Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 02/02/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MUSIC HALL mmf-5.1 se...

SITE MAP


REVIEW

ΠΛΑΤΟ/ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ/ΚΕΦΑΛΗ

Music Hall mmf-5.1 se

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η Music Hall είναι μια εταιρία με έδρα τις ΗΠΑ η οποία ιδρύθηκε το 1985 από τον Roy Hall και ασχολείται με την εισαγωγή, στην τοπική αγορά, προϊόντων audio αλλά και με την κατασκευή συσκευών. Στην σειρά προϊόντων τους η οποία σχεδιάζεται στην Αμερική και κατασκευάζεται στην Κίνα θα βρείτε ενισχυτές, DACs, προενισχυτές phono και ραδιοφωνικούς δέκτες αλλά η υπόθεση με τα πλατό είναι περισσότερο ενδιαφέρουσα: Η Music Hall κατασκευάζει τα προϊόντα της σε ένα εργοστάσιο στην Τσεχία το οποίο, σύμφωνα με την εταιρία, “κατασκευάζει αναλογικά συστήματα τα τελευταία 50 χρόνια” και η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 1998. Αν αυτή η ιστορία σας φέρνει συνειρμούς “Pro-Ject” έχετε απόλυτο δίκιο. Κάποια δομικά μέρη των Music Hall ανήκουν στην Pro-Ject και υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να πιστεύουμε ότι το “εργοστάσιο στην Τσεχία” είναι στην πραγματικότητα “Το” εργοστάσιο στην Τσεχία από όπου ξεκίνησαν όλα...
Από την άλλη, το σύστημα που έφτασε στα χέρια μου απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ένα oem Pro-Ject. Προφανώς ο Roy έχει άποψη για το πως πρέπει να είναι ένα αναλογικό σύστημα και δεν αρκέστηκε στο να κολλήσει ένα ταμπελάκι σε ένα έτοιμο μηχάνημα.
Το mmf 5.1se αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του mmf 5.1. Οι αναβαθμίσεις αφορούν σε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες όπως στα υλικά απόσβεσης των κραδασμών και τη κεφαλή που χρησιμοποιήται. Οι διαφορές στην εμφάνιση με το “se” να χρησιμοποιεί φυσικό ξύλο στην επάνω “μισή” επιφάνεια του σε αντίθεση με την λακαρισμένη εκδοχή που χρησιμοποιεί το απλό, είναι το κερασάκι στην τούρτα.
Το mmf-5.1 se είναι ένα καλοκατασκευασμένο σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί παρεμβύσματα από σορμποθάνη μεταξύ των δύο τμημάτων του.
Ο βραχίονας είναι κατασκευασμένος από την Pro-Ject. Το σύστημα συνοδεύεται από την κεφαλή 2400 thw Goldring.
Θα χαρακτήριζα την αρχιτεκτονική του mmf 5.1se σχεδόν κλασική. Γράφω “σχεδόν” γιατί περιλαμβάνει αρκετά από όσα έχουμε συνηθίσει, όπως είναι η οδήγηση μέσω ιμάντα, το υποπλατό από συνθετικό υλικό και η ρύθμιση των στροφών με το χέρι (με απλή μετακίνηση του ιμάντα από την μια τροχαλία στην άλλη), αλλά από την άλλη, χρησιμοποιεί έναν ασύγχρονο κινητήρα με εξωτερικό τροφοδοτικό και ένα σύστημα απομόνωσης που θυμίζει αρκετά το ελαστικά αναρτημένο υποσασί που είχε λανσάρει πριν από (αμέτρητα;) χρόνια η Roksan με το Xerxes, διαθέτοντας δομή σασί-υποσασί η οποία διαχωρίζει τον κινητήρα από τον βραχίονα αλλά χρησιμοποιεί ελαστικά παρεμβύσματα από σορμποθάνη για την απομόνωση και όχι ελατήρια. Η επιλογή αυτή εκτός του μικρότερου κόστους κρύβει και ένα ακόμη πλεονέκτημα: Δεν απαιτεί ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Το μόνο που πρέπει να φροντίσει ο χρήστης είναι να οριζοντιώσει το σύστημα μέσω των τριών ρυθμιζόμενων και -επίσης- ελαστικών σημείων στήριξης με την βοήθεια μάλιστα ενός ενσωματωμένου αλφαδιού. Το έδρανο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και χρησιμοποιεί επιφάνειες επαφής από τεφλόν ενώ το κυρίως πλατό είναι από μεταλλικό κράμα και δυναμικά ζυγισμένο κάτι που σημαίνει ότι κάθε κομμάτι, πριν βγει στην παραγωγή, υπόκειται σε μέτρηση και εξισορρόπηση με το σχετικό αντίβαρο.
H ρύθμιση της δύναμης ανάγνωσης γίνεται με το κλασικό αντίβαρο (με βαθμονομημένο δακτύλιο) ενώ η δύναμη αντιολίσθησης εφαρμόζεται από αναρτημένο αντίβαρο.
Το υποπλατό είναι κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό και παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα.
Ο βραχίονας είναι κατασκευή της Pro-Ject και χωρίς να ανήκει σε κάποιο από τα τρέχοντα μοντέλα της εταιρίας θα τον χαρακτήριζα τυπικό για τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Διαθέτει ευθύγραμμο κυλινδρικό στέλεχος 9.5 ιντσών (με υπερκρέμμαση 18 χιλιοστών), ενσωματωμένο κέλυφος για την κεφαλή, καρντανική ανάρτηση με τέσσερα έδρανα και ρύθμιση αντιολίσθησης με αναρτημένο αντίβαρο. Η δύναμη ανάγνωσης ρυθμίζεται με ένα αντίβαρο ελαστικά αναρτημένο το κέντρο βάρους του οποίου βρίσκεται σε κοινό επίπεδο με την ακίδα της κεφαλής. Σύμφωνα με την εταιρία η εσωτερική καλωδίωση του βραχίονα είναι από χαλκό υψηλής καθαρότητας και καταλήγει σε ένα κιβώτιο σύνδεσης στα RCA του οποίου ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει όποιο καλώδια επιθυμεί ή -απλώς- το καλώδιο που προσφέρει η εταιρία, το οποίο μου φάνηκε καλής ποιότητας.
Η κεφαλή που συνοδεύει το πλατό είναι η Goldring GL2400 μια κεφαλή κινητού μαγνήτη με μεταλλικό κέλυφος και ευαισθησία που φτάνει τα 6.5mV (5cm/sec).
Το έδρανο είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει επιφάνειες τριβής από τεφλόν. Η ρύθμιση των στροφών γίνεται με το χέρι, μετακινώντας τον ιμάντα σε τροχαλία άλλης διαμέτρου.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr