Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/08/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net
avmentorNEWS logo

Το Εβδομαδιαίο Newsletter του avmentor.gr

Μπορείτε να λαμβάνετε το avmentorNEWS κάθε εβδομάδα στo e-mail σας.

Γραφτείτε στην λίστα αποδεκτών τώρα! | Πηγαίνετε στο πρωτοσέλιδο του avmentor.gr


avmentorNEWS | No. 745 | 02/08/2017

Ultimate Audio - Akiko
Θερινή Ανασκόπηση: Οι πρώτοι μήνες του 2017.

Θερινή Ανασκόπηση: Οι πρώτοι μήνες του 2017.

Το 2017 εξελίσσεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά καθώς, ήδη από τους πρώτους μήνες, είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικές πολύ σημαντικές συσκευές. Στο κορυφαίο επίπεδο δεν πρέπει, ασφαλώς, να περάσουν απαρατήρητα ο κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών CMA800R της Questyle, το σύστημα Makua/Kaluga της Mola Mola, ο server/media player DX της Antipodes και το λαμπάτο network player/streamer της Αyon, ενώ δύο από τις πλέον σύνθετες δοκιμές ήταν αυτή του 3R Renaissance της Ideon και του ζεύγους Silence Plus/Eliminator της Thixar. Δοκιμές με "ελληνικό" ενδιαφέρον ήταν, ακόμη, αυτές του αειθαλούς Status της Rois Acoustics (στην τέταρτη έκδοσή του) και του ολοκληρωμένου ενισχυτή I-79 της Echo Diastasis, ενώ το top-10 για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς κλείνουν το κορυφαίο μικρό ηχείο της Audioengine, το HD6, καθώς και η πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια της Cayin να μπει στον χώρο των προσωπικών media players υψηλών απαιτήσεων με το i5.

Οι 10 πιο ενδιαφέρουσες δοκιμές του 2017.

Questyle CMA800R - Ενισχυτής Ακουστικών.

Questyle CMA800R,
Ενισχυτής Ακουστικών.

Όταν το επίπεδο ανεβαίνει, η ιδέα ενός “καθαρόαιμου” ενισχυτή ακουστικών, χωρίς DAC, με έμφαση στην ποιότητα του κυκλώματος και μόνο, αρχίζει να γίνεται περισσότερο πειστική. Ο κορυφαίος ενισχυτής ακουστικών της Questlye είναι ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση...

Διαβάστε Ακόμα...

CES 2017 - Show Report

CES 2017
Show Report.

Για την τεχνολογία και τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά γενικώς, το 2017 φαίνεται ότι θα είναι μια εξόχως ενδιαφέρουσα χρονιά, αν λάβει κανείς σοβαρά υπόψιν του την γενική αίσθηση της εφετινής CES, τόσο σε επίπεδο εκθεμάτων όσο και σε επίπεδο συμμετοχών, αν και ειδικά ο χώρος των οπτικοακουστικών συστημάτων δείχνει να βρίσκεται σε μια φάση σταθεροποίησης. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα να δείτε στο σχετικό αφιέρωμα!

HIGH END 2017 - Show Report.

HIGH END 2017
Show Report.

Η 36η έκθεση HIGH END επιβεβαίωσε την θέση της, ως η μεγαλύτερη επί ευρωπαϊκού εδάφους με θέμα τις συσκευές ήχου υψηλών επιδόσεων, τόσο με το μέγεθός της, σε έκταση και όγκο εκθεμάτων όσο και με την γενικότερη αίσθηση που δημιούργησε, μη αφήνοντας αμφιβολίες για το ότι είναι ένα γεγονός με διεθνή σημασία. Ρίξτε μια ματιά στα σημαντικότερα προϊόντα που επιδείχθηκαν στο Μόναχο.

Nέα & Eιδήσεις...

Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.

Audioengine HD6 - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.

Με το HD6, η Audioengine εισέρχεται για τα καλά στον χώρο του ηχείου υψηλής πιστότητας, προσφέροντας ένα προϊόν που μπορεί να καλύψει πολλές διαφορετικές ανάγκες, σε συστήματα desktop audio ή σε συστήματα 2.0, με ασύρματη, ψηφιακή ή συμβατική, αναλογική σύνδεση.

Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer.

Cayin i5 - Media player/USB DAC/Streamer.

Έχοντας σαν στόχο τους απαιτητικούς ακροατές, αυτούς που δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς ακόμη και όταν βρίσκονται καθ'οδόν, η Cayin παρουσίασε μια σειρά φορητών συσκευών με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής, το i5 της Cayin δείχνει ότι οι Κινέζοι έχουν κάνει σοβαρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα!

Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer.

Ayon S-3 Junior - Network Player/Streamer.

Το S-3 Junior είναι η πρόταση της Ayon σε όσους αναζητούν ένα ποιοτικό network player/streamer που κάνει ένα βήμα παραπάνω, περιλαμβάνοντας, εκτός από τον DAC, και έναν πλήρη αναλογικό προενισχυτή, όντας ένα ολοκληρωμένο hub αναλογικών και ψηφιακών σημάτων.

Mola-Mola Makua/Kaluga, Προενισχυτής/Τελικός ενισχυτής.

Mola-Mola Makua/Kaluga,
Προενισχυτής/Τελικός ενισχυτής.

Όντας κάτι πολύ περισσότερο από μια πλατφόρμα επίδειξης της τεχνολογίας Ncore, το σύστημα Makua/Kaluga είναι συνεπές με τις απόψεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο Bruno Putzeys γύρω από το πώς πρέπει να είναι μια πραγματική συσκευή υψηλής πιστότητας.

Ideon Audio 3R USB Renaissance.

Ideon Audio 3R USB Renaissance.

Με το 3R USB Renaissance η Ideon Audio επιχειρεί να κινηθεί σε έναν χώρο που λίγοι έχουν τολμήσει μέχρι σήμερα. Έξω από τα όρια του audio, εκεί που βρίσκονται τα data πριν εισέλθουν στον μετατροπέα, στον δίαυλο USB. H Ideon έχει καλές ιδέες και η υλοποίησή της είναι κάτι παραπάνω από φιλόδοξη.

Echo Diastasis Ι-79, Ολοκληρωμένος ενισχυτής.

Echo Diastasis Ι-79,
Ολοκληρωμένος ενισχυτής.

Η Echo Diastasis είναι μια νέα ελληνική εταιρία στον χώρο των συσκευών ήχου υψηλών επιδόσεων, με έμφαση στην ποιότητα των υλικών, στην απλότητα των κυκλωμάτων και τον έλεγχο των εξωγενών θορύβων. Δοκιμάζουμε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή I-79 και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας...

Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator.

Thixar Silence Plus/Thixar Eliminator.

Η σωστή στήριξη μιας συσκευής ήχου και η επιτυχής απομόνωσή της από τους κραδασμούς του περιβάλλοντος είναι ο τομέας στον οποίο η Thixar εξειδικεύεται προτείνοντας δύο λύσεις με αρκετό ενδιαφέρον. Δοκιμάζουμε και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου.

Rois Acoustics Status 8.4, Ηχείο δαπέδου.

To Status 8 είναι ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά ηχεία και στην τέταρτη έκδοσή του, αποτελεί ένα πραγματικό case study για το πώς μπορεί να εξελιχθεί ένα προϊόν μέσα στον χρόνο αλλά και μια πρώτης τάξης απόδειξη ότι, πράγματι, το καλό μπορεί να γίνει και καλύτερο, αρκεί να ξέρεις τους κανόνες του παιχνιδιού.

Antipodes DX, Server/Media player/CD Ripper.

Antipodes DX,
Server/Media player/CD Ripper.

Αν η επιλογή ενός γενικής χρήσης υπολογιστή για την διαχείριση και την αναπαραγωγή των μουσικών σας αρχείων δεν σας φαίνεται ως η άριστη επιλογή, μια εξειδικευμένη προσέγγιση, έχει να προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα που δύσκολα μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Η Antipodes, έχει, εν προκειμένω, μια πολύ καλή πρόταση!

Want to read more? Try the English version!

AVMENTOR.net
P-1000: Gold Note's first preamplifier, unveiled.

P-1000: Gold Note's first preamplifier, unveiled.

Designed for high end audio systems, P-1000 is an innovative Class-A line preamplifier powered by a new proprietary Six Gain Stage design, with a relay-based input selector and an optical Alps Encoder for volume control, addressed to real music lovers.

Για υποστήριξη...

email Boήθειας

Eχετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα σχετικό με συστήματα audio video; Eρωτήσεις γύρω από τεχνικά χαρακτηριστικά, δυσνόητους όρους ή διαβάσατε κάτι που δεν το καταλαβαίνετε; Δεν είστε ο μόνος... Χρησιμοποιήστε το mail βοήθειας του avmentor.gr, και θα έχετε την απάντησή σας το συντομότερο.

avmentor Forum: Οι ομάδες συζήτησης του avmentor.gr

Ανταλλάξτε απόψεις, βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, και ξεκινήστε τα δικά σας θέματα!

McIntosh announced new top-of-the-range integrated amplifier.

McIntosh announced new top-of-the-range integrated amplifier.

The MA9000 is McIntosh's largest integrated amplifier in both size and power, offering 300 watts per channel and combining their amplifier and preamplifier expertise into one comprehensive unit.