Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/02/2011

flag
english
abstract

ΗΧΕΙΟ

Spicom F4

Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: Πάρις Νικολάου

Η Spicom είναι μια εταιρία με ενδιαφέρουσα ιστορία. Ίσως δεν την γνωρίζετε ως Spicom, ή -αν τη γνωρίζετε να την μάθατε τα τελευταία χρόνια από τη συμμετοχή της σε διάφορες εκθέσεις (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), η αλήθεια είναι όμως ότι η μητρική “Νεοδομική” κατασκευάζει εδώ και δεκαετίες τις καμπίνες των περισσότερων ελληνικών ηχείων. Η εμπειρία από τον κατασκευαστικό τομέα έχει επενδυθεί τον τελευταίο καιρό σε κατασκευές με πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα και άποψη. Ο κατάλογος προϊόντων της Spicom περιλαμβάνει ηχεία με φόρτιση χοάνης και μονάδες πλήρους φάσματος, ηχεία υβριδικής αρχιτεκτονικής με επίπεδες μονάδες μεσαίων/υψηλών και συμβατικά γούφερ καθώς και ένα μικρό μόνιτορ με συμβατικές μονάδες και μικρό όγκο.
Μια προσεκτική ματιά στα προϊόντα αυτά, φέρνει στην επιφάνεια μια συγκεκριμένη άποψη, η οποία εκφράζεται μέσα από υψηλές ευαισθησίες, καλή ποιότητα υλικών και custom κατασκευές μεγαφώνων (περιλαμβανόμενων και των μονάδων planar).
Το ηχείο της δοκιμής αυτής είναι το μικρότερο μοντέλο δαπέδου από την σειρά των υβριδικών ηχείων της Spicom και είναι -ίσως- το πλέον συμβατικό από πλευράς εμφάνισης. Χρησιμοποιεί δύο γούφερ για τις χαμηλές συχνότητες και την νεότερη έκδοση της μονάδας planar η οποία έχει μικρό ύψος, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρά ηχεία και συμβατικές καμπίνες. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...