Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/11/2010

flag
english
abstract

ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΧΟΥ

Philips MCi900 Streamium

Φωτό_Ανοίγματος

Όσοι παρακολούθησαν από κοντά την εφετινή IFA παρατήρησαν ότι η Philips έδωσε μεγάλη σημασία στην κατηγορία των προϊόντων ήχου. Για ένα χώρο εκατοντάδων τετραγωνικών με έναν τεράστιο αριθμό εκθεμάτων, αυτό είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς άμεσα, είναι περισσότερο μια αίσθηση και ο τρόπος με τον οποίο είναι στημένα τα προϊόντα. Το MCi900 ήταν από τα κεντρικά εκθέματα και η αλήθεια είναι ότι το ενδιαφέρον γύρω από αυτό δεν ήταν τυχαίο καθώς τα ηχεία “SoundSphere” με το τουίτερ τοποθετημένο σε σφαιρικό θάλαμο έχει ήδη συζητηθεί αρκετά και θεωρείται, από την ίδια της Philips ως ένα προϊόν αιχμής στο κομμάτι του audio.
Για όσους παρακολουθούν τις προσπάθειες των “Ολλανδών” στον τομέα των μικρών επιτραπέζιων συστημάτων, πάντως, το MCi900 δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Είναι ο τελευταίος κρίκος σε μια αλυσίδα προϊόντων που ξεκίνησε με τα πρώτα Streamium όπως το WACS700 και συνεχίστηκε με συνέπεια, οδηγώντας σε πιο ώριμα προϊόντα όπως το MCi500H. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των προϊόντων ήταν η δυνατότητά τους να προσφέρουν πρόσβαση σε πόρους του οικιακού δικτύου, μια δυνατότητα που σήμερα θεωρείται προφανής αλλά που το 2005 ήταν κάτι που αφορούσε λίγους.
Η Philips, γνωρίζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού δεν αρκέστηκε, στην περίπτωση του MCi900 να επαναλάβει τη γνωστή συνταγή. Η νέα πρόταση, περιλαμβάνει μια σαφή κίνηση προς την καλύτερη ηχητική ποιότητα, με τα νέα ηχεία, καθώς και μια ενδιαφέρουσα επιλογή όσον αφορά τον σκληρό δίσκο, ο οποίος δεν είναι πλέον ενσωματωμένος αλλά φορητός, μπορεί, δηλαδή, να συνδεθεί σε κάθε υπολογιστή μέσω θύρας USB. Η κίνηση αυτή είναι πιο ενδιαφέρουσα από όσο αρχικώς φαίνεται (καταργεί για παράδειγμα την ανάγκη για λογισμικό ripping) και προσφέρει ευελιξία ακόμη και σε όσους δεν έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο στο σπίτι. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...