Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/09/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: SONY CMT-BX5 MINI SYSTEM...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΜΙΝΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Sony CMT-BX5

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το πρώτο ενδιαφέρον πράγμα στην περίπτωση του CMT-BX5 είναι η εμφάνισή του. Πρόκειται για ένα πακέτο με μικρό συνολικό πλάτος (είναι άλλωστε μίνι) το οποίο έχει ενδιαφέρουσες γραμμές με μια χαρακτηριστική οριζόντια τομή που του δίνει προσωπικότητα και έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, μια αξία που στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής σπάνια τιμάται. Η μεγάλη οθόνη με το κόκκινο lettering είναι ευανάγνωστη και μπορεί να απεικονίσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (των ID3 tags των αρχείων MP3/WMA/AAC συμπεριλαμβανόμενων), αλλά την παράσταση κλέβει η επιλογή της Sony να χρησιμοποιήσει μια πλήρη σειρά διακοπτών για τον χειρισμό της συσκευής στο επάνω μέρος της. Η συνήθης λογική σε αυτού του είδους τα προϊόντα είναι είτε να χρησιμοποιούνται ελάχιστα πλήκτρα, συχνά πολλαπλών λειτουργιών, είτε να μεταφέρονται οι περισσότερες δυνατότητες στο τηλεχειριστήριο. Εδώ, τα πράγματα είναι διαφορετικά: Το user interface είναι ιδιαίτερα προφανές και ο χρήστης θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των δυνατοτήτων χωρίς να διαβάσει ούτε μια γραμμή από το (μικρό) εγχειρίδιο χρήσης. Υπάρχουν ακόμη και δύο πλήκτρα “Play” ένα για το cd player κι ένα για το media player, ώστε δεν χρειάζεται ούτε επιλογέας εισόδου: Απλώς πατάς το σωστό πλήκτρο και η αναπαραγωγή αρχίζει.
Το CMT-BX5 είναι ένα μικρό σε πλάτος σύστημα με ενδιαφέρουσα αισθητική.
Το πλέον χαρακτηριστικό σημείο είναι ο μεγάλος αριθμός διακοπτών που θα βρει κανείς στο επάνω μέρος της κεντρικής μονάδας. Μια επιλογή που προσφέρει ευχρηστία.
Από τους διακόπτες επάνω στη συσκευή ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στα περιεχόμενα του media player το οποίο μπορεί να συνδεθεί στην θύρα USB της πρόσοψης, με το firmware της συσκευής να υποστηρίζει αρχεία MP3, WMA (χωρίς DRM) και AAC και να μπορεί να προσπελάσει players με συστήματα αρχείων FAT16/32 αντιμετωπίζοντάς τα ως απλά μέσα αποθήκευσης. (Αυτό, σημαίνει ότι το CMT-BX5 μπορεί να προσπελάσει μουσικά αρχεία από όλα τα media players του πλανήτη, εκτός των iPod. Αν έχετε το player της Apple θα πρέπει να αγοράσετε κάτι ακριβότερο...). Εκτός από την είσοδο USB, ο χρήστης μπορεί να ακούσει μουσική από κάθε συσκευή που συνδέεται στην είσοδο line που βρίσκεται στην πρόσοψη (με jack 3.5mm, εντάξει, εδώ μπορείτε να συνδέσετε το iPod σας), από το ενσωματωμένο cd player το οποίο είναι συμβατό με δίσκους CD και CD-R/RW τόσο σε φορμά Red Book όσο και σε φορμά Data (με αρχεία MP3) και προσφέρει όλες τις κλασικές δυνατότητες, όπως η τυχαία αναπαραγωγή και η αναπαραγωγή μέσω προγράμματος που έχει συνθέσει ο χρήστης, καθώς επίσης και από τον ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM ο οποίος διαθέτει 20 θέσεις μνήμης για την αποθήκευση σταθμών FM και 10 για ΑΜ.
Μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικό media player μέσω της θύρας USB που βρίσκεται στην πρόσοψη.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύνδεση, ανάβει το σχετικό ledάκι και η συσκευή μπορεί να προσπελάσει τα περιεχόμενα του εξωτερικού player.

Το πακέτο συμπληρώνεται από έναν ενισχυτή ο οποίος αποδίδει 2x18Wrns (6Ω/DIN) και προσφέρει ρύθμιση μπάσων/πρίμων καθώς και μια επεξεργασία που η Sony ονομάζει Dynamic Sound Generation X-tra (DSGX)και η οποία όταν εφαρμόζεται θυμίζει αρκετά το παλιό-καλό loudness. Τα ηχεία χρησιμοποιούν μια μονάδα πλήρους φάσματος δέκα εκατοστών και η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από μοριοσανίδα, με αρχιτεκτονική bass reflex. To CMT-BX5 συνοδεύεται από ένα μικρό σε μέγεθος αλλά πλήρες όσον αφορά τις λειτουργίες τηλεχειριστήριο.
Είσοδος line και έξοδος ακουστικών βρίσκονται στην πρόσοψη και υλοποιούνται με jack 3.5mm

Το τηλεχειριστήριο είναι πλήρες και μικρό σε μέγεθος.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr