Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/11/2011

flag
english
abstract

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO

Tom Evans Audio Design The Groove + SRX

Φωτό_Ανοίγματος

Ο Tom Evans είναι από τις παλιές καραβάνες στο χώρο, αν μου επιτρέπετε τον χαρακτηρισμό. Ξεκίνησε να σχεδιάζει συσκευές ήχου στα μέσα των 80s, όταν ακόμη το βρετανικό hifi αποτελούσε το πεδίο αναφοράς για πολλούς φίλους του καλού ήχου, συνεργάστηκε με γνωστές εταιρίες, όπως η Michell (κάτι που κατά τη γνώμη μου σημαίνει πολλά για την επαφή του με την πραγματικότητα), ασχολήθηκε με την αναβάθμιση ψηφιακών συστημάτων και έβαλε την υπογραφή του σε προϊόντα ενός μεγάλου κατασκευαστή (της Pioneer).
Η σχέση του με τους προενισχυτές phono ξεκίνησε -σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει το site του- λίγο πριν την νέα χιλιετία με τον The Groove και ακολούθησε μια όχι ασυνήθιστη πορεία. Μετά την αρχική επιτυχία του The Groove παρουσιάστηκε μια φθηνότερη έκδοση, το Microgroove, καθώς και βελτιωμένες εκδοχές με την μορφή των The Groove + και Microgroove + ενώ ακολούθησαν ο The Groove + SRX (ο οποίος αποτελεί και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής) και ο κορυφαίος της εταιρίας, μέχρι σήμερα, Master Groove. Ο κατάλογος προϊόντων της Tom Evans Audio Design περιλαμβάνει ακόμη έναν προενισχυτή (The Vibe), δύο τελικούς ενισχυτές (τον Linear A και τον μονομπλόκ Linear Β) και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό για τον The Vibe το οποίο ονομάζεται Pulse.
Ο Evans φαίνεται να εκτιμά τα καλά τροφοδοτικά: Χρησιμοποιεί custom μετασχηματιστές με θωράκιση κατά των ραδιοσυχνοτήτων και εμμένει στην σταθεροποίηση. Κι όταν λέω “εμμένει” εννοώ “εμμένει πολύ”, πηγαίνοντας το πράγμα πέρα από την χρήση κλασικών σταθεροποιητών σειράς ή ακόμη και πέρα από την σχεδίαση ενός custom σταθεροποιητή με διακριτά εξαρτήματα όπως είναι τα κυκλώματα Lithos 6 και Lithos 7 καθώς, στην περίπτωση του The Groove + SRX αλλά και του μεγαλύτερου μοντέλου του, Master Groove, χρησιμοποιεί σταθεροποιήσεις σε σειρά.
Τούτων λεχθέντων και με δεδομένη την φήμη του, ο The Groove + SRX κατέφθασε στον χώρο δοκιμών έχοντας πολύ καλές συστάσεις. Ας δούμε πώς πήγε το πράγμα...