Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/03/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Magico S1

Magico S1

Τα τελευταία, αρκετά, χρόνια, η άτυπη ομάδα των εκθεμάτων κάθε σόου που χαρακτηρίζεται με τον πολύ εκφραστικό όρο “show stoppers” (υπό την έννοια ότι το ενδιαφέρον γύρω από αυτά είναι τόσο μεγάλο ώστε διακόπτεται η φυσιολογική ροή των επισκεπτών), περιλαμβάνει αδιαλείπτως και κάποιο ηχείο της Magico. Πρώτον, δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Δεύτερον, είναι αλήθεια ότι τα ηχεία του Αμερικανού κατασκευαστή έχουν κάτι το ξεχωριστό χωρίς ποτέ να είναι υπερβολικά και κραυγαλέα, ακόμη και όταν επί τούτου είναι υπερβολικά και κραυγαλέα όπως, ας πούμε, το Ultimate III των 600.000 δολαρίων που είδαμε στο Μόναχο την περασμένη Άνοιξη και μετά βίας επέτρεπε την είσοδο των επισκεπτών στο δωμάτιο εξ αιτίας του μεγέθους του. Για όσους έχουν την ευκαιρία να τα ακούσουν, έστω και αποσπασματικά, είναι προφανές ότι πρόκειται για ηχεία βασισμένα σε σοβαρές αρχές και άκρως αποτελεσματικά στο να τιμούν της αρχές αυτές.
Η προσέγγιση της εταιρίας στον σχεδιασμό των ηχείων της είναι, λίγο-πολύ, γνωστή: Βασίζεται σε μεγάφωνα που σχεδιάζει και κατασκευάζει η ίδια, με διαφράγματα όπου χρησιμοποιούνται -συνήθως- εξωτικά υλικά και καμπίνες οι οποίες συναρμολογούνται από αλουμίνιο και υποστηρίζονται από μια σύνθετη εσωτερική, επίσης μεταλλική, δομή. Το αποτέλεσμα είναι δύο βασικές σειρές ηχείων, η Q, με τέσσερα μοντέλα όπου περιλαμβάνεται και η ναυαρχίδα της εταιρίας, το Q7 στην πλέον πρόσφατη έκδοσή του, Mk II, και η S με τρία μοντέλα μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το S1, που δοκιμάζουμε εδώ.
Το S1 έκανε την εμφάνισή του το 2012 και είναι η απάντηση της Magico στην ανάγκη ενός μοντέλου με τιμή αρκετά χαμηλή σε σχέση με τα υπόλοιπα, το οποίο να είναι προσιτό σε περισσότερους απαιτητικούς audiophiles διευρύνοντας το μερίδιο της εταιρίας στην αγορά. Αποτέλεσε, επίσης, μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για μια δοκιμή ηχείου της Magico ώστε να δούμε, στην πράξη, το πώς λειτουργεί η συνταγή “Magico”. Ιδού τι ανακαλύψαμε...