Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/03/2011

flag
english
abstract

ΣΥΣΤΗΜΑ CD PLAYER/ΕΝΙΣΧΥΤΗ

Teac PD-H600/AG-H600NT

Φωτό_Ανοίγματος

Η άποψη που έχει κανείς για την Teac, έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται από την ηλικία του. Όχι τόσο την βιολογική, όσο με αυτήν που αντιστοιχεί στα χρόνια ενασχόλησής του με τα του ήχου. Οι παλαιότεροι, σίγουρα αναγνωρίζουν στο όνομα έναν από τους σημαντικότερους Ιάπωνες κατασκευαστές ο οποίος έχει παρουσιάσει ενδιαφέροντα προϊόντα τόσο στον χώρο της οικιακής υψηλής πιστότητας όσο και στον χώρο του επαγγελματικού ήχου. Όσοι ενεργοποιήθηκαν την δεκαετία του 90, θυμούνται σίγουρα την αίσθηση που δημιούργησαν τα πρώτα κορυφαία players με μηχανισμούς VRDS καθώς και το τελευταίο κορυφαίο αναλογικό κασετόφωνο με Dolby S. Οι της νέας χιλιετίας ταυτίζουν την Teac με το high end παρακλάδι της, την Esoteric.
Καθώς η εταιρία ακολουθεί την στρατηγική διαχωρισμού των επιμέρους δραστηριοτήτων της, το κομμάτι των συστημάτων audio/hi-fi ήταν αδρανές για κάποιο χρονικό διάστημα στην ελληνική αγορά, κάτι που άλλαξε τους τελευταίους μήνες.
Η Teac διαθέτει μια ενδιαφέρουσα σειρά προϊόντων η οποία ξεκινά από τα Reference (πέντε συστήματα με μικρό πλάτος στα οποία περιλαμβάνονται media players, ενισχυτές με δυνατότητα δικτύωσης και ολοκληρωμένες μονάδες), συνεχίζεται με μια πλήρη σειρά full size συσκευών (στην οποία, εκτός των άλλων, θα βρείτε και... κασετόφωνο με θύρα USB και CD player), και συμπληρώνεται από μίνι συστήματα, προσωπικά media players και ηχεία.
Οι συσκευές που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι οι κορυφαίες της σειράς Reference. Πρόκειται για ένα CD player με δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων από οπτικούς δίσκους (mp3 και wma) καθώς και για έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή ο οποίος προσφέρει δυνατότητα σύνδεσης με iPod (μέσω προαιρετικού docking station) και streaming διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.