Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/09/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Vitus Audio RI-100

Vitus Audio RI-100

Ο RI-100 αποδείχθηκε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δω, επιτέλους, από κοντά (δηλαδή σε ρυθμό δοκιμής) μια από τις συσκευές ενός κατασκευαστή από τη Δανία για τον οποίο έχουν ακουστεί μόνο θετικά πράγματα. Λίγο η τόλμη του σε θέματα αισθητικής (όπου ο σκανδιναβικός μινιμαλισμός δεν εγκαταλείπεται, αλλά τα χρώματα είναι συχνά ιδιαιτέρως προκλητικά), λίγο κάποιες από τις κατασκευές του οι οποίες είναι πραγματικά επιβλητικές κερδίζοντας εύκολα τις εντυπώσεις σε διάφορες εκθέσεις, η Vitus, με έτος ίδρυσης το 1995 και όνομα δανεισμένο απευθείας από τον ιθύνοντα νου της, τον Hans Ole Vitus, είναι, τουλάχιστον στα χαρτιά, μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Προσθέστε σε αυτό και μια σειρά από βραβεία και διακρίσεις για διάφορες συσκευές καθώς και το γεγονός ότι η σειρά προϊόντων που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα δεν είναι καθόλου μικρή και η περιέργεια είναι εύλογη.

Ο RI-100 είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής της μικρότερης σειράς της εταιρίας η οποία ονομάζεται Reference με τις σειρές Signature, Masterpiece και Design Studio να οριοθετούν την ιδέα του Hans Ole για μια πορεία προς το state of the art όπου το κόστος δεν αποτελεί περιορισμό. Είναι ένας από τους τρεις ολοκληρωμένους της εταιρίας (τα δύο άλλα μοντέλα ανήκουν στη σειρά Signature) και ίσως η σημαντικότερη διαφορά του με τα μεγαλύτερα μοντέλα είναι η τάξη λειτουργίας του σταδίου εξόδου, το οποίο στην περίπτωση του RI-100 είναι πολωμένο σε τάξη ΑΒ σε αντίθεση με τον SIΑ-025 ο οποίος μπορεί να αποδώσει 25W σε τάξη Α και 100W σε τάξη ΑΒ και τον SS-101 ο οποίος μπορεί να αποδώσει 50W σε τάξη Α και 100W σε τάξη ΑΒ με δυνατότητα επιλογής της τάξης λειτουργίας.
Η πρόταση της Vitus με τον RI-100 είναι σαφής: Έχουμε να κάνουμε με έναν ενισχυτή που μπορεί να οδηγήσει, πρακτικώς, κάθε λογικό φορτίο σε κάθε λογικό οικιακό χώρο και, ταυτόχρονα, προσφέρει ένα πλήρες πακέτο συνδέσεων για πηγές, με δυνατότητα, μάλιστα, προσθήκης αρθρωμάτων για προενίσχυση φωνογραφικών κεφαλών, μετατροπέα d/a και ενισχυτή ακουστικών και μπορεί να παραμετροποιηθεί μέσω μενού σε μεγάλο βαθμό ως προς αρκετές πλευρές της λειτουργίας του. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...