Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/07/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: TIVOLI AUDIO iYiYi ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ/DOCKING STATION...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ/iPod DOCKING STATION

Tivoli Audio iYiYi

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η αισθητική του iYiYi είναι σαφώς ξεχωριστή: Βασίζεται σε ένα χυτό περίβλημα, το οποίο παίζει και τον ρόλο της καμπίνας που φορτίζει τα ηχεία και διαθέτει μια μεγάλη πρόσοψη υπό κλίση, επάνω στην οποία έχουν τοποθετηθεί όλα τα απαραίτητα για τον χειρισμό, με μια μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη να καταλαμβάνει το κεντρικό, ανώτερο τμήμα και το docking station να βρίσκεται στο κάτω μέρος. Η κλίση της πρόσοψης έχει, προφανώς, επιλεγεί για να διευκολύνει τους χειρισμούς και την ανάγνωση της οθόνης αλλά και για να στρέφει τα ηχεία προς τον ακροατή. Εφόσον αναφερόμαστε σε μια συσκευή η οποία θα περάσει τον περισσότερο χρόνο της σε κάποιο γραφείο ή κάτι παρόμοιο, δηλαδή θα βρίσκεται σχεδόν πάντα σε χαμηλότερο ύψος από τον ακροατή αυτό είναι μια καλή ιδέα.
Η σχεδίαση του iYiYi βασίζεται σε καθαρές γραμμές και προσφέρει ένα ξεκάθαρο user interface. Η οθόνη είναι πολύ ευδιάκριτη και η φωτεινότητα της ρυθμίζεται αυτόματα.
Το περίβλημα είναι χυτό και ενσωματώνει τα δύο ηχεία τα οποία φορτίζονται από bass reflex.
Ο σχεδιασμός της πρόσοψης είναι πολύ ξεκάθαρος: Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του πλήκτρα με σαφείς ενδείξεις και πολύ καλή αίσθηση προκειμένου να επιλέξει πηγή σήματος, ανάμεσα σε ραδιόφωνο FM και AM, βοηθητική είσοδο και iPod, να έχει άμεση πρόσβαση σε δέκα προεπιλεγμένους σταθμούς (5 ΑΜ και 5 FM) να επιλέξει σταθμό με το χέρι, να ρυθμίσει την στάθμη και να ελέγξει τις λειτουργίες της αφύπνισης (Alarm) και της αυτόματης διακοπής της λειτουργίας (Sleep). Η υποδοχή του docking station δέχεται τα περισσότερα iPods (3ης και 4ης γενιάς, Mini και τα έγχρωμα των 20, 30 και 60GB) με την βοήθεια των κλασικών προσαρμοστών που βρίσκουμε σε πολλές τέτοιου είδους συσκευές. Η υποδοχή προσφέρει και δυνατότητα φόρτισης της συσκευής.
Για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν και άλλες δυνατότητες σύνδεσης, η Tivoli Audio έχει προβλέψει μια βοηθητική είσοδο υλοποιημένη με το κλασικό “καρφί” των 3.5mm καθώς και μια ακόμη της οποίας το σήμα μειξάρεται με αυτό οποιασδήποτε πηγής επιλέξετε (ώστε, για παράδειγμα να μπορείτε να ακούτε ραδιόφωνο και τους ήχους από τον υπολογιστή σας ταυτόχρονα), διαθέτει έξοδο ακουστικών για... προσωπικές ακροάσεις ενώ υπάρχει και έξοδος σήματος προς εγγραφή (ή προς ένα εξωτερικό σύστημα ήχου) της οποίας η λειτουργία διακόπτεται αυτόματα όταν το ρυθμιστικό στάθμης βρίσκεται στο “0”. Το σύστημα έχει εσωτερική κεραία για την λήψη των ραδιοφωνικών σταθμών αλλά αν βρίσκεστε σε μια περιοχή με δυσκολίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εξωτερική, την οποία θα συνδέσετε σε ένα βύσμα τύπου “F”. H συσκευασία περιέχει μια στοιχειώδη τέτοια κεραία με την μορφή ενός απλού καλωδίου.
O χρήστης έχει στη διάθεσή του δύο βοηθητικές εισόδους, μια έξοδο line καθώς και ένα βύσμα για την τοποθέτηση εξωτερικής κεραίας.

Η οπές εκτόνωσης του bass revlex είναι τοποθετημένες στο πίσω μέρος. Επομένως πρέπει να αφήσετε μια απόσταση από τον πίσω τοίχο.

Το iYiYi διαθέτει δύο ηχεία με φόρτιση bass reflex και τις οπές εκτόνωσης τοποθετημένες στην πίσω πλευρά. Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται είναι πλήρους φάσματος 3 ιντσών. Ο ενισχυτής βασίζεται σε ένα υβριδικό ολοκληρωμένο της σειράς TDA και μια ματιά στο εσωτερικό αποκαλύπτει μια αρκετά προσεγμένη κατασκευή η οποία βασίζεται στον ψηφιακά ελεγχόμενο επεξεργαστή ήχου TDA 7309 και σε μια σειρά τελεστικών TL074 και 5532.
Η συσκευή συνοδεύεται, τέλος, από ένα μικρό τηλεχειριστήριο μεγέθους πιστωτικής κάρτας το οποίο όμως είναι πραγματικά πλήρες, προσφέροντας έλεγχο όλων των δυνατοτήτων του iYiYi καθώς επίσης και έλεγχο του ίδιου του iPod.
Η συσκευή βασίζεται σε έναν ψηφιακά ελεγχόμενο επεξεργαστή ήχου (TDA7309) ο οποίος διακρίνεται διαγωνίως αριστερά της ψύκτρας. Φαίνονται ακόμη τα ολοκληρωμένα TL074, αριστερά, επάνω και κάτω.

H ισχύς προς τα ηχεία ελέγχεται μέσω ενός υβριδικού ολοκληρωμένου σειράς TDA. Η εταιρία αποφεύγει να δηλώσει την ισχύ του iYiYi, αλλά αυτή στην πράξη φαίνεται κάτι παραπάνω από επαρκής. Το μέγεθος της ψύκτρας, δηλώνει ότι οι θερμικές απώλειες είναι αρκετές...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr