Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/02/2007


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/DOCKING STATION ΓΙΑ ΤΟ iPod TL AUDIO FATMAN iTUBE...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/iPod DOCK

TL Audio Fatman iTube

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το πακέτο της TL Audio είναι μια πολύ σοβαρή προσπάθεια συγκερασμού του στυλ (που κάθε χρήστης iPod αποδέχεται ως βασικό συστατικό της ζωής) και της λειτουργικότητας, με πλατιές πινελίες audiophile λογικής. Αν το θέλετε πιο λιανά μπορείτε να το πείτε και έτσι: Το iTube είναι στοχευμένο ώστε να κάνει κάθε χρήστη iPod ευτυχισμένο και μέσα στο σπίτι, όντας όμορφο, εύχρηστο και περιλαμβάνοντας παράλληλα ό,τι χρειάζεται για να μπορεί κανείς να το θεωρεί ως ένα οικιακό ηχητικό σύστημα με τα όλα του.
Μεσα στο κουτί βρήκαμε δύο συσκευές, τον ολοκληρωμένο ενισχυτή και το dock επάνω στο οποίο τοποθετείται το iPod, ένα τηλεχειριστήριο και μια σειρά από αξεσουάρ στα οποία περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα καλώδια (των ηχείων μάλιστα είναι πολύ καλής ποιότητας, τερματισμένα με ακροδέκτες τύπου "μπανάνα") ένα ζευγάρι γάντια (για να μην αφήνετε δαχτυλιές στις γυαλιστερές επιφάνειες των συσκευών) και ένα πινέλο για το ξεσκόνισμα. Οι άνθρωποι τα έχουν προβλέψει όλα...
To iTube αποτελείται από δύο μέρη, τον ενισχυτή και το docking station. Το δεύτερο αυτό μέρος είναι υπεύθυνο και για τον τηλεχειρισμό. To πακέτο είναι υπερπλήρες αφού περιέχει εκτός από το τηλεχειριστήριο, πλήρη σειρά καλωδίων, γάντια και πινέλο για τον καθαρισμό του!
Ο ενισχυτής είναι μία υβριδική σχεδίαση η οποία χρησιμοποιεί μια διπλοτρίοδο 6Ν1 (κινεζικής προέλευσης) ανά κανάλι για το στάδιο της προενίσχυσης και ένα υβριδικό ολοκληρωμένο σειράς TDA (το TDA7265 συγκεκριμένα) για το στάδιο ισχύος. Αυτή η επιλογή απαλλάσσει την TL Audio από το άγχος και το κόστος του μετασχηματιστή εξόδου και τον τελικό χρήστη από την ανάγκη επιλογής ενός πολύ ευαίσθητου ηχείου χαρακτηριστικά άρρηκτα δεμένα με τα στάδια ισχύος που έχουν λάμπες και είναι μικρής ισχύος.  Με το TDA να αποδίδει "στα χαρτιά" 25W ανά κανάλι στα 8Ω, o ισχυρισμός ότι ο ενισχυτής αποδίδει 2x13W μοιάζει αρκετά συντηρητικός και το μόνο που "απαιτεί" το iTube είναι τα ηχεία να βρίσκονται από πλευράς εμπέδησης στην περιοχή 4-8Ω. H ρύθμιση της στάθμης γίνεται από ένα απλό ποτενσιόμετρο και η τροφοδοσία του σταδίου εξόδου βασίζεται σε δύο πυκνωτές των 2.200μF. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η τρίτη λυχνία: Πρόκειται για μία 6Ε2 "magic eye" η οποία, παραδοσιακά χρησιμοποιήται ως μετρητής στάθμης: Τις ακροάσεις σας μέσω του iTube θα συντροφεύουν δύο πράσινες μπάρες που δείχνουν τα όρια του ενισχυτή, όπως ακριβώς συνέβαινε και στα λαμπάτα ραδιόφωνα του περασμένου αιώνα. Εξυπνο, χρήσιμο και όμορφο, ένα add-on που το συναντούμε πλέον σε πολύ ακριβά λαμπάτα μηχανήματα, κι εκεί σπανίως... Ο ενισχυτής διαθέτει δύο εισόδους, επιλεγόμενες από έναν απλό διακόπτη στην πρόσοψη, έξοδο ακουστικών και ένα ζεύγος ακροδεκτών σύνδεσης ηχείων που είναι καλής ποιότητας.
Η πρόσοψη έχει το χαρακτηριστικό παχουλό ανθρωπάκι της σειράς Fatman. Ενας απλός διακόπτης επιλέγει μια από τις δύο εισόδους. Τέσσερεις καλής ποιότητας ακροδέκτες για την σύνδεση των ηχείων και δύο επίχρυσα ζεύγη RCA για τις εισόδους, στην πίσω πλευρά του ενισχυτή.
Το iPod μπορεί να συνδεθεί με τον ενισχυτή αφού "καθήσει" στον ειδικό συνδετήρα που υπάρχει στην δεύτερη συσκευή του σετ. Το Dock μπορεί να συνεργαστεί με όλα τα μοντέλα iPod, πλην του Shuffle και όταν λέω "συνεργαστεί" εννοώ, πραγματικά, "συνεργαστεί", μη φανταστείτε τίποτε προχειροδουλειές τύπου "play/pause/stop": Δηλαδή δεν μεταφέρει απλώς τα σήματα ήχου, αλλά επιτρέπει τον πλήρη τηλεχειρισμό του media player, αναλαμβάνει την φόρτισή του καθώς επίσης και την ρύθμιση της στάθμης και της τονικότητας. Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήται ένας ψηφιακά ελεγχόμενος επεξεργαστής, ο TDA7313, αρκετά δημοφιλής σε εφαρμογές car audio, ο οποίος προσφέρει όλα τα απαραίτητα και ελέγχεται από το πλήρες τηλεχειριστήριο του iTube, στο οποίο θα βρείτε πλήκτρα ελέγχου της αναπαραγωγής, πλήκτρα πλοήγησης που αντικαθιστούν το touch pad του player καθώς και πλήκτρα ρυθμισης των χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και της στάθμης. Το Dock προσφέρει μια έξοδο ήχου line καθώς και δύο εξόδους βίντεο (composite και S-Video) για αυτούς που έχουν iPod με δυνατότητα εικόνας.
Οπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, οι δύο συσκευές είναι ιδιαίτερα καλοκατασκευασμένες (για την τιμή τους) με σημασία σε διάφορες λεπτομέρειες (όπως ο φωτισμός του iPod στο Dock και τα καλύμματα των λυχνιών και του μετασχηματιστή στον ενισχυτή) και με ενδιαφέρουσα αισθητική.
Εδώ τοποθετείται το iPod. Ο συνδετήρας είναι συμβατός με όλα εκτός του Shuffle. Υπάρχει ειδικό, ρυθμιζόμενο στήριγμα ώστε να μην μεταφέρονται δυνάμεις στο σημείο σύνδεσης. Το Dock περιλαμβάνει και εξόδους Composite/S-Video ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εικόνα από το iPod Video. Η τροφοδοσία του γίνεται από ένα μικρό εξωτερικό pack.
Στο εσωτερικό του ενισχυτή, διακρίνεται το τροφοδοτικό του τελικού σταδίου (αριστερά) και το ίδιο το τελικό στάδιο με το ολοκληρωμένο της σειράς TDA (στο μέσον)

Στο εσωτερικό του Dock, υπάρχει ένας ψηφιακά ελεγχόμενος επεξεργαστής ήχου (δεξιά) καθώς και βοηθητικά κυκλώματα για τον τηλεχειρισμό και την γραμμή βίντεο (αριστερά).

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2007
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr