Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/06/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΕΠΕΞΡΓΑΣΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ LYNGDORF DPA-1...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΧΩΡΩΝ

Lyngdorf DPA-1


ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Καθώς το κόστος των ψηφιακών επεξεργαστών σήματος μειώνεται και οι δυνατότητές τους αυξάνονται, η χρήση τους σε σύνθετες εφαρμογές γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη. Μια από τις εφαρμογές αυτές, ίσως η πλέον σύνθετη και σίγουρα η πλέον χρήσιμη, είναι αυτή της διόρθωσης της ακουστικής του χώρου. Η έρευνα γύρω από το θέμα έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει προφανές ότι έχουμε στα χέρια μας τους καρπούς της: Η αγορά έχει να προσφέρει έναν αριθμό συσκευών που μπορούν να επέμβουν στο σήμα και να διορθώσουν τα προβλήματα που εισάγει ο χώρος με κόστος που είναι εξαιρετικά λογικό αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη. Αντί να πασχίζεις κολλώντας μαξιλαράκια εδώ κι εκεί, ελπίζοντας στην καλή σου τύχη, έχεις στα χέρια σου ένα πραγματικό εργαλείο με απτά αποτελέσματα. Έτσι, το ερώτημα κατά τη γνώμη μου δεν είναι το αν χρειάζεται να έχει κανείς έναν επεξεργαστή ακουστικής αλλά το ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος, ο πλέον αποτελεσματικός και ο πλέον εύχρηστος.
Όσον αφορά τα παραπάνω ερωτήματα, το DPA-1 της Lyngdorf ξεκινά από μια σχετική θέση ισχύος. Από την μια πλευρά, ο ίδιος ο Peter Lyngdorf είναι μια προσωπικότητα που ξεχωρίζει στον χώρο του Ευρωπαϊκού audio έχοντας ανακατευτεί σχεδόν σε κάθε πλευρά του, από την κατασκευή μέχρι την πώληση και έχει επίσης μια σχετική προϊστορία στον συγκεκριμένο τομέα αφού υπήρξε ο ιδρυτής της Tact Audio μιας εταιρίας που υπήρξε από τους πρωτοπόρους σε θέματα ψηφιακού ήχου και ψηφιακής ισοστάθμισης μέχρι να μετονομαστεί σε Lyngdorf Audio πριν από μερικά χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία RoomPerfect είναι ίσως η πιο καλά παρουσιασμένη τεχνολογία του είδους της. Ο Abildgard Pedersen, ο άνθρωπος που φαίνεται να ηγείται της ανάπτυξής της έχει έναν σεβαστό αριθμό δημοσιεύσεων γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, όπου αναλύεται αρκετά τόσο η βασική μεθοδολογία του RoomPerfect όσο και μια σειρά από ιδιαιτερότητές του, οι οποίες άλλωστε είναι αυτές που φιλοδοξούν να κάνουν την διαφορά.
Το RoomPerfect είναι ένα μόνο μέρος του DPA-1, του προενισχυτή με τον οποίο θα ασχοληθούμε στις επόμενες σελίδες. Η συσκευή είναι, στην πραγματικότητα, ένας πλήρης ψηφιακός προενισχυτής ο οποίος μπορεί να προσφέρει και υπηρεσίες ψηφιακού κροσόβερ, επιτρέποντας την δημιουργία ενός πολυενισχυόμενου συστήματος, αρχιτεκτονική την οποία ο ίδιος ο Lyngdorf φαίνεται να προωθεί όχι μόνο “στα χαρτιά” αλλά και με συγκεκριμένα προϊόντα.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr