Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/10/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: FOCAL SM8/SM8S NEAR FIELD MONITOR SYSTEM...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΣΥΣΤΗΜΑ NEAR FIELD MONITORS

Focal SM8/SM8S


ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Είναι πολύ πιθανό να γνωρίζετε την Focal και τα προϊόντα της ως “JM Lab”, όπως ήταν πιο γνωστή στο παρελθόν, όταν η εταιρία που κατασκεύαζε audiophile ηχεία είχε αυτό το όνομα, και η εταιρία που κατασκεύαζε τα μεγάφωνα ονομαζόταν Focal. Κάποια στιγμή η JM Lab έγινε Focal-JM Lab και, λίγο αργότερα, το Focal παρέμεινε ως το μοναδικό όνομα της γαλλικής εταιρίας της οποίας η ιστορία είναι αρκετά μεγάλη και ο κατάλογος προϊόντων μακρύς, περιλαμβάνοντας ηχεία για οικιακές εφαρμογές και για το αυτοκίνητο καθώς και ένα τμήμα επαγγελματικού ήχου το οποίο έχει αρχίσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του το τελευταίο καιρό. Η εισαγωγή των “Pro” προϊόντων από το Athens Pro Audio στην ελληνική αγορά, μου έδωσε μια καλή ευκαιρία να έχω από πρώτο χέρι την εμπειρία ενός Focal που “δεν είναι hifi”. Στην πραγματικότητα, βεβαίως, η γνωστή τάση των δημοσιογράφων για ραδιουργίες είχε δράσει και πάλι: Ενώ συζητούσαμε με τον Χατζηστάμου για τις διαδικασίες της δοκιμής εγώ είχα ήδη ακούσει το SM8 στην έκθεση του AES στην Βιέννη, όσο χρειάζεται για να γνωρίζω εκ των προτέρων ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ηχείο που αξίζει της προσοχής. Αυτό το “όσο χρειάζεται” ήταν περίπου 50 δευτερόλεπτα στο πόδι. Αυτά τα πράγματα φαίνονται από την αρχή.   
Η σειρά επαγγελματικών ηχείων της Focal περιλαμβάνει τρία διαφορετικά προϊόντα, το κορυφαίο τρίδρομο σύστημα SM11 (με ηχεία που καλύπτουν τις θέσεις των κυρίως/περιφερειακών και του κεντρικού, καθώς και υπογούφερ), το μικρό SM6 (με ηχεία για τις θέσεις των κυρίως, των περιφερειακών και του κεντρικού αλλά δύο δρόμων με bass reflex και με το αντίστοιχο υπογούφερ) και τέλος το “μεσαίο”, περί ου ο λόγος σύστημα, το SM8, μαζί με το αντίστοιχο υπογούφερ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεικτές εφαρμογές δικαναλικού ή/και 5.1 monitoring.
Στα κοινά χαρακτηριστικά όλων των μοντέλων ανήκουν το διάσημο τουίτερ της Focal με θόλο από βηρύλλιο, οι κώνοι “W” στα γούφερ καθώς επίσης και το ότι υπάρχει η δυνατότητα διατήρησης του σήματος στο ψηφιακό πεδίο μέχρι τους τελικούς ενισχυτές. Όλα τα ηχεία, επίσης, μπορούν να ελεγχθούν μέσω του λογισμικού Focal Manager που προσφέρει η εταιρία και το οποίο προσφέρει ενδιαφέρουσες δυνατότητες ισοστάθμισης και μικρορυθμίσεων ώστε να προσαρμόζεται το σύστημα στον κάθε χώρο.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr