Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 26/04/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150.

Delta Audio Titan II/Jelco SA-750L/Nagaoka MP-150.

Όσοι μπορούν να ανακαλέσουν το συμπέρασμα της δοκιμής του Titan I, ίσως θυμούνται ότι το πλατό της ελληνικής εταιρίας μας είχε εντυπωσιάσει και μας είχε κερδίσει με πολλούς τρόπους. Ήταν μια άριστη εφαρμογή των βασικών κανόνων επάνω στην οποία πρέπει να βασίζεται ένα πλατό, και αποτελούσε μια λιτή αλλά αποτελεσματική προσέγγιση στα διάφορα γνωστά προβλήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας (όπως είναι η καταστολή των κραδασμών και η ακρίβεια περιστροφής). Συνυπολογίζοντας το πολύ προσεγμένο φινίρισμα και την ποικιλία στα χρώματα, το Titan I δεν είχε να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχα προϊόντα γνωστών ονομάτων, αντιθέτως φάνταζε μια άψογα στημένη λύση για τους απαιτητικούς φίλους των αναλογικών πηγών.
Από αυτή την άποψη, η αποστολή του Titan II, του κορυφαίου μοντέλου της Delta Audio, είναι αρκετά δύσκολη. Είναι σαφές ότι ο Γιώργος Δάρας (ο άνθρωπος που σχεδιάζει και κατασκευάζει τα προϊόντα της Delta) αποφάσισε να βασιστεί στις ίδιες σχεδιαστικές αρχές και να βελτιώσει την προσέγγιση του σε αυτές, εκμεταλλευόμενος τα περιθώρια που του προσφέρει η σημαντικά ανώτερη κατηγορία τιμής στην οποία κινείται το συγκεκριμένο μοντέλο. Από την πλευρά αυτή, το εγχείρημα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δούμε πόσο μακρυά μπορούν να φτάσουν οι θεμελιώδεις επιλογές της Delta Audio.
Το Titan II είναι ένα σημαντικά μεγαλύτερο και βαρύτερο πλατό, σε σχέση με το Titan I και το σύστημα που παραλάβαμε για δοκιμή περιελάμβανε, ακόμη, τον 12ιντσο βραχίονα SA-750L της Jelco και την κεφαλή MP-150 της Nagaoka. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...