Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/02/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Geometric Harmony Tower

Thumbnail_φωτο

Αν και μια ματιά στα μοντέλα της εταιρίας αρκεί για να διαπιστώσεις ότι η Geometric Harmony απέχει πολύ από το να θεωρηθεί άτολμη σε ο,τι αφορά θέμα αισθητικής η αλήθεια είναι ότι το Tower είναι το πιο χαρακτηριστικό, από πλευράς εμφάνισης, ηχείο της. Η καμπίνα του έχει μορφή ακανόνιστου πρίσματος, το οποίο δεν έχει παράλληλες έδρες με το μεγαλύτερο μέρος της γραμμής μεταφοράς να βρίσκεται τοποθετημένο εξωτερικά και να διατηρεί την κλασική μορφή με την μεταβλητή, σταδιακά μειούμενη, διατομή. Στην περίπτωση του Tower η γραμμή μεταφοράς εκτείνεται καθ΄ύψος και έτσι δεν υπάρχει λόγος να είναι αναδιπλωμένη. Το αποτέλεσμα από πλευράς αισθητικής είναι πραγματικά ενδιαφέρον και ξεχωριστό και μια μικρή έρευνα (μεταξύ ανυποψίαστων -γενικώς- επισκεπτών) έδειξε ότι το ηχείο κερδίζει εύκολα τις εντυπώσεις σε θέματα εμφάνισης. Η Geometric Harmony αναφέρει ότι η καμπίνα είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από φινιρίσματα και ότι, κατόπιν παραγγελίας, το εύρος των σχετικών δυνατοτήτων μπορεί να διευρυνθεί αρκετά.

Φωτογραφία Φωτογραφία

H Geometric Harmony επέλεξε να τοποθετήσει έξω από την καμπίνα όχι μόνο το τουίτερ αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της γραμμής μεταφοράς. Αυτά, σε συνδυασμό με την πρισματική, χωρίς παράλληλες επιφάνειες βασική δομή, δίνουν στο ηχείο μια πραγματικά αξιοπρόσεκτη εμφάνιση.

Υπάρχει κατοπτρική συμμετρία μεταξύ των δύο ηχείων του ζεύγους. Η σωστή τοποθέτηση είναι με την γραμμή μεταφοράς στην εξωτερική πλευρά. Η Geometric Harmony έχει, επίσης, σχεδιάσει την μπάφλα υπό κλίση ώστε να εξασφαλίζεται η χρονική ευθυγράμμιση των μονάδων.

Το Tower είναι ένα ηχείο δύο δρόμων, με τις υψηλές συχνότητες να αναπαράγονται από ένα τουίτερ μεταξωτού θόλου 1.2 ιντσών το οποίο είναι τοποθετημένο εκτός μπάφλας σε έναν μεταλλικό κύλινδρο και ένα γούφερ 6.5 ιντσών με κώνο από Kevlar. Σύμφωνα με τα τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά, η γραμμή μεταφοράς είναι ρυθμισμένη στα 38Hz (-3dB) και η ευαισθησία του ηχείου βρίσκεται στην περιοχή των 89dB. Η καμπίνες των δύο ηχείων είναι κατοπτρικά συμμετρικές και το ηχείο τοποθετείται με τα τουίτερ στην εσωτερική πλευρά.

Φωτογραφία

Το τουίτερ είναι μεταξωτού θόλου, 1.2 ιντσών και βρίσκεται τοποθετημένο σε έναν μεταλλικό κύλινδρο.

Φωτογραφία

Οι μεσαίες και χαμηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών με κώνο από Kevlar.

Αν και στις φωτογραφίες δεν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σαφές, η μπάφλα έχει μια μικρή κλίση σε μια προσπάθεια χρονικής ευθυγράμμισης των μονάδων η οποία επιτυγχάνεται, σύμφωνα με την εταιρία, σε απόσταση λίγο μεγαλύτερη των δύο μέτρων. H Geometric Harmony δεν δίνει πολλές πληροφορίες για το φίλτρο που οδηγεί τα δύο μεγάφωνα και το μόνο που μπορέσαμε να αποσπάσουμε είναι ότι χρησιμοποιούνται υλικά πολύ καλής ποιότητας ανάμεσά τους ένας πυκνωτής Supreme της Mundorf. Οι ακροδέκτες σύνδεσης είναι πολύ καλής ποιότητας

Φωτογραφία

Αυτή είναι η πίσω πλευρά του τουίτερ.

Φωτογραφία

Η σύνδεση των ηχείων με τον ενισχυτή γίνεται με ακροδέκτες πολύ καλής ποιότητας