Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 31/07/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net
avmentorNEWS logo

Το Εβδομαδιαίο Newsletter του avmentor.gr

Μπορείτε να λαμβάνετε το avmentorNEWS κάθε εβδομάδα στo e-mail σας.

Γραφτείτε στην λίστα αποδεκτών τώρα! | Πηγαίνετε στο πρωτοσέλιδο του avmentor.gr


avmentorNEWS | No.:797 | 01/08/2018

Καλοκαιρινές Αναγνώσεις...

Οι πρώτοι μήνες του 2018 ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντες από την άποψη των συσκευών που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Συνολικά, πέρασαν από τα χέρια μας 18 συσκευές κάποιες από τις οποίες περιγράφουν με ξεκάθαρο τρόπο την πορεία των συστημάτων ήχου υψηλού επιπέδου, τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα. Ρίξτε μια ματιά στην λίστα που ακολουθεί, γιατί αξίζει την προσοχή σας! Η παράθεση γίνεται με χρονολογική σειρά.

Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής.

Musical Fidelity M6 Encore 225 - Media player/DAC, Ενισχυτής.

Η Musical Fidelity δίνει την δική της εκδοχή για το πώς πρέπει να είναι μια ολοκληρωμένη συσκευή ήχου υψηλού επιπέδου, η οποία δεν απαιτεί τίποτε περισσότερο από ένα ζευγάρι ηχεία για να λειτουργήσει. Και είναι μια εκδοχή προσαρμοσμένη στην σημερινή, ψηφιακή, πραγματικότητα, βασισμένη όμως στις ιδέες και την άποψη που έχει για τα πράγματα μια εταιρία που δεν έπαψε να μας εκπλήσσει, σχεδόν πάντα ευχάριστα, από το 1982!

Meridian Prime - Ενισχυτής Ακουστικών.

Meridian Prime - Ενισχυτής Ακουστικών.

Η άποψη της Meridian για το πως πρέπει να είναι ένας καλός DAC/Ενισχυτής ακουστικών, εκπεφρασμένη με τον γνωστό, ιδιαίτερο, τρόπο της εταιρίας, σε μία σχεδίαση με τα απολύτως απαραίτητα σε ό,τι αφορά την συνδεσιμότητα, αλλά χωρίς εκπτώσεις σε θέματα ψηφιακής επεξεργασίας σήματος. Ένα πακέτο που μπορεί να μην είναι καινούριο στην αγορά αλλά, χωρίς αμφιβολία, έχει τα προσόντα να αποδειχθεί διαχρονικό.

Furutech ADL Stratos - DAC/ADC, Προενισχυτής.

Furutech ADL Stratos - DAC/ADC, Προενισχυτής.

Ο χαρακτηρισμός “ελβετικός σουγιάς” δεν επαρκεί για να περιγράψει τον Stratos, οποίος προσφέρει ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς στο συγκεκριμένο είδος συσκευής, ξεκινώντας από τον μετατροπέα d/a και τον ενισχυτή ακουστικών, συνεχίζοντας με τον προενισχυτή line, τον προενισχυτή phono και τον μετατροπέα USB-S/PDIF και καταλήγοντας στον μετατροπέα USB/ADC για όσους θέλουν να ψηφιοποιήσουν κάποια από τα αναλογικά τους media.

Quad PA-One - Λαμπάτος ενισχυτής ακουστικών.

Quad PA-One - Λαμπάτος ενισχυτής ακουστικών.

Οι ενισχυτές με λυχνίες και τα ακουστικά είναι δύο συστατικά του audio engineering που δένουν καλά για διάφορους λόγους. Η Quad δεν μπορούσε να αφήσει μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη και έστησε ένα κόμπακτ σε διαστάσεις, άψογο από αισθητικής άποψης, πακέτο που προσφέρει λαμπάτη ενίσχυση και όλα τα απαραίτητα. Αν ο Peter Walker μπορούσε να δει τον μικρό αυτό ενισχυτή, είναι σίγουρο ότι θα χαμογελούσε με ικανοποίηση.

Benchmark DAC3 HGC - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.

Benchmark DAC3 HGC - DAC/Ενισχυτής Ακουστικών.

Στην τρίτη της έκδοση πλέον, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές συσκευές της τελευταίας δεκαπενταετίας, με αρχιτεκτονική που θεμελίωσε μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων και σχεδιαστική φιλοσοφία που βασίζεται περισσότερο στην λογική και λιγότερο σε αόριστες υποθέσεις, ο μετατροπέας D/A της Benchmark ενσωματώνει το νέο ολοκληρωμένο της ESS και περιλαμβάνει μικρές, αλλά ενδιαφέρουσες βελτιώσεις!

Rois Acoustics Minoas - Ηχείο δαπέδου, Ανοικτής μπάφλας.

Rois Acoustics Minoas - Ηχείο δαπέδου, Ανοικτής μπάφλας.

Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ότι το κορυφαίο ηχείο της Rois είναι η φυσική συνέχεια του Kalypso, καθώς βασίζεται στο ίδιο μεγάφωνο πλήρους φάσματος. Θα έκανε λάθος. Το Minoas είναι ένα θεαματικό βήμα της ελληνικής εταιρίας προς μια νέα κατεύθυνση, αυτή των σχεδιάσεων ανοικτής μπάφλας σε μια προσπάθεια υπέρβασης της πεπατημένης, προσπάθεια η οποία επιβάλλεται, τελικώς, αν θέλεις να μένεις στην πρωτοπορία.

North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC.

North Star Design Magnifico/Venti - CD Transport/DAC.

Με αφορμή την επέτειο των είκοσι χρόνων από την ίδρυσή της, η North Star επιχειρεί να επανακαθορίσει το ιδεώδες σύστημα ενός μηχανισμού ανάγνωσης CD και ενός DAC, παρουσιάζοντας δύο συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν το σύνολο της εμπειρίας της και των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει. Καθόλου περίεργο, επομένως, που o συνδυασμός Magnifico/Venti κρατά τις αποστάσεις του από το σύνηθες και το τετριμμένο!

Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer.

Hegel H90 - Ολοκληρωμένος ενισχυτής/DAC/Media Renderer.

ωμένος ενισχυτής της Hegel και ο αντικαταστάτης του H80. Βασίζεται στις ιδέες που ανέπτυξε η εταιρία για τον πολύ επιτυχημένο Röst και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες που χρειάζονται σε ένα σύγχρονο σύστημα. Βασισμένος στην σχεδιαστική κουλτούρα της Hegel, έχει τα εχέγγυα να αποτελέσει μια ελκυστική και ενδιαφέρουσα πρόταση!

Hot News

Από τις δεκάδες νέα που δημοσιεύσαμε κάποια φάνηκε να τραβάνε την προσοχή των αναγνωστών περισσότερο. Τα κριτήρια δεν είναι πάντα σαφή, αλλά κάποιες φορές το αισθητήριο φαίνεται πραγματικά αλάνθαστο. Ιδού τα πέντε πιο δημοφιλή κείμενα:

Magnetic Fidelity: A Love Story.

Magnetic Fidelity: A Love Story.

Το ντοκιμαντέρ της Ελίνας Βερυκίου με τίτλο "Magnetic Fidelity: A Love Story" προβλήθηκε στην Αθήνα, στα πλαίσια του φεστιβάλ Balkan Can Kino και είναι μια από τις λίγες δουλειές που είναι αφιερωμένες στην μαγνητική ταινία, το βινύλιο, τις λυχνίες και τον αναλογικό ήχο, με φόντο το μοναδικό στούντιο mastering/χάραξης δίσκων στην Ελλάδα, ένα στούντιο ηχογράφησης διαφορετικό από τα άλλα, εγκατεστημένο σε ένα απομονωμένο χωριό του Κιλκίς.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του ενισχυτή LittleZoe.

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του ενισχυτή LittleZoe.

Τον είχαμε δει για πρώτη φορά ως ένα σχέδιο-concept και μας κέρδισε αμέσως. Ο LittleZoe είναι ένα project ενισχυτή που από την αρχή τράβηξε το παγκόσμιο ενδιαφέρον λόγω του καινοτόμου σχεδιασμού του, ξεκίνησε από μια πρωτοποριακή ιδέα του αρχιτέκτονα και audiophile Δημήτρη Καραγιάννη, είναι αποτέλεσμα δύο ετών έρευνας και εξέλιξης σε καινούρια υλικά και μεθόδους και περιλαμβάνει ηλεκτρονικά του Γιάννη Ηλιόπουλου.

L-509X: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος από την Luxman.

L-509X: Νέος κορυφαίος ολοκληρωμένος από την Luxman.

Ο νέος ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει απόδοση αντίστοιχη με αυτήν ενός ζευγαριού προ/τελικού, αναφέρει η Lux, αλλά όντας τοποθετημένος σε ένα σασί είναι πιο εύχρηστος και εύκολος στην εγκατάστασή του, απευθυνόμενος στους φίλους του καλού ήχου που αναζητούν έναν συνδυασμό απλότητας και υψηλής ποιότητας.

Κορυφαία επετειακή σειρά από την Cambridge Audio.

Κορυφαία επετειακή σειρά από την Cambridge Audio.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυσή της, η Cambridge Audio ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κορυφαίας σειράς συσκευών Edge, η οποία βασίζεται στην παράδοση και την εμπειρία της και στοχεύει να δώσει μια νέα διάσταση στην φράση “Bρετανικός Ήχος”.

ADI-2 DAC: Νέος μετατροπέας d/a από την RME.

ADI-2 DAC: Νέος μετατροπέας d/a από την RME.

Ο κατασκευαστής από την Γερμανία, μετά τον ADI-2 Pro, έναν ADC/DAC με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τους επαγγελματίες όσο και για τους audiophiles, παρουσίασε στο τέλος της περασμένης χρονιάς τον ADI-2 DAC, μια, επίσης μικρή σε διαστάσεις, συσκευή η οποία, όπως φαίνεται και από την ονομασία της, πραγματοποιεί μόνο μετατροπή d/a, αλλά με ποιότητα και λογική σχεδίασης παρόμοια με αυτήν του “Pro”.

Want to read more? Try the English version!

AVMENTOR.net
MartinLogan unveiled new subwoofer line, featuring wireless connection, control and ARC technology.

MartinLogan unveiled new subwoofer line, featuring wireless connection, control and ARC technology.

MartinLogan's new series includes the Dynamo 400, 600X, 800X, 1100X, and 1600X models, the X in the model names designating the inclusion of app based controls via Bluetooth, wireless Anthem Room Correction (ARC), and wireless signal connection capability.

Για υποστήριξη...

email Boήθειας

Eχετε κάποιο τεχνικό πρόβλημα σχετικό με συστήματα audio video; Eρωτήσεις γύρω από τεχνικά χαρακτηριστικά, δυσνόητους όρους ή διαβάσατε κάτι που δεν το καταλαβαίνετε; Δεν είστε ο μόνος... Χρησιμοποιήστε το mail βοήθειας του avmentor.gr, και θα έχετε την απάντησή σας το συντομότερο.

avmentor Forum: Οι ομάδες συζήτησης του avmentor.gr

Ανταλλάξτε απόψεις, βρείτε απαντήσεις στις ερωτήσεις σας, και ξεκινήστε τα δικά σας θέματα!

New SA-CD/CD Transport from McIntosh.

New SA-CD/CD Transport from McIntosh.

The MCT500 is a digital only unit and features 4 digital outputs; industry standard balanced, coax and optical outputs plus McIntosh's exclusive MCT connector. To enjoy CDs, it can be paired with any product that has standard digital inputs and a DAC, while for SA-CD playback, the MCT500’s proprietary MCT output needs to be connected to a McIntosh product with an MCT input.