Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/07/2011

flag
english
abstract

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Avid Diva II SP/SME 309/Denon DL-110

Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: Πάρις Νικολάου

Με επτά μοντέλα συνολικά, η Avid είναι μια εταιρία η οποία έχει γίνει γνωστή από τα πλατό της (ξεκίνησε το 1995 με την αρχική έκδοση του Acutus) παρά το γεγονός ότι σήμερα προσφέρει μια σειρά από προϊόντα στα οποία περιλαμβάνονται προενισχυτές phono (όπως ο Pulsare), καλώδια καθώς και μια σειρά από αξεσουάρ. Τα πλατό της Avid ξεχωρίζουν αμέσως καθώς ακολουθούν μια συγκεκριμένη αισθητική η οποία αλλάζει ελάχιστα από το φθηνότερο μοντέλο (Diva ΙΙ) μέχρι και το ακριβότερο (Anniversary) γεγονός που δεν είναι τυχαίο. Ο ιθύνων νους της εταιρίας, ο Conrad Mas έχει σαφείς απόψεις γύρω από την κατασκευή ενός αναλογικού συστήματος και εμμένει σε αυτές, γεγονός που επηρεάζει την δομή και την εμφάνιση των προϊόντων.
Το Diva II SP που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι το δεύτερο εισαγωγικό μοντέλο της εταιρίας. Αποτελεί μια βελτίωση στα σημεία του “απλού” Diva ΙΙ, περιλαμβάνοντας καλύτερο πλατό και οδήγηση καθώς δανείζεται μερικά από τα στοιχεία του μεγαλύτερου μοντέλου (Volvere SP). Καθορίζει, επίσης, μια διαχωριστική γραμμή στα μοντέλα της εταιρίας: Τα δύο Diva δεν χρησιμοποιούν την χαρακτηριστική ανάρτηση των μεγαλύτερων Avid (με ελαστικούς δακτυλίους αντί ελατηρίων) αλλά βασίζονται σε έναν συνδυασμό ελαστικών υλικών για την απομόνωσή τους από το περιβάλλον.
Το πακέτο της δοκιμής περιελάμβανε έναν βραχίονα SME 309 (η εταιρία παραδίδει τα πλατό της με armboard για SME, αλλά φυσικά μπορεί κανείς να παραγγείλει βάση και για άλλους βραχίονες) καθώς και μια κεφαλή DL-110 της Denon, στοιχεία που κάνουν το όλον πράγμα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού τόσο ο βραχίονας όσο και η κεφαλή είναι από τα καταξιωμένα του χώρου. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...