Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/03/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: GENEVA LAB MODEL L...

SITE MAP


REVIEW

COMBO/DOCKING STATION

Geneva Lab Model L

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας του Model L με τον έξω κόσμο είναι μέσω της εισόδου Line την οποία και χρησιμοποιήσαμε κατά την διάρκεια της εργαστηριακής αξιολόγησης. Καθώς σε έναν ενεργό σύστημα η μέτρηση της ευαισθησίας δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, πραγματοποιήσαμε τις μετρήσεις σε μια στάθμη την οποία θεωρήσαμε ικανοποιητικά υψηλή για τον χώρο χρησιμοποιώντας και τα δύο κανάλια του συστήματος. Η επιλογή αυτή έγινε κυρίως επειδή το EmbracingSound δεν τίθεται με κάποιο τρόπο εκτός λειτουργίας και δεν ήμασταν βέβαιοι για το τι συνεπάγεται η χρήση ενός μόνο καναλιού. Η μετρήσεις έγιναν με μεγάλη προσοχή ώστε να διατηρήσουμε την συμμετρία και να αποφύγουμε ακυρώσεις λόγω συμβολής.
Η απόκριση συχνότητας έδειξε ένα σύστημα bass reflex έξυπνα “κουρδισμένο” ώστε να προσφέρει καλό ρυθμό με μια ενίσχυση στην περιοχή 100-250Hz. Το διάγραμμα χαρακτηρίζεται από αρκετές αποκλίσεις στην ζώνη διέλευσης, κάποιες από αυτές μάλιστα έχουν εύρος πάνω από μια οκτάβα και αφήνουν υπόνοιες για κάποιους χρωματισμούς στις αντίστοιχες περιοχές. Ωστόσο, η συνολική απόκριση του ηχείου κινείται τελικώς μέσα σε +/-5dB, επίδοση που μπορεί να θεωρηθεί καλή για το είδος του και την χρήση για την οποία προορίζεται. Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων η πτώση αρχίζει από τα 15kHz περίπου και είναι ομαλή.
Το διάγραμμα των αποσβεννυμένων φασμάτων αναδεικνύει καθυστερήσεις στην απόσβεση στην περιοχή των 500-600Hz καθώς και στις περιοχές 4-5 και 7-8kHz.

Διάγραμμα απόκρισης συχνότητας. Συνδυασμός far field/near field ψευδοανηχοϊκής μέτρησης στον ακουστικό άξονα. Διάγραμμα CSD (αποσβεννυμένων φασμάτων) με χρωματική κωδικοποίηση του πλάτους. Ανηχοϊκή μέτρηση στον ακουστικό άξονα.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr