Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/07/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: TIVOLI AUDIO MUSIC SYSTEM...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ/CD PLAYER

Tivoli Audio Music System

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Αν είστε σε θέση να ανοίξετε ένα κουτί, δεν θα συναντήσετε την παραμικρή δυσκολία στην χρήση του Music System. Ακόμη και χωρίς να διαβάσετε γραμμή από τις (ολίγες ούτως ή άλλως) οδηγίες χρήσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις βασικές δυνατότητες της συσκευής καθώς το user interface είναι προφανές.
Μπορεί, αρχικώς, ο συντονισμός του δέκτη με τα πλήκτρα up/down να μας κακοφάνηκε (επειδή ο βερνιέρος του Model One, που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, είναι σαφως περισσότερο cult...) αλλά ο ίδιος ο δέκτης φαίνεται να είναι εξαιρετικής ποιότητας, τουλάχιστον στο αστικό περιβάλλον με τους ισχυρούς σταθμούς όπου είχαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε την συσκευή. Ο συντονισμός γίνεται πανεύκολα και ακόμη και με την εσωτερική κεραία η λήψη είναι άψογη χωρίς θόρυβο.
Η Tivoli Audio έχει παραμείνει πιστή στο "δόγμα των τριών ιντσών". Είναι πραγματικά απίστευτο αλλά οι άνθρωποι μπορούν να βγάλουν αξιοπρεπή, καλό ήχο από δύο τέτοιες μονάδες πλήρους φάσματος! Τα πλήκτρα χειρισμού είναι απλά και ευχάριστα στην αίσθηση. Από εδώ μπορεί κανείς να κάνει browsing και στα περιεχόμενα των δίσκων με αρχεία MP3. Το "Audio" ελέγχει τον επεξεργαστή ήχου.
Γενικά ο ήχος του Music System είναι εντυπωσιακός με όλες τις πηγές. Χρησιμοποιώντας το cd player διαπιστώσαμε ότι τα ηχεία είναι σε θέση να αποδώσουν αρκετά υψηλές στάθμες, με εντυπωσιακό χαμηλό (η Tivoli δίνει μια default θέση για το ρυθμιστικό του υπογούφερ και βρήκαμε ότι αυτή είναι τις πιο πολλές φορές η καλύτερη επιλογή) καλές υψηλές συχνότητες και, υπό προυποθέσεις, ικανοποιητική στερεοφωνική εικόνα (αν και το τελευταίο χαρακτηριστικό απέχει από τα να είναι ζητούμενο σε αυτό το είδος συσκευής). Η αίσθηση που σου δημιουργεί η ηχητική συμπεριφορά της είναι ότι έχεις απέναντί σου μια δυναμική συσκευή η οποία σε προκαλεί να ευχαριστηθείς την μουσική και να κινηθείς στο ρυθμό της, πραγματικό επίτευγμα για ένα επιτραπέζιο ολοκληρωμένο σύστημα. Τα decoders ΜP3/WMA κάνουν καλά τη δουλειά τους και αν έχετε ripάρει τα αρχεία σας σωστά (και με ένα αξιοπρεπές bitrate) το Music System μπορεί να αποτελέσει ένα θαυμάσιο οικιακό media player. Επί τη ευκαιρία, είναι προφανές ότι μπορείτε να ακούσετε το φορητό σας player μέσα από αυτό, απλώς συνδέοντάς το στην είσοδο Aux. Αν έχετε αποθκεύσει tags με δεδομένα στα κομμάτια mp3 τότε μπορείτε να δείτε τα δεδομένα αυτά να "τρέχουν" στην οθόνη.  H χρήση του επεξεργαστή σήματος απαιτεί κάποια προσοχή: Κατά την άποψή μας το SpacePhase Wide mode, όπως ονομάζεται, τείνει κάπως προς την υπερβολή ειδικά σε μεσαίες και υψηλές στάθμες. Κατά την διάρκεια της δοκιμής ανακαλύψαμε ότι προτιμούμε το "καθαρόαιμο" stereo mode με το φίλτρο EQ σε θέση On.
Σημασία στην λεπτομέρεια: Ενας μεγάλος διακόπτης στο επάνω μέρος της συσκευής επιτρέπει το κλείσιμο των δύο Alarm. Για να μην ψάχνετε (βρίζοντας) στο σκοτάδι... Ενα "τρίτο" μεγάφωνο το οποίο ακτινοβολεί προς το κάτω μέρος της συσκευής έχει αναλάβει την υποβοήθηση των κυρίως ηχείων στις χαμηλές συχνότητες και το κάνει με επιτυχία.
Τελικώς...
... με το Music System η Tivoli Audio φαίνεται ότι δημιούργησε μια ακόμη "σημαδιακή" συσκευή η οποία στοχεύει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών: Με τιμή αγοράς 890 ευρώ, σαφώς, δεν πρόκειται για κάτι φθηνό και είναι βέβαιο ότι από πλευράς δυνατοτήτων θα βρείτε στην αγορά πολλά άλλα μοντέλα με πλουσιότερο εξοπλισμό, "μπλιμπλίκια", και φανταχτερές οθόνες. Ωστόσο, αν ψάχνετε για κάτι που εκφράζει τον χαρακτήρα σας ως κατασταλαγμένου, φιλοσοφημένου, δηλαδή -εν τέλει- ώριμου χρήστη, αυτή η συσκευή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας!

Δημήτρης Σταματάκος

Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr