Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/02/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΕΙΩΝ FERGUSON HILL FH007...

SITE MAP


REVIEW

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΕΙΩΝ

Ferguson Hill FH007


ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Με κόστος ελάχιστα κάτω από 500 ευρώ το FH007 είναι ένα ηχείο ικανό να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε κάθε ανυποψίαστο κομπιουτερά που έχει συνηθίσει να ξοδεύει, το πολύ, ένα πενηντάρικο για τα ηχεία του υπολογιστή του, είναι όμως μια πραγματική ευκαιρία για όποιον έχει δει από κοντά το μεγάλο σύστημα της εταιρίας, τον συνδυασμό ηχείων, υπογούφερ και ενισχυτή FH001/FH002/FH003 για την απόκτηση του οποίου θα πρέπει να εκταμιεύσει κανείς παραπάνω από 15.000 ευρώ. Την Ferguson Hill την γνωρίζετε μόνο αν έχετε δει το συγκεκριμένο σύστημα, κυρίως επειδή η φυσική του παρουσία δεν περνά με κανέναν τρόπο απαρατήρητη.  Αεροναυπηγός ο ίδιος, ο ιδρυτής της εταιρίας (το 2003) Timothy Hill αποφάσισε να προσεγγίσει την  υπόθεση “ηχείο” από μια διαφορετική πλευρά χρησιμοποιώντας μεγάλες ελλειπτικές χοάνες (με ύψος 1.65μ) με χαρακτηριστικά διπόλου, κατασκευασμένες από διαφανές ακρυλικό υλικό, οι οποίες φόρτιζαν μια μονάδα της Lowther. Το σύστημα απαιτούσε την χρήση ξεχωριστών ενεργών υπογούφερ για να κατέβει επαρκώς χαμηλά, αλλά κέρδισε το ενδιαφέρον μιας πολύ συγκεκριμένης μερίδας audiophiles οι οποίοι αναζητούν ηχεία με μεγάλη ευαισθησία που μπορούν να οδηγηθούν από ενισχυτές με λίγα βατ, όπως είναι οι λαμπάτοι single ended.
To FH007 που δοκιμάζουμε στις σελίδες αυτές κυκλοφόρησε το 2007 και είναι μια μικρογραφία του μεγάλου συστήματος της εταιρίας. Χρησιμοποιούνται όλα τα συστατικά (χοάνες, εξωτερικά γούφερ και ενισχυτής) αλλά η κλίμακα είναι σημαντικά μικρότερη με τα κυρίως ηχεία να έχουν ύψος κάτι παραπάνω από 40 εκατοστά.  Το FH007 απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ένα μικρό σύστημα για ήχο από υπολογιστή, media player ή άλλη συμβατική πηγή αλλά δεν θέλουν να περιοριστούν σε συνηθισμένες, κλασικές επιλογές και, με βάση την λογική αυτή, δεν είναι περίεργο που έγινε αμέσως hit ανάμεσα στους χρήστες iPod κάνοντας τα κλαδικά περιοδικά της Apple να παραμιλάνε. Το βασικό ερώτημα, φυσικά, είναι το αν οι αξίες μιας μεγάλης χοάνης επιδέχονται κλιμάκωσης, το αν δηλαδή, πράγματι, το FH007 είναι ένα “μικρό” FH001/FH002 ή αν απλώς μοιάζει οπτικά με αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική προσέγγιση της όλης υπόθεσης έχει ενδιαφέρον!

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr