Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/11/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ

Focal Chorus 706

Focal Chorus 706

Οι ρίζες της σημερινής σειράς Chorus 700 χάνονται αρκετά βαθιά στο παρελθόν της Focal, την εποχή που η εταιρία ήταν, ακόμη, γνωστή ως JM Lab (για την ακρίβεια, το 706 είναι ένα από τα ηχεία που σχεδίασε ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρίας, ο Jacques Mahul). Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τα ηχεία της σειράς με το χαρακτηριστικό “τετράγωνο” τουίτερ (αντεστραμμένου θόλου από τιτάνιο, στην αρχή) με το ιδιόμορφο “bullet” για την βελτίωση της ακτινοβολίας και οι φίλοι της εταιρίας, κατά πάσα πιθανότητα, έχουν παρακολουθήσει την εξέλιξη της τόσο σε θέματα αισθητικής όσο και σε θέματα μεγαφώνων μέσα από τις τέσσερις γενιές προϊόντων που έχουν παρουσιαστεί.
Η σειρά 700 είναι η οικονομική σειρά ηχείων της Focal και στην τρέχουσα εκδοχή της (την τέταρτη κατά σειρά, εμφανίστηκε το 2013) περιλαμβάνει τρία μοντέλα δαπέδου, δύο ηχεία βάσης (από τα οποία το Chorus 706 που δοκιμάζουμε εδώ είναι το μεγαλύτερο σε όγκο), καθώς και μια πλήρη σειρά μοντέλων για την υποστήριξη πολυκαναλικών συστημάτων (κεντρικό, περιφερειακά) καθώς και εγκαταστάσεων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
Το Chorus 706 είναι μια σχεδίαση δύο δρόμων/δύο μεγαφώνων στην οποία έχουν ενσωματωθεί κάποιες από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η Focal κατά το παρελθόν για τις κορυφαίες σειρές ηχείων της. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...