Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/07/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ SUGDEN A21SE...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Sugden Α21SE

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Είναι βεβαίως σαφές ότι στην περίπτωση του A21SE δεν έχουμε να κάνουμε με ένα εργοστάσιο ισχύος χωρίς όρια: Τα 30w του τον κάνουν υποψήφιο για ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ηχεία με ευαισθησία γύρω  στα 90dB (και κατά προτίμηση πάνω από την τιμή αυτή) και έναν μέτριο χώρο. Ωστόσο, αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιο συνηθισμένα από όσο νομίζουμε γενικώς και δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι μία σημαντική μερίδα εγκαταστάσεων εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.  Το θέμα, βεβαίως, είναι τί κερδίζεις με την χρήση του συγκεκριμένου ενισχυτή, και αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέο, όπως αποδείχθηκε.
Είναι, ίσως, παρακινδυνευμένο να ισχυριστεί κανείς ότι η συνολική ηχητική ταυτότητα του Sugden οφείλεται στην τοπολογία του σταδίου εξόδου του, ωστόσο με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σημαντικές άλλες ιδιαιτερότητες αυτό είναι ένα λογικό συμπέρασμα. Το βέβαιον είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα εξηγεί πολύ πειστικά την διάρκεια της συσκευής μέσα στο χρόνο: Ο Α21SE αποδείχθηκε ένα εξαιρετικά ευχάριστο και αναλυτικό ενισχυτικό, που, με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο παραμένει με επιτυχία ουδέτερο, αόρατο είναι ίσως η καλύτερη φράση, αφήνοντας το περιεχόμενο του δίσκου σε πρώτο πλάνο.  Από την πρώτη στιγμή ανακαλύπτεις ότι όλες οι μικρολεπτομέρειες είναι παρούσες, σε σωστή κλίμακα και δένουν σε μία συνολική εικόνα που είναι απολαυστική ως προς την ομοιογένειά της.  Με χαμηλές συχνότητες γρήγορες και με καλή έκταση, υψηλές συχνότητες διαυγείς, ελάχιστα λαμπρές (ίσως το μοναδικό, όχι κατ΄ανάγκην απορριπτέο σημείο όπου ενισχυτής δείχνει χαρακτήρα) και παράλληλα ταχύτατες και μεσαίο εξαιρετικό σε δύναμη περιγραφής και (το κυριώτερο) ξεκούραστο, ο Sugden καλύπτει με χαρακτηριστική άνεση το σύνολο του φάσματος και αποδεικνύεται, κατά την άποψή μου, ένας πραγματικός audiophile ενισχυτής με όλη τη σημασία της φράσης αυτής και ανεξάρτητα της κατηγορίας τιμής του.
Οι υποδοχές σύνδεσης των ηχείων είναι πολύ καλής ποιότητας. Λιτή πρόσοψη αλλά με πολύ καλή αίσθηση στην χρήση των ρυθμιστικών και των διακοπτών.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συμπεριφορά του στα μεταβατικά του προγράμματος:  Οι δυναμικές αντιθέσεις περιγράφονται άψογα και στα πλαίσια μιας σωστής επιλογής στάθμης ο ακροατής μπορεί να απολαύσει όλη την έκταση μίας σύνθεσης από το ηπιότερο πιάνο μέχρι το πιο έντονο φόρτε, αρκεί βεβαίως να μην βγεί "εκτός φακέλλου". Θα ήταν υποκριτικό το να μην αναφέρει κανείς ότι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα: Ο βασικός λόγος, όμως δεν είναι η μικρή, σχετικώς, ισχύς του, όσο το ότι η απόδοσή του σε μεσαίες στάθμες είναι πραγματικά τόσο καλή, που (όπως συμβαίνει συχνά) θέλεις πάντοτε το "κάτι παραπάνω", και αυτό μπορείς να το έχεις πολύ εύκολα κυρίως εξ αιτίας του μεγάλου κέρδους του σταδίου line, το οποίο οδηγεί σε μεγάλες στάθμες με μικρή σχετικά διαδρομή του ρυθμιστικού της στάθμης. Όμως, ακόμη και στην φάση της υπερφόρτωσης, ο ενισχυτής συμπεριφέρεται ιδιαίτερα αξιοπρεπώς, κατατασσόμενος άνετα μαζί με τον λαμπάτο Leben CS600 όσον αφορά το θέμα αυτό, προειδοποιώντας ήπια για το ξεπέρασμα των ορίων χωρίς να γίνεται ιδιαίτερα κουραστικός. Η ισορροπημένη ταυτότητα του ενισχυτή και η απουσία ιδιαιτεροτήτων τον κάνουν κατάλληλο για  κάθε είδος μουσικής. Αν και πολύ συχνά συσκευές όπως αυτή έχουν έντονες προτιμήσεις, ο A21SE έδειξε να αισθάνεται άνετα με κάθε είδος προγράμματος. Ακούσαμε το ίδιο ευχάριστα έντονες ρυθμικές/ηλεκτρονικές συνθέσεις όσο και ήπια τζάζ με λίγα όργανα, σόλο χορωδίες όσο και μεγάλα σχήματα με πολλά όργανα και έντονη σκηνική παρουσία με μεγάλη ενέργεια.  Από την άλλη, είναι σαφές ότι θα ευχαριστηθείτε τον ενισχυτή, αν τον τροφοδοτήσετε με... λεπτομέρειες: Μία ηχογράφηση μικρής μπάντας έχει σημαντικές πιθανότητες να αναδείξει τις δυνατότητες του Sugden ο οποίος θα αποδώσει τον αέρα ανάμεσα στα όργανα και όλα εκείνα τα μικρο-χαρακτηριστικά που κάνουν την διαφορά στη απόδοση ενός προγράμματος και καθηλώνουν τους ακροατές του.
Τελικώς...
... όποιες και αν είναι οι συνήθειες και οι ανάγκες σας ως ακροατή, ένα είναι το βέβαιο: Θα πρέπει να δώσετε μία ευκαιρία στον Sugden Α21SE να σας δείξει τις δυνατότητες του μέσα από μία εκ του σύνεγγυς επαφή. Πρόκειται, σαφώς, για μία σχεδίαση αναφοράς, που έχει αποδείξει την αξία της διαχρονικά, σε μια υλοποίηση η οποία προσαρμόζει τις βασικές αρχές των audiophile κυκλωμάτων (χαμηλές παραμόρφωση, μινιμαλιστική αλλά όχι απλοική προσέγγιση) στις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη. Με άλλα λόγια ένα αυθεντικό classic, που δεν χρειάζεται -για να είμαστε ειλικρινείς- και καμμία ιδιαίτερη επιβεβαίωση.

Δημήτρης Σταματάκος

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr