Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/05/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

NETWORK PLAYER/STREAMER/CD PLAYER/TUNER

Advance Acoustic X-Uni

Advance Acoustic X-Uni

Η ιστορική ακρίβεια απαιτεί να αναγνωρίσουμε στην Advance Acoustic ότι υπήρξε από τις πρώτες εταιρίες με προϊόντα στην μεσαία κατηγορία τιμής που διέβλεψε την αξία του streaming και την ενσωμάτωσε σε μια συσκευή της, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν ήταν και τόσο προφανή. Είχαμε την ευκαιρία να το δούμε αυτό στην δοκιμή του ραδιοφωνικού δέκτη MAT-605 που δημοσιεύθηκε στις σελίδες αυτές πριν από πέντε χρόνια περίπου. Ο MAT-605 ήταν ένας λαμπάτος δέκτης FM ο οποίος μπορούσε, προαιρετικώς, να συνδεθεί με ένα δεύτερο σασί (MDB-607) που του επέτρεπε να αποδιαμορφώσει σήματα DAB και να πραγματοποιήσει streaming διαδικτυακών σταθμών και αρχείων μέσω του οικιακού δικτύου. Αν και με τα σημερινά δεδομένα ήταν μια μάλλον λιτή προσπάθεια (με κάπως δύσχρηστο user interface) κέρδισε άνετα τις εντυπώσεις.
Οι Γάλλοι χρειάστηκε να περιμένουν μερικά χρόνια για να δικαιωθούν. Σήμερα, που το media streaming είναι πλέον κοινός τόπος, ο MAT-605 φαίνεται ως ένα από τα ορόσημα (αν και δεν έμεινε για πολύ στον κατάλογο των προϊόντων της εταιρίας) και η Advance, σίγουρα, μπορεί να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της από αυτόν ως κεφάλαιο για τα επόμενα βήματα της στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς.
Τα βήματα αυτά φαίνονται αρκετά καθαρά στην περίπτωση του X-Uni που δοκιμάζουμε στις επόμενες σελίδες. Είναι μια συσκευή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2014 (στο σόου του Μονάχου) και αποτελεί μια σαφή προσπάθεια για την δημιουργία μιας all-around πηγής η οποία περιλαμβάνει το σύνολο των δυνατοτήτων που θα μπορούσε να αναζητήσει ο μέσος χρήστης. Το X-Uni προσφέρει πλήρεις δυνατότητες streaming μέσω ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης στο οικιακό δίκτυο, δυνατότητες sreaming αρχείων από συσκευές που συνδέονται σε θύρα USB, αναπαραγωγή αρχείων μέσω Bluetooth aptX, διαθέτει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους για συμβατικές πηγές, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί, επίσης, ως ραδιοφωνικός δέκτης FM/DAB και ως CD Player. Το μόνο που, μάλλον ανεξήγητα, απουσιάζει από αυτήν την ομολογουμένως μακρά λίστα δυνατοτήτων είναι η διαχείριση αρχείων υψηλής ανάλυσης, μια επιλογή της Advance που σίγουρα θα στοιχίσει στο X-Uni, δείγμα ίσως των προθέσεων της εταιρίας να βάλει στην αγορά ένα μεγαλύτερο μοντέλο, μεσοπρόθεσμα. Τούτων λεχθέντων, ας δούμε τις λεπτομέρειες...