Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MUSIC HALL mmf-5.1 se...

SITE MAP


REVIEW

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Music Hall mmf-5.1 se


φωτό: Πάρις Νικολάου

Πρέπει να το παραδεχτείτε: Αν δεν έχετε ήδη κάποιο αναλογικό σύστημα, υπήρξε κάποια στιγμή, στο πρόσφατο παρελθόν, που αναρωτηθήκατε αν θα ήταν καλή ιδέα να επενδύσετε σε ένα. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο για έναν τέτοιο προβληματισμό υπό την έννοια ότι αν υπήρξατε συλλέκτης δίσκων κακώς (κάκιστα) αποχωριστήκατε το σύστημα σας και αν δεν υπήρξατε δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ξεκινήσετε τώρα, δέχομαι όμως ότι -πράγματι- υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις στις οποίες ένας audiophile του σήμερα μπορεί να χρειαστεί να  μπει στον χώρο του αναλογικού ήχου, για παράδειγμα αν γίνει κάτοχος μιας ενδιαφέρουσας συλλογής δίσκων, με κάποιο τρόπο. Σε μια τέτοια περίπτωση μια έρευνα αγοράς φέρνει στην επιφάνεια ένα “ευχάριστο” πρόβλημα: Οι κατασκευαστές αναλογικών συστημάτων είναι αναπάντεχα πολλοί  και η ποικιλία προϊόντων εξαιρετική. Αν θέλει να γίνει κανείς κακός θα μπορούσε να πει ότι τα μοντέλα που κυκλοφορούν κάθε χρόνο είναι περισσότερα από τους νέους τίτλους σε βινύλιο αν και είναι αλήθεια ότι τελευταίως η βιομηχανία δίσκων (ακόμη και η εγχώρια) κάνει κάποιες προσπάθειες να διορθώσει το πρόβλημα αυτό... Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα “τι να αγοράσω” κάνει την εμφάνισή του και είναι πιεστικό. Ζούμε ξανά στιγμές των '80s; Ίσως όχι, αλλά -πάντως- είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρετε και δεν είναι εύκολη.
Μια καλή επιλογή, αν σκοπεύετε να κινηθείτε σε μια μεσαία κατηγορία τιμής είναι η αγορά ενός πλήρους πακέτου. Αντί να ταλαιπωρηθείτε προσπαθώντας να βρείτε τι ταιριάζει με τι και να εμπλακείτε σε ατελείωτες συζητήσεις σχετικά με τις ιδιοτροπίες κάθε κεφαλής και κάθε βραχίονα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ολοκληρωμένο μηχάνημα, σχεδιασμένο να παίζει εξαρχής σωστά, απαιτώντας από εσάς ελάχιστα προκαταρκτικά βήματα. Τέτοιου είδους πακέτα περιλαμβάνουν, εκτός του πλατό, έναν βραχίονα, επιλεγμένο με βάση στο συνολικό επίπεδο ποιότητας και εγκατεστημένο σωστά από τον ίδιο τον κατασκευαστή και μια κεφαλή η οποία ταιριάζει με τον βραχίονα (από μηχανικής άποψης) και είναι σωστά ρυθμισμένη από πλευράς γεωμετρίας. Αυτά αρκούν για να ξεκινήσετε χωρίς δάκρυα την επαφή σας με το βινύλιο ή -αν τις έχετε τις εμπειρίες σας- να θυμηθείτε και πάλι το παρελθόν. Όπως θα διαπιστώσετε αυτό το πράγμα είναι όπως το ποδήλατο: Δεν το ξεχνάς ποτέ (ακόμη και αν έχεις προσπαθήσει)!
Επί του προκείμενου, τώρα, το πακέτο της Music Hall περιλαμβάνει το πλατό, έναν βραχίονα κατασκευασμένο από την Pro-Ject και μια κεφαλή κινητού μαγνήτη, την 2400 της Goldring. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr