Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/06/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ SYMPHONIC LINE RG10 Mk4...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Symphonic Line RG10 Mk 4

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Εχω την εντύπωση ότι η αισθητική άποψη της Symphonic Line έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς πολέμιους... Οι πρώτοι εκτιμούν την τευτονική απλότητα, την σαφήνεια στην εργονομία και την χαρακτηριστική εμφάνιση των προιόντων της, οι δεύτεροι, πάλι, την βρίσκουν υπερβολικά "βαρειά" και ίσως προβλέψιμη.  Ο RG10 Mk4 τηρεί τις αποστάσεις του από τον κανόνα, αφού το κομμάτι που έφθασε στα χέρια μας διέθετε μία γκρί χαρακτηριστική στην αφή πρόσοψη με ασημένιο lettering, διαφορετική από την συνήθη άψογα στιλβωμένη επιφάνεια που συνήθως χρησιμοποιήται στα προιόντα της εταιρίας.  Οι παρατηρητικοί, θα διαπιστώσουν ότι, επίσης, έχει "σπάσει" η in-line λογική των ρυθμιστικών, με τον επιλογέα εισόδου τοποθετημένο ελαφρώς ψηλότερα ενώ υπάρχει ακόμη και υποδοχή ακουστικών, μία από τις χαρακτηριστικές διαφορές του "10" από τον "9", αλλά βεβαίως όχι η μόνη. 
Ο χρήστης του RG10 Mk4 έχει στη διάθεσή του πέντε εισόδους, από τις οποίες η μία είναι phono που μπορεί να υποστηρίξει κεφαλές mm/mc, με μεταβλητό κέρδος που ελέγχεται μέσω διακόπτη και χαρακτηριστικά φόρτισης (αντίσταση και χωρητικότητα) που είναι δυνατόν να καθοριστούν και από τον χρήστη, πέρα από τις βασικές τιμές, με την χρήση εξωτερικών βυσμάτων.  Η επιλογή των εισόδων γίνεται μέσω ηλεκτρονόμων και διατίθεται έξοδος σήματος προς εγγραφή, ελεγχόμενη μέσω διακόπτη tape monitor ώστε να διευκολύνονται οι κάτοχοι συσκευών εγγραφής με δυνατότητα επιλογής tape/source, ενώ είναι δυνατή η χρήση του ολοκληρωμένου και ως προενισχυτή, αφού υπάρχει η σχετική έξοδος, επιτρέποντας έτσι την αναβάθμιση του συστήματος με την αγορά τελικών ενισχυτών.  Ο ενισχυτής προσφέρει ένα ζεύγος ακροδεκτών σύνδεσης με τα ηχεία ανα κανάλι, πολύ καλής ποιότητας, της WBT, oι οποίοι επιτρέπουν την χρήση κάθε είδους τερματισμού στα καλώδια και κάνουν την ζωή του χρήστη εύκολη.
Το εσωτερικό του ενισχυτή μπορεί να μην κρύβει "τις" εκπλήξεις, είναι, ωστόσο, χαρακτηριστικό της Symphonic Line: Ποιοτικά κατασκευασμένο με καλά υλικά στα κρίσιμα σημεία.
Το εσωτερικό του RG10 Mk4 χωρίς να κρύβει εκπλήξεις είναι αρκούντως ενδιαφέρον: Κατ' αρχήν η τροφοδοσία: Ακολουθώντας μία αρχιτεκτονική που πρώτη (αν θυμάμαι καλά) παρουσίασε η Mission με τoν Cyrus II, ο ενισχυτής διαθέτει έναν ευμεγέθη μετασχηματιστή 300VA στο εσωτερικό, θωρακισμένο μάλιστα με φύλλο κράματος νικελίου-σιδήρου (Mu-metal) του οποίου η υψηλή μαγνητική διαπερατότητα εξασφαλίζει καλή απομόνωση των μαγνητικών πεδίων, ειδικά αν αυτά είναι χαμηλής συχνότητας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την τροφοδοσία των προενισχυτικών σταδίων και έναν εξωτερικό μετασχηματιστή 450VA για τα τελικά στάδια.  Η συνολική χωρητικότητα είναι 104.000μF (και για τα δύο κανάλια).  Το μοναδικό μειονέκτημα αυτής της αρχιτεκτονικής είναι ότι απαιτεί στην πράξη τρείς συνδέσεις ισχύος, δύο με το δίκτυο (ενισχυτή, τροφοδοτικoύ) και μία μεταξύ τροφοδοτικού και ενισχυτή. Η Symphonic Line, πάντως, έχει προνοήσει και προσφέρει μαζί με τον RG10 Mk4 καλής ποιότητας καλώδια σύνδεσης, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πρόσθετο κόστος.
Ο προενισχυτής phono είναι μία υλοποίηση με διακριτά εξαρτήματα, παράλληλη τοπολογία ημιαγωγών στην είσοδο (για χαμηλότερο θόρυβο) και υλικά πολύ καλής ποιότητας στα κρίσιμα σημεία του κυκλώματος.  Το κέρδος του ρυθμίζεται μέσω ενός διακόπτη στην πίσω πλευρά του ενισχυτή και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει εξωτερικά βύσματα ώστε να συνδέσει παράλληλα με την κεφαλή τα εξαρτήματα που απαιτούνται για την σωστή φόρτισή της, αν αυτή διαφοροποιήται από τα 100Ω/47kΩ που προσφέρονται επάνω στην πλακέτα για τις κεφαλές κινητού πηνίου και μαγνήτη αντίστοιχα.  Το στάδιο line είναι σχεδιασμένο γύρω από τους τελεστικούς ενισχυτές OPA604 της Burr Brown, που είναι κατάλληλοι για εφαρμογές όπου απαιτείται πολύ χαμηλή παραμόρφωση και διαθέτει ένα στάδιο buffering με τον κλασικό 5534. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται με ένα μηχανοκίνητο Alps στο οποίο το σήμα μεταφέρεται μέσω αγωγών πολύ καλής ποιότητας, ενώ η τροφοδοσία του προενισχυτή χρησιμοποιεί δύο πυκνωτές των 13.000μF και τοπική σταθεροποίηση.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η τροφοδοσία του ενισχυτή βασίζεται σε ένα εξωτερικό τροφοδοτικό το οποίο χρησιμοποιήται από το τελικό στάδιο... ... και σε ένα εσωτερικό, με καλά θωρακισμένο μετασχηματιστή, για τον προενισχυτή. Η συνολική χωρητικότητα είναι 100.000μF.
O κάτοχος του RG10 Mk4 έχει στην διάθεσή του πέντε εισόδους από τις οποίες η μία είναι για φωνογραφική κεφαλή.

Οι υποδοχές σύνδεσης των ηχείων είναι πολύ καλής ποιότητας της WBT. Το καλώδιο που φαίνεται χρησιμοποιήται για την σύνδεση με το τροφοδοτικό.

Ο τελικός ενισχυτής χρησιμοποιεί στάδιο εξόδου σε τοπολογία AB, με δύο ζεύγη διπολικών ημιαγωγών ανά κανάλι.  Η Symphonic Line έχει επιλέξει τον συνδυασμό 2SC5200/2SA1943 της Toshiba, ένα διαδεδομένο ζευγάρι που μπορεί να χειριστεί υψηλά ρεύματα που φθάνουν τα 15Α ανά ημιαγωγό. Οπως συμβαίνει και με τα στάδια του προενισχυτή, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πολύ καλής ποιότητας και δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την άριστη ποιότητα της σύνδεσης και των καλωδίων που μεταφέρουν το σήμα προς τους ακροδέκτες των ηχείων (της ίδιας της Symphonic Line). Oι επιφάνειες ψύξης είναι εσωτερικές, και ο ενισχυτής διαθέτει δυνατότητα τηλεχειρισμού.

Η άφθονη χωρητικότητα (8x13.000μF συνολικά) σε συνδυασμό με ένα στάδιο εξόδου σε τάξη ΑΒ και τους ημιαγωγούς της Toshiba με δυνατότητα χειρισμού 15Α ανά ημιαγωγό, εξασφαλίζουν επάρκεια ισχύος και σημαντικές ικανότητες οδήγησης.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr