Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 20/11/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΗΧΕΙΟ ΧAVIAN XN 270...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΗΧΕΙΟ

Xavian XN 270

Δοκιμάζουμε το κορυφαίο ηχείο βάσης της, νέας στην Ελληνική αγορά, Τσέχικης Xavian και βρισκόμαστε απέναντι σε ένα πολλά υποσχόμενο κόμπακτ μόνιτορ για συνειδητοποιημένους ακροατές με απαιτήσεις.

Φωτό: Πάρις Νικολάου

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η Xavian ιδρύθηκε το 1996 από τον Roberto Barletta o οποίος παρουσίασε δύο ηχεία βάσης (τα XN 225/230) και ένα ηχείο δαπέδου (το XN 325). Σήμερα, η εταιρία έχει έδρα (και εργοστάσιο κατασκευής) στην Τσεχία και διατηρεί έναν πλήρη κατάλογο προϊόντων ο οποίος περιλαμβάνει ηχεία βάσης, δαπέδου, μοντέλα για εφαρμογές οικιακού κινηματογράφου καθώς επίσης και υπογούφερ. Η Xavian ακολουθεί μια από τις κλασικές συνταγές στην κατασκευή των ηχείων της (η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχημένη κατ΄επανάληψιν) χρησιμοποιώντας καλοκατασκευασμένες καμπίνες υψηλής ποιότητας (ανοικτού και κλειστού τύπου) σε συνδυασμό με μεγάφωνα από δύο κορυφαίους κατασκευαστές, την ScanSpeak και την Vifa/Peerless.
Στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της Xavian “ξεκίνησαν” μέσα στο 2007 και από την πρώτη στιγμή αυτό που τράβηξε την προσοχή μου ήταν το μικρό σε όγκο δίδρομο XN 270. Το XN 270 ανήκει στην κορυφαία σειρά ΧΝ και είναι το δεύτερο μετά το μεγάλο μοντέλο της εταιρίας το “Trecentosessanta” - κατά κόσμον XN 360.
Γράφω “τράβηξε την προσοχή μου” γιατί ακριβώς αυτό έγινε: Το XN 270 είναι μια λιτή σχεδίαση χωρίς σχεδιαστικές  υπερβολές, ανήκοντας στο γνωστό κλαμπ των μικρών δίδρομων ηχείων κλειστού τύπου, ένα είδος που -στη θεωρία τουλάχιστον- μπορεί να προσφέρει εξαιρετική απόδοση. Ας δούμε, το πώς ο Roberto Barletta πέρασε από αυτή την θεωρία στην πράξη...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr