Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/10/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Streamer/DAC

WiiM Pro

WiiM Pro

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζονται πολλά για την ευτυχία. Η συσκευή είναι μικρή σε διαστάσεις και λιτή ως κατασκευή με περίβλημα από συνθετικό υλικό και ιδιαιτέρως μίνιμαλ interface. Από την άλλη, ουδείς θα γυρίσει την πλάτη σε μια συσκευή που κάνει, σχεδόν, τα πάντα. To WiiM Pro κοιτάζει κατάματα όλα τα γνωστά ονόματα του χώρου (με τιμές πολλαπλάσιες), προσφέροντας ένα πολύ καλό (εξαιρετικό για την τιμή του) πακέτο συνδεσιμότητας.

WiiM Pro

Το WiiM Pro είναι μια μικρών διαστάσεων, απλή στην κατασκευή της συσκευή. Το περίβλημα είναι από συνθετικό υλικό και το user interface στοιχειώδες. Η “δουλειά” γίνεται από την εφαρμογή WiiM Home.

Ο χρήστης, εκτός από την αναλογική έξοδο για σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα, έχει στη διάθεσή του δύο συμβατικές ψηφιακές εξόδους S/PDIF (οπτική και ομοαξονική) για σύνδεση με εξωτερικό DAC, οπτική ψηφιακή είσοδο S/PDIF, καθώς επίσης και αναλογική είσοδο για σύνδεση αναλογικής πηγής με fixed ανάλυση 16-bit/48kHz.
Η συσκευή “βλέπει” το οικιακό δίκτυο μέσω Ethernet RJ45 και ασύρματα μέσω WiFi και Bluetooth. Η λίστα με τις υποστηριζόμενες τεχνολογίες streaming είναι εντελώς πλήρης περιλαμβάνοντας AirPlay2, Chromecast, DLNA, Spotify και Tidal Connect, ενώ η συσκευή είναι Roon Ready. Στο ασύρματο κομμάτι θα πρέπει να προσθέσετε το γεγονός ότι το Pro μπορεί να λειτουργήσει σε ρυθμό εκπομπής μέσω AirPlay 2 και Bluetooth και να δημιουργήσει multiroom συστήματα χωρίς latency, χάρις στο ενσωματωμένο μικρόφωνο που επιτρέπει στην συσκευή να κάνει τις σχετικές διορθώσεις.

WiiM Pro

Ένα LED δείχνει την κατάσταση της συσκευής, ως προς την σύνδεσή της στο οικιακό δίκτυο. Από την πρόσοψη, ο χρήστης μπορεί να ελέγξει την στάθμη, να διαχειριστεί τα presets και έχει πρόσβαση στην βασική λειτουργία Play/Stop.

WiiM Pro

Η συσκευή έχει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες σύνδεσης, ενώ η αναλογική είσοδος θα πρέπει θεωρηθεί ένα ασυνήθιστο “plus” για την κατηγορία τιμής.

Ο χειρισμός της συσκευής γίνεται από το σχετικό app (WiiM Home) το οποίο, επίσης, πραγματοποιεί την αρχική σύνδεση (απλή υπόθεση), δίνει πρόσβαση στην τοπική μουσική βιβλιοθήκη (αν υπάρχει) καθώς και σε υπηρεσίες streaming, από τις οποίες ξεχωρίσαμε τις TuneIn, vTuner και SoundCloud, ενώ για Tidal, Spotify, Qobuz, κλπ, τα είπαμε ήδη. Από την εφαρμογή, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε επιλογέα εισόδων, και ισοσταθμιστή, καθώς το φυσικό user interface, στην πρόσοψη είναι πολύ απλό και μόνο για τα πολύ βασικά.
Το εσωτερικό της συσκευής κρύβει μια τυπικώς καλή κατασκευή (με πολύ τεχνολογία, βεβαίως) η οποία βασίζεται σε έναν κεντρικό επεξεργαστή Cortex A53 και στην πλατφόρμα streaming που έχει αναπτύξει η Linkplay. Ο μετατροπέας d/a είναι ο PCM5121 της Texas Instruments.

WiiM Pro

Πυκνό κύκλωμα, το οποίο έχει επιμεληθεί η LinkPlay. Κρίνοντας από τις μετρήσεις, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως καλή σχεδίαση/υλοποίηση, καθώς οι θόρυβοι είναι πολύ χαμηλοί.

WiiM Pro

Στην δεύτερη “στρώση” μπορεί κάποιος να διακρίνει τον DAC της Burr Brown/Texas Instruments.