Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/12/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB-DAC/ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ

Heed Audio Canalot III/Q-PSU III

Heed Audio Canalot III/Q-PSU III

Η Heed Audio είναι μια εταιρία με έδρα στην Ουγγαρία που έχει αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. O σχεδιαστής της ονομάζεται Zsolt Huszti και ξεκίνησε την καριέρα του με ένα ηχείο, το StandART, το 1991. Την εποχή εκείνη ο Huszti συνεργάστηκε με την εταιρία Ion του Richard Hay, συναρμολογώντας στην Ουγγαρία τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Obelisk, μια σχεδίαση “α λα Cyrus” η οποία εκείνη την περίοδο είχε μεγάλη επιτυχία. Η Ion δεν πήγε και πολύ καλά και, όταν αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της, ο Huszti αποφάσισε να συνεχίσει την παραγωγή του Obelisk με την ονομασία Obelisk Pro. Η εταιρία πήρε το όνομα που έχει σήμερα και η ζωή... συνεχίστηκε. Το 2000 η μέχρι τότε άγνωστη σε διεθνές επίπεδο Heed έκανε ένα σημαντικό βήμα: Κατάφερε να μπει στην Γερμανική αγορά με το Orbit PSU, ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για Rega Planar και, κατά τα φαινόμενα, η επιτυχία αυτή της επέτρεψε να εξελιχθεί σε έναν ενδιαφέροντα κατασκευαστή του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι λογικές τιμές και η modular κατασκευή που προσφέρει μια σχετική ευελιξία.
Σήμερα, η Heed Audio διαθέτει τέσσερις σειρές προϊόντων, την κορυφαία Thesis Line, την Obelisk Line, η οποία περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του ιστορικού πλέον Obelisk, την Si με προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό, προενισχυτή, τελικούς ενισχυτές καθώς και CD Transport και DAC, την Modular Line όπου περιλαμβάνονται η τελευταία έκδοση του Orbit (το οποίο απευθύνεται πλέον σε όλα τα πλατό με σύγχρονους κινητήρες), οι ενισχυτές ακουστικών Canamp και Canalot (ο τελευταίος αποτελεί και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής), οι προενισχυτές phono Questar και Quasar για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε στα πλαίσια της σχετικής συγκριτικής δοκιμής, ο DAC Dactilus και το εξωτερικό τροφοδοτικό Q-PSU. Όλα αυτά συμπληρώνονται και από ένα ηχείο δαπέδου, το Enigma, βασισμένο σε έναν συνδυασμό φόρτισης μέσω γραμμής μεταφοράς και bass reflex.
Το αντικείμενο της δοκιμής στις σελίδες που ακολουθούν είναι ο ενισχυτής ακουστικών Canalot, στην πιο πρόσφατη και πλήρη έκδοσή του, την III, συνοδευόμενος από το “μεγάλο” εξωτερικό τροφοδοτικό της σειράς, το Q-PSU III. Με δεδομένο ότι η Heed αρέσκεται στις αρθρωτές κατασκευές οι οποίες, εγγενώς, είναι αναβαθμίσιμες, στην περίπτωση του Canalot III ο όρος “πλήρης έκδοση” σημαίνει ότι στο σασί του ενισχυτή περιλαμβάνεται επίσης, η πλακέτα του μετατροπέα d/a της σειράς Modular (Dactilus) καθώς επίσης και ένα USB interface το οποίο επιτρέπει την σύνδεση της συσκευής με υπολογιστή και την πραγματοποίηση streaming αρχείων υψηλής ανάλυσης. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...