Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/11/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΦΙΛΤΡΟ – ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Lab12 Gordian

Lab12 Gordian

Η Lab 12 είναι μια ελληνική εταιρία που γνωρίσαμε για πρώτη φορά από κοντά πριν από τρία περίπου χρόνια όταν είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πρώτη της συσκευή, τον μετατροπέα DAC1 SE. Ο κατάλογος με τα προϊόντα της έχει, μέσα στα χρόνια αυτά, μεγαλώσει σημαντικά και περιλαμβάνει (εκτός από τον παλιό, καλό DAC1) έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή (integre4), ένα προενισχυτή (pre1) και δύο τελικούς ενισχυτές (suono και mighty) καθώς και έναν USB DAC/Ενισχυτή ακουστικών (hpa), όλα βασισμένα σε κυκλώματα με λυχνίες. Υπάρχει ακόμη ένας παθητικός εξασθενητής (true) και ένα καλώδιο τροφοδοσίας (knack). Το φίλτρο τροφοδοσίας Gordian είναι το πλέον πρόσφατο προϊόν της Lab12 και είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά κατά την διάρκεια της φετινής έκθεσης ακουστικών και συναφών συσκευών πριν από μερικές εβδομάδες.
Τα φίλτρα τροφοδοσίας δεν είναι κάτι καινούριο στον χώρο του audio. Έχουν ως βασικό στόχο την καταστολή των θορύβων που οδεύουν μέσα από το δίκτυο τροφοδοσίας και επάγονται σε αυτό με διάφορους τρόπους ενώ, συνήθως, προσφέρουν και κάποια μορφή προστασίας από υπερτάσεις και κρουστικά ρεύματα. Το εύρος των σχεδιάσεων και των τιμών είναι εντυπωσιακά μεγάλο και ξεκινά από απλά πολύπριζα με τιμή μερικές δεκάδες ευρώ φτάνοντας μέχρι πανάκριβα συστήματα πολλών χιλιάδων ευρώ.

Εν προκειμένω, η πρόταση της Lab12 με το Gordian ξεχωρίζει για δύο, κυρίως, λόγους. Πρώτον, ακολουθώντας μια, πάγια κατά τα φαινόμενα, πολιτική της εταιρίας έχει αρκετά λογική τιμή για τα προσφερόμενα και, δεύτερον, ενσωματώνει έναν πλήρη αναλυτή ποιότητας του δικτύου τροφοδοσίας (κάτι σημαντικό διότι ο χρήστης μπορεί -επιτέλους- να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τις συνθήκες τροφοδοσίας του συστήματός του) καθώς και δυνατότητες ρύθμισης του τρόπου με τον οποίο επιδρά ως φίλτρο προσφέροντας ευελιξία που δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...