Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/03/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: GENEVA LAB MODEL L...

SITE MAP


REVIEW

COMBO/DOCKING STATION

Geneva Lab Model L

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Σαν πρώτη εντύπωση θα μπορούσαμε να πούμε ότι το Model L, εύκολα χαρακτηρίζεται σαν ένα απλό και εύχρηστο μίνι σύστημα. Το πακέτο που παραλαμβάνει ο χρήστης περιλαμβάνει το εγχειρίδιο χρήσης, καλώδια κεραίας, Line και για την σύνδεση media player, το καλώδιο τροφοδοσίας,  επτά διαφορετικές υποδοχές για την προσαρμογή του iPod (για iPod video, iPod nano, iPod με έγχρωμη οθόνη, iPod photo, 4G iPod, iPod mini και 3G iPod) και το τηλεχειριστήριο του συστήματος.
Αν και αρκετά ογκώδες, το Model L διακρίνεται από το μινιμαλιστικό design που χαρακτηρίζει τα προϊόντα της Geneva καθώς και από το πολύ χαρακτηριστικό του φινίρισμα με λάκα πιάνου. Το σύστημα που παραλάβαμε για την δοκιμή ήταν έντονο κόκκινο, αλλά μπορείτε να το βρείτε και σε μαύρη και λευκή εκδοχή.
Μινιμαλιστική αισθητική αλλά προσέξτε τις διάφορες λεπτομέρειες όπως τις στρογγυλεμένες γωνίες και τις ακμές, την διαμόρφωση του προστατευτικού πλέγματος και το κρυμμένο docking station. Αν το χρώμα σας φαίνεται υπερβολικό, θα βρείτε το Model L σε λευκό και μαύρο.
Στην επάνω πλευρά του συστήματος, υπάρχει η σχισμή για την τοποθέτηση των δίσκων (o μηχανισμός ανάγνωσης είναι slot-in και είναι συμβατός με CD, CD-R/RW και CD με αρχεία MP3),  καθώς και μια καλυμμένη εσοχή η οποία φιλοξενεί  το docking station και μια σειρά από διακόπτες για τους βασικούς χειρισμούς. Εκεί θα βρείτε και το jack των 3.5 χιλιοστών για την σύνδεση ενός εξωτερικού media player.  Στην μπροστινή επιφάνεια υπάρχει μια σειρά από μεγάλης διάστασης κλασικά, κόκκινα LED 7 τμημάτων που κρατούν ενήμερο τον χρήστη για την είσοδο που έχουν επιλέξει, τον χρόνο του κάθε τρακ, τις ρυθμίσεις της τονικότητας και την στάθμη. Στην πίσω πλευρά υπάρχει μία ορθογώνιας διατομής οπή, η οποία δεν αντιπροσωπεύει το bass reflex όπως αρχικώς μας δημιουργήθηκε η εντύπωση αλλά χρησιμοποιήται για την ψύξη των ηλεκτρονικών. Στην κάτω πλευρά της συσκευής θα βρείτε μια είσοδο line in την είσοδο της κεραίας καθώς και ένα βύσμα με την ένδειξη Air (με αντίστοιχο πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο) το οποίο θα έχει μελλοντική χρησιμότητα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνει η ίδια η Geneva. 
Το τηλεχειριστήριο του Geneva L είναι όμορφο και εύχρηστο προσφέροντας πλήκτρα για την επιλογή των εισόδων, τον χειρισμό των players, την ρύθμιση της στάθμης και την πρόσβαση στις έξι μνήμες του δέκτη (που θα θέλαμε να είναι περισσότερες, πάντως). Στη συσκευασία βρήκαμε και ένα CD επίδειξης με το οποίο αποδεικνύεται η δυνατότητα του συστήματος να δημιουργεί στερεοφωνική εικόνα.
Η επιφάνεια συνδέσεων βρίσκεται στο κάτω μέρος της συσκευής και περιλαμβάνει line in, βύσμα κεραίας και μια πολύ φιλόδοξη (κρίνοντας από των αριθμό των γραμμών) μελλοντική είσοδο/έξοδο που ονομάζεται Air.  Η ψύξη γίνεται τόσο με ανεμιστήρα...
... όσο και μέσω αυτού του ανοίγματος το οποίο δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι η έξοδος του bass reflex. Στην πραγματικότητα, οι οπές βρίσκονται μπροστά και είναι μια για κάθε ηχείο.
Το εσωτερικό της συσκευής είναι χωρισμένο σε δύο όγκους, με τον μικρότερο να περιλαμβάνει ένα σασί με τα απαραίτητα ηλεκτρονικά και τις συνδέσεις και το μεγαλύτερο να φιλοξενεί τα ηχεία. Η διαμόρφωση του προστατευτικού στην πρόσοψη δημιουργεί -ίσως- αντίθετη εντύπωση, αλλά το Model L διαθέτει ένα ζευγάρι ηχείων δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων, με τουίτερ ίντσας και μιντ/γούφερ 5.25 ιντσών. H μικρή απόσταση που τα χωρίζει απαιτεί ειδική επεξεργασία για την δημιουργία στερεοφωνικής εικόνας και αυτή βασίζεται στην τεχνολογία EmbracingSound. Πρόκειται για έναν αλγόριθμο για την δημιουργία στερεοφωνικού ήχου από δυο πηγές που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους, διευρύνοντας παράλληλα το sweet spot. H τεχνολογία αυτή αναπτύχθηκε από τους Fredrik Gunnarsson και Christer Heed με στόχο την δημιουργία μονοσημειακών ηχητικών πηγών για χρήση ως στούντιο μόνιτορς και βασίζεται στην διαχείριση του αθροίσματος και της διαφοράς μεταξύ των δύο καναλιών για να δημιουργήσει την πληροφορία της θέσης μιας ηχητικής πηγής.
Τα ηχεία οδηγούνται από έναν διακοπτικό ενισχυτή o οποίος βασίζεται σε άρθρωμα D2Audio της Intersil και αποδίδει συνολικά 100W, τροφοδοτούμενος από ένα -επίσης- διακοπτικό τροφοδοτικό.
Το ένα από τα δύο κομμάτια του κυκλώματος αφορά τα προενισχυτικά στάδια, τη ρύθμιση της στάθμης και το interfacing με τον οδηγό των οπτικών δίσκων.
Στην κάτω πλευρά του σασί, υπάρχει το διακοπτικό τροφοδοτικό (κάτω) και το άρθρωμα D2Audio της Intersil.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr