Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/05/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

HIGH END 2017, ΜΟΝΑΧΟ, 18-21 ΜΑΪΟΥ 2017

HIGH END 2017 - Show Report.

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

φωτό: High End Society

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εκδοχή του ολοκληρωμένου Pulse της Leema για το 2017 ονομάζεται Pulse IV και περιλαμβάνει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους, είσοδο phono, δυνατότητα streaming μέσω Bluetooth και θύρα USB. Αποδίδει 80Wrms ανά κανάλι.

Ο ενισχυτής ακουστικών Drachenfels της Lehmann Audio είναι η πρόταση της εταιρίας για όσους αναζητούν έναν προσιτό ενισχυτή ακουστικών. Είναι αναβαθμίσιμος (με δυνατότητα ψηφιακού streaming) και χρησιμοποιεί το Blue Velvet της Alps για την ρύθμιση της στάθμης.

Το U1 της Lumin είναι ένα network player με δυνατότητες up/downsampling για όλα τα sample rates από το 44.1kHz μέχρι DSD256 και DXD, πέντε ψηφιακές εξόδους (και θύρα USB). Είναι Roon ready και υποστηρίζει Tidal και Qobuz

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το πλατό της Mag-Lev είναι από τα πλέον συζητημένα projects του Kickstarter σε ό,τι αφορά το audio. Το σύστημα που χρησιμοποιεί μαγνητική ανύψωση είναι εντυπωσιακό εμφανισιακά και φαίνεται ότι λειτουργεί. Απομένει να δούμε τις πραγματικές του επιδόσεις, στην πράξη.

Η MBL παρουσίασε επί ευρωπαϊκού εδάφους τον νέο προενισχυτή (N11) και τον νέο τελικό ενισχυτή Ν15, οι οποίοι ανακοινώθηκαν στην αρχή της χρονιάς.

Η Γερμανική εταιρία McGee επέδειξε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Legend. Είναι μια υβριδική σχεδίαση με λαμπάτη προενίσχυση και ημιαγωγικό τελικό στάδιο, η οποία υποστηρίζει και ασύρματο streaming μέσω WiFi/Bluetooth.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η McIntosh παρουσίασε τον νέο ολοκληρωμένο ενισχυτή της, με κωδικό MA8900. Περιλαμβάνει αναλογικές και ψηφιακές εισόδους (μέχρι DXD/DSD256), βασίζεται στη γνωστή τοπολογία εξόδου της εταιρίας με τους μετασχηματιστές (Autoformer) και αποδίδει 200W/κανάλι.

Η Merging (περισσότερο γνωστή στους επαγγελματίες) κάνει ενδιαφέρουσες κινήσεις προς την de-facto υιοθέτηση του προτύπου Ravenna στην σύνδεση -μέσω δικτύου- συσκευών ήχου υψηλής ανάλυσης, παρουσιάζοντας εκτός του NADAC, λογισμικό και ηλεκτρονικά OEM.

Η Meridian παρουσίασε τον τελικό 857 στο τέλος της περασμένης χρονιάς. Είναι ο ισχυρότερος δικαναλικός τελικός της εταιρίας αποδίδοντας 500W/4Ω και μπορεί να γεφυρωθεί, ώστε να αποδίδει 1.5kW. Το κύκλωμα του, με περιορισμένη ανάδραση, φθάνει μέχρι τα 100kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Όχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά ο Marquis Memento του Metaxas αποτέλεσε ένα από τα εκθέματα που τράβηξαν την προσοχή του κοινού.

H Monitor Audio παρουσίασε την σειρά Silver για το 2017. Περιλαμβάνει τρία μοντέλα δαπέδου, δύο βάσης, κεντρικό, sub και ηχείο για τις θέσεις surround ενός πολυκαναλικού συστήματος.

Ο νέος και αρκετά συζητημένος DAC της MSB. Ονομάζεται Reference και είναι μια περισσότερο προσιτή (τρόπος του λέγειν) λύση σε σχέση με τον Select η οποία διατηρεί την αρθρωτή κατασκευή και προσφέρει σοβαρές δυνατότητες custom διαμόρφωσης/αναβάθμισης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Philippe Watel της MusiChi επέδειξε την έκδοση Client/Server της πολύπλευρης εφαρμογής διαχείρισης μουσικής βιβλιοθήκης (ίσως της πληρέστερης αυτή την στιγμή), σε μια βελτιστοποιημένη για playback πλατφόρμα. (Audiophile Optimizer/Fidelizer Pro, Ideon 3R USB).

Μετά την επιτυχημένη πορεία του DAC/Ενισχυτή ακουστικών Brooklyn, η Mytek παρουσίασε και έναν ομώνυμο τελικό ενισχυτή. Ο Brooklyn AMP χρησιμοποιεί στάδιο ισχύος σε τάξη D και αποδίδει 300W/8Ω ανά κανάλι. Αναμένεται το καλοκαίρι.

Η Nagra συμπλήρωσε την σειρά HD (HD DAC και HD AMP) με τον ανάλογο προενισχυτή. O HD PREAMP χρησιμοποιεί λυχνίες για ενίσχυση και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό βασισμένο σε υπερ-πυκνωτές, που προσομοιάζει μπαταρία. Εννοείται ότι modulometer, παραμένει!

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Naim Audio επέδειξε την νέα σειρά Uniti η οποία περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής, τέσσερις συσκευές και έχει αισθητική βασισμένη στην εμπειρία της εταιρίας από την σχεδίαση του Mu-So.

Η Nordost επέδειξε το σύστημα Qkore, μια ξεχωριστή “γη” για τα τροφοδοτικά και τα ηλεκτρονικά κυκλώματα των συσκευών. Η σειρά περιλαμβάνει το Qkore1 (γείωση ασφαλείας), το Qkore2 (γείωση κυκλωμάτων ήχου) και το Qkore6 (συνδυασμός των δύο).

Η NuPrime είναι η προέκταση της γνωστής NuForce προς τον χώρο του απαιτητικού audio και ο IDA-16 είναι ο κορυφαίος ολοκληρωμένος ενισχυτής της. Διαθέτει μια αναλογική και πέντε ψηφιακές εισόδους (μέχρι DXD/DSD256) και αποδίδει 2x200W/4Ω.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Onkyo παρουσίασε τον δικαναλικό ολοκληρωμένο A-9150, μια περισσότερο προσιτή εκδοχή του A-9010. Ο νέος ολοκληρωμένος περιλαμβάνει είσοδο phono και ενσωματωμένο DAC βασισμένο στο AK4452. Το στάδιο ισχύος έχει υψηλό ρυθμό ανύψωσης, στα 500V/μS.

Η ελβετική Orpheus Lab επέδειξε τον Absolute Mediaserver, μια συσκευή βασισμένη σε επεξεργαστή Intel i3 και οθόνη 7 ιντσών για ενσύρματο και ασύρματο streaming αρχείων ήχου και εικόνας. Διαθέτει και οδηγό οπτικών δίσκων με δυνατότητα ripping.

Η Pass Labs επέδειξε, μεταξύ άλλων, τον νέο προενισχυτή phono XP-17. Κρίνοντας από την πίσω πλευρά, προσφέρει σημαντική ευελιξία ως προς τις ρυθμίσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Perpetuum Ebner επέδειξε το νέο προσιτό της μοντέλο. Το PE1000 χρησιμοποιεί σύγχρονο κινητήρα και οδήγηση με ιμάντα και τον βραχίονα TO2016 της εταιρίας, με καρντανική ανάρτηση και μαγνητική αντιολίσθηση. Προσφέρεται με την Ortofon 2M Red εγκατεστημένη.

Η Piega επέδειξε την νέα σειρά ηχείων της (Coax) τα οποία βασίζονται στην γνωστή μονάδα μεσαίων/υψηλών που κατασκευάζει η ίδια. Εδώ το μεσαίο μοντέλο Coax 511.

Η Pioneer επέδειξε δύο media player, τα N50AE και N70AE, συνέχεια του N30ΑΕ. Οι συσκευές διαφέρουν ως προς το DAC (ESS Sabre 32 bit στο N70AE, επιτρέπει την αναπαραγωγή DXD) και το καλύτερο σασί του μεγαλύτερου μοντέλου το οποίο διαθέτει και ενισχυτή ακουστικών.