Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/04/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ BONNEC TIMPANO/LATO...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Bonnec Timpanο/Lato

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Με εξαίρεση τον Alto, η Bonnec ακολουθεί μια συντηρητική γραμμή όσον αφορά την αισθητική των συσκευών της, χρησιμοποιώντας απλά, μαύρα περιβλήματα με στρογγυλεμένες γωνίες και καλής ποιότητας φινίρισμα, το οποίο κατά τη διάρκεια της δοκιμής μάθαμε ότι βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο σε σχέση με αυτό των συσκευών που είχαμε στη διάθεσή μας. Ο προενισχυτής διαθέτει ένα μίνιμαλ user interface που βασίζεται σε ένα περιστρεφόμενο dial και ένα πλήκτρο το οποίο ενεργοποιεί τις διάφορες λειτουργίες. Ο χρήστης, πέρα από την ρύθμιση της στάθμης και της ισορροπίας, μπορεί μέσω αυτών των δύο ρυθμιστικών να επιλέξει είσοδο και να δρομολογήσει το σήμα προς εγγραφή στις αντίστοιχες εξόδους. Η ρύθμιση της στάθμης είναι ψηφιακά ελεγχόμενη.
O προενισχυτής προσφέρει έναν μεγάλο αριθμό εισόδων line (4+2 βρόχους εγγραφής) καθώς επίσης και τέσσερις εξόδους προς τον τελικό ενισχυτή. Τα βύσματα είναι καλής ποιότητας.
Ο τελικός ενισχυτής χρησιμοποιεί (στην συγκεκριμένη έκδοση) τα CablePod της Eichmann και προσφέρει ακόμη, μια έξοδο line για την σύνδεση και δεύτερου τελικού.
Η πρόσοψη του προενισχυτή περιλαμβάνει ακόμη μια μεγάλη και εξαιρετικά ευανάγνωστη οθόνη όπου εμφανίζονται διάφορες πληροφορίες σχετικές με τις ρυθμίσεις και η οποία σβήνει ώστε να μην δημιουργεί παρεμβολές. Η Bonnec αναφέρει ότι ολόκληρο το σύστημα ελέγχου που χρησιμοποιεί έναν μικροεπεξεργαστή με custom λογισμικό, τροφοδοτείται από ανεξάρτητο τροφοδοτικό και τίθεται εκτός λειτουργίας αν δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να μην επηρεάζει την λειτουργία των κυκλωμάτων που χειρίζονται το ηχητικό σήμα. Ο Timpano είναι ένας αρκετά ευέλικτος προενισχυτής ο οποίος μπορεί να παραδοθεί και με εισόδους φωνογραφικής κεφαλής. Η απλή, line, έκδοση που είχαμε στα χέρια μας, προσφέρει τέσσερις εισόδους line και δύο βρόχους εγγραφής, με δυνατότητα μάλιστα να δρομολογηθεί προς εγγραφή σήμα διαφορετικό από αυτό που έχει επιλεγεί για ακρόαση. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι η ύπαρξη τεσσάρων (!) ζευγών line out. Αρχικώς, αυτό μπορεί να φανεί υπερβολικό, αλλά είναι προφανές ότι αποτελεί πρόβλεψη για την περίπτωση που χρησιμοποιούνται περισσότεροι του ενός τελικοί ενισχυτές με τα αντίστοιχα ενεργά φίλτρα της εταιρίας. Όλες οι είσοδοι και οι έξοδοι υλοποιούνται με βύσματα καλής ποιότητας.
Το κύκλωμα του Timpano είναι αρκετά σύνθετο περιλαμβάνοντας ενισχυτικά στάδια σε τάξη Α με διακριτά κυκλώματα και ψηφιακά ελεγχόμενο ρυθμιστικό στάθμης.

Στο εσωτερικό του Lato δεσπόζει ο μετασχηματιστής τροφοδοσίας και οι δύο μεγάλοι ηλεκτρολυτικοί. Η ψύκτρα είναι εσωτερική.

Στο εσωτερικό, βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με ένα αρκετά σύνθετο κύκλωμα που χρησιμοποιεί διακριτούς ημιαγωγούς  (η εταιρία αναφέρει ότι υπάρχουν πάνω από 1000 εξαρτήματα τα οποία συναρμολογούνται με το χέρι) τα κρίσιμα σημεία του οποίου είναι επιμελώς κρυμμένα... Υπάρχουν δυο μετασχηματιστές με “προσεγμένη” ανόρθωση (όπου χρησιμοποιούνται πυκνωτές Mundorf) και οι τάσεις τροφοδοσίας σταθεροποιούνται τοπικά με τα κλασικά 317/337. Η επιλογή των εισόδων γίνεται με ηλεκτρονόμους.
Ο Lato είναι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες πολύ απλούστερος.  Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν διακόπτη για την ενεργοποίηση της συσκευής, στο πίσω μέρος, μία είσοδο και μια έξοδο line (η δεύτερη, προφανώς για να τροφοδοτείται ένας δεύτερος τελικός) και ένα ζεύγος υποδοχών για σύνδεση ηχείων, οι οποίες, ειδικά για τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς είναι τα CablePod της Eichmann.
Η επιλογή των εισόδων και η δρομολόγηση του σήματος προς εγγραφή γίνεται με ηλεκτρονόμους.

Η Bonnec αρέσκεται στις πολλές τοπικές σταθεροποιήσεις με ολοκληρωμένα 317/337. Το κύκλωμα έχει κάποια “κρυμμένα” κομμάτια, τα οποία μπορεί να υποθέσει κανείς ότι είναι το ρυθμιστικό στάθμης και τα αρθρώματα SAL.

To κύκλωμα του Lato είναι υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι τα αρθρώματα SAL (Super Audio Linearisation). Πρόκειται για κυκλώματα εμβαπτισμένα σε ρητίνη, τα οποία σύμφωνα με την Bonnec εξασφαλίζουν πολύ καλύτερη γραμμικότητα στο στάδιο εξόδου. Η εταιρία δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας τους. Το στάδιο εξόδου λειτουργεί σε τάξη ΑΒ, η οποία με την συγκεκριμένη πόλωση αποδίδει τα πρώτα 3W σε τάξη Α. Χρησιμοποιούνται δύο ζεύγη διπολικών ημιαγωγών ανά κανάλι και η Bonnec έχει επιλέξει τα συμπληρωματικά 2SC3519A/ 2SA1386A της Sanken τα οποία αντέχουν ρεύματα μέχρι 15Α, τοποθετημένα σε μια εσωτερική ψύκτρα. Το τροφοδοτικό του ενισχυτή χρησιμοποιεί έναν ευμεγέθη δακτυλιοειδή μετασχηματιστή και δύο μεγάλους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές. Το πακέτο, αποδίδει 85W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 160W σε φορτία 4Ω.
Αυτό είναι το κύκλωμα SAL στον τελικό ενισχυτή. Η εταιρία δεν δίνει ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αλλά αναφέρει ότι βελτιώνει σημαντικά την γραμμικότητα.

Το τροφοδοτικό χρησιμοποιεί δύο μεγάλους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές. Ο Lato φαίνεται να έχει αρκετά αποθέματα ενέργειας.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr