Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/07/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net
avmentorNEWS logo

Το Εβδομαδιαίο Newsletter του avmentor.gr

Μπορείτε να λαμβάνετε το avmentorNEWS κάθε εβδομάδα στo e-mail σας.

Γραφτείτε στην λίστα αποδεκτών τώρα! | Πηγαίνετε στο πρωτοσέλιδο του avmentor.gr


avmentorNEWS | No.:849 | 31/07/2019

Ώρα για Θερινές Αναγνώσεις!

Με τον Αύγουστο να σηματοδοτεί το μέσον της χρονιάς και μια περίοδο χαλάρωσης, τι καλύτερο από μια μικρή αναδρομή στα όσα ενδιαφέροντα είδαμε και ακούσαμε και για τα οποία είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε; Ανάμεσα στα θέματα που ακολουθούν είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει και θα τροφοδοτήσει σκέψεις, όνειρα και συζητήσεις. Καλό καλοκαίρι.

Οι Ευχάριστες Εκπλήξεις.

Οι συσκευές που με κάποιο τρόπο μας εξέπληξαν ευχάριστα (και λόγω επαγγελματικής διαστροφής, αυτό συμβαίνει λίγες φορές). Δεν είναι μόνο θέμα επιδόσεων. Πολύ συχνά αυτό που εκπλήσσει ευχάριστα είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων, η τιμή, ή κάποια λεπτομέρεια που δεν την περιμένεις.

MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer.

MusiChi SRV-01/PSU-MC-01 | Audio Server/Renderer.

Το SRV-01/PSU-MC-01 είναι μια πλατφόρμα για αναπαραγωγή αρχείων, πλήρως βελτιστοποιημένη για εφαρμογές ήχου, στο επίπεδο του λογισμικού και στο επίπεδο της τροφοδοσίας και του USB conditioning. Αυτό, έχει τη σημασία του, ακόμη και αν -προς το παρόν- η κοινότητα του audio δεν φαίνεται προετοιμασμένη να αποδεχθεί την ύπαρξη μιας νέας σειράς παραμέτρων που φαίνεται ότι παίζουν ρόλο στην τελική ηχητική ποιότητα.

Audionet Planck - CD Player/DAC.

Audionet Planck - CD Player/DAC.

Με στόχο όσους αναζητούν ένα κορυφαίο CD player, η Audionet έχει συμπεριλάβει στην κορυφαία της σειρά το Planck, μια ψηφιακή πηγή η οποία θα εκμεταλλευθεί στο έπακρο τις δυνατότητες των ασημένιων δίσκων αλλά, ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μετατροπέας d/a υψηλής ανάλυσης για κάθε άλλη πηγή καθώς και για USB streaming.

Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon.

Rega Planar 2/Rega RB220/Rega Carbon.

Για όσους αναζητούν το κατάλληλο, εισαγωγικό, πλατό που θα καλύψει τις αναζητήσεις τους στον χώρο του βινυλίου και του αναλογικού ήχου, η Rega έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση. Το Planar 2 δεν είναι, απλώς, η νέα έκδοση μιας συσκευής που έχει γράψει την δική της ιστορία, αλλά σχεδιάστηκε, από την αρχή, με το μυαλό στην απλότητα, χωρίς να αφήνει τίποτε στην τύχη.

Analog-Mania!

Συσκευές και media που υποστηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδεολογία του αναλογικού ήχου και δικαιολογούν -και με το παραπάνω- την μεγάλη ομάδα των audiophiles που ακολουθούν αυτό τον δρόμο, κυνηγώντας την υψηλή πιστότητα.

Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο: Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master.

Αναζητώντας τον Χαμένο (Αναλογικό)Ήχο:
Naxatras III - Magnetic Fidelity LP/Duplicated Master.

Ακούσαμε παράλληλα την audiophile χάραξη του νέου βινύλιου των Naxatras και την μεταφορά της ηχογράφησης σε ταινία, απευθείας από το master, όπως τις επιμελήθηκε ο Jesus Agnew της Magnetic Fidelity και επιχειρήσαμε μια εκτίμηση των αξιών που προσφέρει ο αναλογικός ήχος, όταν οι διαδικασίες από τις οποίες προκύπτει κινούνται σε πραγματικά σοβαρό επίπεδο, αναλογιζόμενοι -παράλληλα- τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάδειξη των αξιών αυτών.

LAB12 melto2, προενισχυτής phono.

LAB12 melto2, προενισχυτής phono.

Περιμέναμε τον προενισχυτή phono της ελληνικής εταιρίας με μεγάλη ανυπομονησία, είναι η αλήθεια και είχαμε τους λόγους μας. Η LAB12 έχει αποδείξει ότι κατέχει την τέχνη του ισορροπημένου σχεδιασμού, όπου η τεχνική αρτιότητα συμβαδίζει με την παραδειγματική ευελιξία. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας...

Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.

Perpetuum Ebner PE 800/PE TO 2017/Ortofon 2M Red.

Η Perpetuum Ebner επιχειρεί να απευθυνθεί στον νεοεισερχόμενο στον χώρο του αναλογικού ήχου, με ένα νέο εισαγωγικό πλατό το οποίο φαντάζει ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς η τιμή του είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτήν του αμέσως επόμενου μοντέλου της εταιρίας.

Ψηφιακά & Ασύρματα...

To streaming και η ασύρματη σύνδεση μπορεί να ξεκίνησαν από τον χώρο των gadgets και του lifestyle αλλά είναι σίγουρο ότι προσεγγίζουν πλέον το στάδιο της ωριμότητας, όπου το hype παίζει μικρότερο ρόλο και η πραγματική ηχητική ποιότητα αρχίζει να αξιολογείται στις σωστές της διαστάσεις.

Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών.

Chord Electronics Hugo 2 - DAC/Ενισχυτής ακουστικών.

Το επόμενο βήμα, μετά τον Hugo, στον χώρο των φορητών DAC/Ενισχυτών ακουστικών από την Chord Electronics, ονομάζεται -απλώς- Hugo 2. Γνωρίζοντας την λογική της εταιρίας, η διαφορετική προσέγγιση στην ψηφιακή επεξεργασία, βασισμένη στις ιδέες του Rob Watts και η αντισυμβατική αισθητική ήταν δεδομένα. Το ζητούμενο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο.

Audioengine A5+ Wireless: Ασύρματο Ηχείο.

H Audioengine ενσωματώνει δυνατότητες wireless σε ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της, το A5+ και συνδυάζοντάς τις με μικρές αλλαγές στον συνολικό σχεδιασμό, απευθύνεται, πλέον, σε ένα ευρύτερο κοινό.

Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.

Podspeakers MiniPod BT - Ενεργό/Ασύρματο Ηχείο.

Με τα ασύρματα ηχεία να αποτελούν πλέον κοινό τόπο στην αγορά, το βέβαιο είναι ότι αργά ή γρήγορα όλοι αισθάνονται την ανάγκη να αποκτήσουν ένα. Το MiniPod BT είναι μια πρόταση με προχωρημένη αισθητική και καλή ποιότητα κατασκευής που -αν μη τι άλλο- αξίζει να προσέξει κανείς λίγο παραπάνω, επειδή είναι πνευματικό παιδί του Laurence Dickie!

Διαβάστε Ακόμη...

Αν τα κείμενα των δοκιμών σας πέφτουν... βαριά για το καλοκαίρι, σας καταλαβαίνουμε. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά:

CES 2019 - Show Report.

CES 2019 - Show Report.

Αν το 2018 είχαμε τις υποψίες μας, το 2019 οι υποψίες αυτές επιβεβαιώθηκαν. Η CES, υπό την αιγίδα της CTA, φάνηκε να έχει αλλάξει προσανατολισμό, εγκαταλείποντας τις εξειδικευμένες (niche) αγορές, στρεφόμενη προς χώρους γενικότερου ενδιαφέροντος με πολύ ασαφή όρια. Τούτων λεχθέντων υπήρχαν κάποια ενδιαφέρονται προϊόντα στον χώρο του Audio/Video.

HIGH END 2019 - Show Report.

HIGH END 2019 - Show Report.

Έκλεισε τις πόρτες της, στις 12 Μαΐου και είναι από τις διεθνείς εκθέσεις που δίνουν τον ρυθμό της χρονιάς σε ό,τι αφορά τις συσκευές ήχου υψηλών επιδόσεων, ειδικά μετά την φετινή κατάρρευση του αντίστοιχου τμήματος της CES. Ποιές ήταν οι πλέον ενδιαφέρουσες παρουσίες στο εφετινό High End Show του Μονάχου; Ξεχωρίσαμε λίγο παραπάνω από 100 και σας τις παρουσιάζουμε.

Συνέντευξη: Nicolas Debard (Focal).

Συνέντευξη: Nicolas Debard (Focal).

Συναντήσαμε τον Nicolas Debard, τον product manager και υπεύθυνο για την εξέλιξη όλων των προϊόντων της Focal τα τελευταία 8 χρόνια, στο περιθώριο την εκδήλωσης για τα 40 χρόνια της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να τον ρωτήσουμε μερικά πράγματα για το παρόν και το μέλλον της γαλλικής εταιρίας...