Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/06/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Galactron MK 2240

Galactron MK 2240

Ένας από τους θρύλους της υψηλής πιστότητας, η Ιταλική Galactron που ξεκίνησε το 1966 και έγινε γνωστή χάρις στις ιδιαίτερες σχεδιάσεις της (με πλέον χαρακτηριστική αυτή του “κάθετου” προενισχυτή ΜΚ16) φαίνεται να έχει επιστρέψει με αξιώσεις στην αγορά κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία της και στην ελληνική πραγματικότητα της υψηλής πιστότητας.
Αν και από πλευράς αισθητικής είναι σαφές ότι οι Ιταλοί έχουν αποφασίσει να κινηθούν σε σαφώς πιο συντηρητικές ατραπούς, η ποιότητα κατασκευής των συσκευών τους φαίνεται να ακολουθεί την παλιά φιλοσοφία της εταιρίας η οποία ήταν -ίσως- η πρώτη που χρησιμοποίησε ημιαγωγούς με στρατιωτικές προδιαγραφές, σε μια περίοδο που ακόμη και η χρήση ημιαγωγών ήταν μια αμφιλεγόμενη πρακτική στον χώρο του audio, αλλά ταυτόχρονα παρέμεινε πεισματικά στην πλευρά της λογικής και της τεχνολογικής συνέπειας, χωρίς ακρότητες.
O κατάλογος με τα προϊόντα της Galactron περιλαμβάνει, αυτή τη στιγμή, πέντε ολοκληρωμένους ενισχυτές με στάδια ισχύος βασισμένα σε συμπληρωματικές τοπολογίες mosfet και με ισχύ που κυμαίνεται από τα 40W/8Ω ανά κανάλι του μικρότερου μοντέλου MK2240 μέχρι τα 80W/8Ω του μεγαλύτερου ΜΚ2280, ο οποίος είναι μια dual mono σχεδίαση. Τα τέσσερα από τα πέντε μοντέλα είναι πολωμένα σε τάξη ΑΒ ενώ ο MK2225 είναι πολωμένος σε τάξη A, και αποδίδει 25W/8Ω ανά κανάλι.
Η συσκευή που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι το μικρότερο μοντέλο της σειράς, ο MK 2240. Είναι μια επιβλητική από πλευράς φυσικής παρουσίας συσκευή, με καλές δυνατότητες και μέση -προς χαμηλή ισχύ- η οποία απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να στήσουν ένα σύστημα υψηλών απαιτήσεων σε έναν μέτριο ή μικρό χώρο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...