Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Παρασκευή, 25/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

MEDIA/NETWORK PLAYER/DAC/ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ-ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Audionet DNP/AMP I V2

Audionet DNP/AMP I V2

Η τελευταία φορά που είχαμε δει από κοντά κάποια συσκευή της Audionet (για δοκιμή) χάνεται στα... βάθη του παρελθόντος, στις αρχές του 2007 όταν στις σελίδες αυτές είχε φιλοξενηθεί το CD player ART G2, μια συσκευή που είχε κερδίσει εύκολα τις εντυπώσεις και την χαρακτηρίζαμε ως “ένα από εκ των κορυφαίων CD players που είχαμε δοκιμάσει). Η ανάγνωση παλιών κειμένων, έχει το ενδιαφέρον της: Για παράδειγμα, είναι -πράγματι- ενδιαφέρον το να συνειδητοποιήσει κανείς ότι το 2007 οι Γερμανοί είχαν ήδη βάλει θύρα USB σε ένα player ώστε αυτό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως DAC, για streaming από PC, ή το ότι το Art G2 “ζει” σήμερα μέσα από το τρέχον μοντέλο ART G3 το οποίο έχει βασιστεί στην εμπειρία της εταιρίας από την σχεδίαση της προηγούμενης γενιάς ψηφιακών πηγών, ενώ ακόμη και η αισθητική συνέχεια των προϊόντων έχει -και αυτή- τη σημασία της.

Από το 2007, βεβαίως, πολλά έχουν αλλάξει στην αγορά της υψηλής πιστότητας και αυτό αντανακλάται και στη σειρά προϊόντων της Audionet. Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ύπαρξη μιας ξεχωριστής κατηγορίας συσκευών, στην οποία ανήκει και ο DNP που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, συσκευών που σχετίζονται άμεσα με το audio streaming και την διαχείρισή του. Εδώ περιλαμβάνονται (εκτός του DNP) δύο ολοκληρωμένοι ενισχυτές (DNA Ι και DNA 2.0) και ένα ψηφιακό interface/DAC για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τα μουσικά τους αρχεία και το οικιακό τους δίκτυο. Ο κατάλογος προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει ακόμη συμβατικές πηγές (συμβατές με Audio CD, SA-CD και DVD), ολοκληρωμένους ενισχυτές, προενισχυτές και τελικούς ενισχυτές, καθώς επίσης και μια σειρά από εξωτερικά τροφοδοτικά για όσους θα ήθελαν να κάνουν το “βήμα παραπάνω” και να δώσουν στις συσκευές τους ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες σε θέματα ηχητικής ποιότητας. Την περασμένη άνοιξη, στο Μόναχο, η εταιρία επέδειξε μια νέα κορυφαία σειρά συσκευών στην οποία περιλαμβάνεται το player Planck, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής Watt ο προενισχυτής Stern και οι μονομπλόκ τελικοί Heisenberg.
Το ζευγάρι προ/τελικού της δοκιμής αυτής έχει το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον (και με την ευκαιρία: Μπορείτε να το δείτε στην έκθεση Ήχος Εικόνα Show 2016, όπου η εταιρία επανεμφανίζεται στην ελληνική αγορά). Βασισμένο στον “δικτυακό” προενισχυτή DNP προσφέρει όλες τις δυνατότητες που χρειάζεται ένα σύγχρονο σύστημα στο επίπεδο του streaming και της δικτύωσης (και πολλές παραπάνω, όπως θα δούμε), χωρίς να αφήνει “εκτός” τις αναλογικές πηγές (ακόμη και το βινύλιο) ενώ παρέχει σοβαρές δυνατότητες οδήγησης με τον τελικό AMP I V2 (τον μικρότερο δικαναλικό τελικό της Audionet). Ας δούμε τις λεπτομέρειες...