Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/11/2011

flag
english
abstract

ΚΕΦΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΥ

Grado Reference Platinum 1

Thumbnail

Οι μετρήσεις της Grado έγιναν με την κεφαλή να βρίσκεται τοποθετημένη σε έναν βραχίονα Ittok LVII. Η ενδοτικότητα της ανάρτησης της ακίδας είναι 20cu και η συνολική μάζα του συστήματος 18 γραμμάρια στοιχεία που οδηγούν σε μια θεωρητική συχνότητα συντονισμού 8.4Hz. Ο δίσκος που χρησιμοποιήθηκε για τις μετρήσεις ήταν ο QR2010 της Bruel & Kjaer. Ως προενισχυτής phono χρησιμοποιήθηκε ο Rotel RHQ-10 “Michi.
Η απόκριση συχνότητας της Grado εμφάνισε ελάχιστες διακυμάνσεις στο φάσμα με το πλέον ενδιαφέρον χαρακτηριστικό να είναι ένα σημαντικό “γέμισμα” στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων (από τα 100Hz και κάτω). Κατά τα άλλα μπορεί κανείς να πει ότι η κεφαλή είναι πολύ ομοιογενής και με καλή έκταση, ενώ τα δύο κανάλια έχουν μικρές διαφορές.
Η αναγνωστικότητα του συστήματος αποδείχθηκε, επίσης, καλή. Το φάσμα του σήματος 1kHz/0dB εμφανίζει κάποια προϊόντα ενδοδιαμόρφωσης γύρω από την θεμελιώδη συχνότητα και μια σειρά αρμονικών η οποία πέφτει γρήγορα (μετά την τρίτη αρμονική) κάτω από τα -60dBr. H συμπεριφορά αυτή επιβεβαιώθηκε και από την μέτρηση σε υψηλότερη συχνότητα (3.15kHz), όπου το διάγραμμα περιλαμβάνει μια φθίνουσα σειρά αρμονικών.
Η μεταβατική απόκριση της κεφαλής, τέλος, είναι αρκετά καλή, με γρήγορη απόσβεση. Από το σχετικό διάγραμμα προκύπτει μια ελαφρώς υψηλότερη συχνότητα συντονισμού (σε πραγματική βάση) στα 10.4Ηz.

Thumbnail Thumbnail

Απόκριση συχνότητας και διαφορές μεταξύ των καναλιών. Ροζ θόρυβος, στάθμη αναφοράς -20dB.

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/0dB

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 3.15kHzkHz/-12dB

Κρουστική απόκριση του συστήματος βραχίονα/κεφαλής. Οριζόντιος άξονας: 50mS/div.