Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/07/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

HXEIO

Quad QPM1

Φωτό_Ανοίγματος

Για να δω αν κατάλαβα καλά: H Quad Industrial είναι μια θυγατρική εταιρία της Quad η οποία ασχολείται με διάφορα ιδιαζόντως πληκτικά πράγματα, όπως είναι τα ηχεία οροφής, τα ηχεία για εγκαταστάσεις PA και οι αντίστοιχοι ενισχυτές. Ιδρύθηκε το 2006 και ο στόχος της ήταν προφανής: Να καλύψει τις ανάγκες όσων ασχολούνται με εγκαταστάσεις, χρησιμοποιώντας το όνομα της Quad (και πιθανότατα την τεχνογνωσία της) χωρίς το premium στην τιμή, επειδή κάτι τέτοια η αγορά του installation και του pro audio δεν τα σηκώνει και πολύ... Την ανταγωνιστική τιμή την εξασφαλίζει η ύπαρξη μιας κάθετης μονάδας παραγωγής της μητρικής εταιρίας (IAG) στην Κίνα, επομένως, από επιχειρηματικής άποψης επρόκειτο για μια καλή κίνηση.
Αν και δεν έχω λόγους να αμφιβάλλω για την ποιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων, δύσκολα μπορείς να φανταστείς κάτι πιο αδιάφορο για τον μέσο audiophile από την συγκεκριμένη κατηγορία, ιδιαίτερα όταν στη λίστα “Applications” φιγουράρουν πράγματα όπως “Corporate Meeting Rooms”, “Training Rooms” και “Retail Outlets”. Ζωηρώς αμφιβάλλω αν υπάρχει περίπτωση να επισκεφτείς την ιστοσελίδα της “Industrial” και να παραμείνεις παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα, εκτός και αν είσαι, πράγματι, εγκαταστάτης ηχητικών συστημάτων. Το θέμα είναι ότι στο τέλος της λίστας με τα προϊόντα αυτής της Quad Industrial βρίσκεται ένα (και μοναδικό) ηχείο με τον χαρακτηρισμό studio monitor, το περί ου ο λόγος QPM1.

Το QPM1, με βάση τα όσα αναφέρει η ίδια η Quad είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται: Ένα μικρό σε όγκο ενεργό μόνιτορ δύο δρόμων, κατάλληλο για όσους θέλουν ένα ηχείο που να μπορούν να το εμπιστευτούν σε θέματα τονικής ακρίβειας και δυναμικών. Με δεδομένη την τιμή του ηχείου, η οποία βρίσκεται κάτω από τα €1000,- φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικά ενδιαφέρον προϊόν κομμένο και ραμμένο για δύο τουλάχιστον κατηγορίες αγοραστών. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...