Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: SA-CD PLAYER/ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ MAGNATA MCD 850/MA 800...

SITE MAP


REVIEW

SA-CD PLAYER/ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Magnat MCD 850/MA 800

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Οι συσκευές που είχαμε στη διάθεσή μας για την δοκιμή ήταν αυτές με το μαύρο φινίρισμα και, με βάση τον κατάλογο της εταιρίας, μπορείτε να βρείτε τόσο το MCD 850 όσο και το MA 800 και σε μεταλλικό/ασημί χρωματισμό. Προσωπικά προτιμώ την μαύρη εκδοχή, αλλά βεβαίως αυτό είναι υποκειμενική υπόθεση. Η Magnat δεν προσπάθησε να χαράξει νέους δρόμους στον σχεδιασμό των περιβλημάτων, αλλά δεν αρκέστηκε και σε απλοϊκές λύσεις. Το MCD 850 είναι μια μικρή σε ύψος συσκευή με μια χαρακτηριστικά στενή οθόνη ενδείξεων και όλους τους κλασικούς διακόπτες για την πρόσβαση στον δίσκο, περιλαμβάνει δε και μια, ρυθμιζόμενη σε στάθμη, έξοδο ακουστικών. Ο MA 800 διαθέτει χαρακτηριστικά κυκλικά ανοίγματα για να φαίνονται οι λυχνίες (τα έχει διδάξει η Lux αυτά τα κόλπα προ αμνημονεύτων ετών...) και μια παρόμοιας λογικής, μικρή αλλά πολύ ευανάγνωστη οθόνη με τις βασικές ενδείξεις. Η πρόσοψη συμπληρώνεται με τα απαραίτητα, δηλαδή τον επιλογέα εισόδων, τα ρυθμιστικά στάθμης και ισορροπίας, μια έξοδο ακουστικών καθώς και μια είσοδο line με jack 3.5mm ώστε να συνδέετε εκεί το media player σας. Κατά την προσωπική μου άποψη, η αισθητική των συσκευών είναι ακριβώς αυτή που πρέπει: Χωρίς εξαλλοσύνες αλλά και χωρίς να δημιουργεί την εντύπωση ότι τα δύο μηχανήματα βγήκαν με άδεια από την αποθήκη κάποιου μουσείου.
H αισθητική των Magnat είναι μελετημένη. Χωρίς να είναι υπερβολική αποφεύγει τον συντηρητισμό. Θα σταθούν άνετα σε ένα προσεγμένο καθιστικό.
Το MCD 850 προσφέρει πλήρες πακέτο συνδέσεων με καλής ποιότητας βύσματα στις αναλογικές εξόδους.
Πέντε είσοδοι line, δύο phono και δύο ζεύγη υποδοχών σύνδεση για ηχεία, πολύ καλής ποιότητας.
Η αίσθηση των διαφόρων διακοπτών και των ρυθμιστικών είναι τυπικά καλή και θετική. Το πολύ καλό (σε βάρος, μέγεθος και εργονομία) τηλεχειριστήριο, πάντως, μάλλον θα σας επιτρέψει να μην πλησιάσετε πολλές φορές τις προσόψεις των συσκευών για να κάνετε κάποιο χειρισμό.
Ο χρήστης των MCD 850 θα βρει στην πίσω πλευρά της συσκευής όλα τα απαραίτητα. Αυτό σημαίνει ψηφιακές εξόδους (οπτική και ομοαξονική) καθώς και ένα ζευγάρι line out με καλής ποιότητας βαριά βύσματα RCA. O ολοκληρωμένος ενισχυτής προσφέρει πέντε εισόδους στάθμης line, από τις οποίες η μια μπορεί να χρησιμοποιηθεί με κάποια συσκευή εγγραφής αφού διαθέτει την αντίστοιχη έξοδο αλλά και δύο εισόδους phono, μια για κεφαλές κινητού πηνίου και μια για κεφαλή κινητού μαγνήτη. Όσοι θεωρούν ότι τα βινύλια πραγματοποιούν μια θεαματική επιστροφή (όχι ως mass media αλλά ως ισχυρός συμβολισμός μάλλον), δικαιώνονται καθώς οι Γερμανοί όχι απλώς προσφέρουν δυνατότητα προενίσχυσης mm/mc αλλά μπορεί κανείς να συνδέσει στον ενισχυτή δύο πλατό! Η ποιότητα των βυσμάτων είναι τυπική κάτι που δεν συμβαίνει με τις υποδοχές για την σύνδεση των ηχείων. Εδώ έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ καλής ποιότητας βαριές μπόρνες που δέχονται όλων των ειδών τους ακροδέκτες και είναι ομαδοποιημένες σε δύο ζεύγη, ώστε να διευκολύνεται η διπλοκαλωδίωση ή να μπορεί να οδηγηθεί ένα δεύτερο ζευγάρι ηχείων (χωρίς πάντως να υπάρχει διακόπτης A/B για την επιλογή τους.
Ο οδηγός των οπτικών δίσκων βρίσκεται προστατευμένος κάτω από ένα μεταλλικό κάλυμμα.
Το εσωτερικό του ολοκληρωμένου κρύβει μια πειθαρχημένη και ποιοτική κατασκευή. Η ψύκτρα είναι εσωτερική.
Το εσωτερικό των συσκευών κρύβει μια αρκετά προσεγμένη και πειθαρχημένη κατασκευή. Το MCD 850 βασίζεται σε έναν οδηγό οπτικού δίσκου της ASA Tech ο οποίος, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει η ίδια η Magnat χρησιμοποιεί κεφαλή ανάγνωσης της Sanyo. Ο οδηγός είναι προστατευμένος από ένα μεταλλικό κάλυμμα και είναι αρκετά γρήγορος, τόσο κατά την εισαγωγή/εξαγωγή του δίσκου όσο και κατά την ανάγνωσή των διαφορετικών layers στα SA-CDs. Οι μετατροπέας που χρησιμοποιήται είναι ο PCM1796 της Burr Brown ένα ολοκληρωμένο που μπορεί να διαχειριστεί σήματα DSD και PCM. Το αναλογικό στάδιο ξεκινά με δύο 5532 και καταλήγει σε μια διπλοτρίοδο 6922ΕΗ της Electro- Harmonix, ανά κανάλι. Όπως θα περίμενε κανείς, η τροφοδοσία είναι τυπικά προσεγμένη, με ξεχωριστές τοπικές σταθεροποιήσεις για κάθε μπλοκ του κυκλώματος... Ενδιαφέρουσα προσθήκη, εδώ, είναι η δυνατότητα ρύθμισης της στάθμης των ακουστικών μέσω ενός ηλεκτροκίνητου ποτενσιόμετρου, επιλογή που δεν την συναντούμε συχνά.
Το ψηφιακό στάδιο (δεξιά) και το αναλογικό στάδιο με τους τελεστικούς ενισχυτές ΝΕ5532 (αριστερά).
Το αναλογικό στάδιο καταλήγει σε ένα λαμπάτο κύκλωμα με μια διπλοτρίοδο ανά κανάλι.
Η Magnat δεν έχει βάλει τις εισόδους phono απλώς “για να τις βάλει”. Τις έχει προσέξει δεόντως, χρησιμοποιώντας ειδικούς τελεστικούς χαμηλού θορύβου στην είσοδο κινητού πηνίου.
Το τελικό στάδιο χρησιμοποιεί διακριτά εξαρτήματα και ένα ζεύγος διπολικών ημιαγωγών της Toshiba ανά κανάλι.
O ολοκληρωμένος ενισχυτής χρησιμοποιεί ένα τελικό στάδιο υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα το οποίο καταλήγει σε ένα ζεύγος συμπληρωματικών, διπολικών ημιαγωγών ανά κανάλι. Η Magnat έχει χρησιμοποιήσει τα 2SC5200/2SA1943 με ρεύμα συλλέκτη που φθάνει τα 15Α. H τροφοδοσία γίνεται από έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή και τέσσερις πυκνωτές των 8.200μF. Ο προενισχυτής phono χρησιμοποιεί δύο στάδια, ένα πολύ χαμηλού θορύβου υλοποιημένο με τον AD 797 της Analog Devices, εξάρτημα με εξαιρετικά χαμηλό θόρυβο σχεδιασμένο για προενισχυτές μικροφώνων και άλλων πολύ χαμηλών σημάτων και ένα ΝΕ5532 το οποίο, εικάζω, έχει αναλάβει το κέρδος για την κεφαλή κινητού μαγνήτη μαζί με την αποέμφαση RIAA. Το στάδιο της προενίσχυσης είναι λαμπάτο και σε αυτό έχει χρησιμοποιηθεί μια 12AU7A ανά κανάλι. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με το σύνηθες ηλεκτροκίνητο μπλε Alps. Όπως και στην περίπτωση του  MCD 850, έτσι κι εδώ, έχουμε μια καλή κατασκευή χωρίς ακρότητες αλλά και χωρίς περιττές οικονομίες.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr