Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 01/03/2011

flag
english
abstract

ΗΧΕΙΟ

Totem Acoustic Mite

Thumbnail_φωτο

Με πλάτος λίγο μεγαλύτερο από 15 εκατοστά και ύψος μικρότερο από 30 εκατοστά, το Mite μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα σχεδόν παντού. Η καμπίνα του χρησιμοποιεί φόρτιση bass reflex με την οπή εκτόνωσης στο πίσω μέρος, γεγονός που επιβάλλει μια σχετική απόσταση από τον τοίχο αλλά μη φανταστείτε τίποτε υπερβολικές απαιτήσεις. Η ίδια η Totem προτείνει ως ελάχιστη τιμή τα 30 εκατοστά, γεγονός που δεν αποκλείει την τοποθέτησή του ακόμη και σε ένα μεγάλο ράφι.

Φωτογραφία

Κλασικό μικρό ηχείο, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Το Mite θα τοποθετηθεί παντού εύκολα και έχει εξαιρετική στερεοφωνική εικόνα.

Φωτογραφία

Οι υψηλές συχνότητες έχουν ανατεθεί σε ένα τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας.

To Mite είναι δίδρομο, με τις υψηλές συχνότητες να αποδίδονται από ένα τουίτερ μαλακού θόλου μίας ίντσας και τις μεσαίες/χαμηλές συχνότητες να αποδίδονται από ένα γούφερ 140 χιλιοστών. Η συχνότητα διαχωρισμού είναι 3.2kHz και -σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η εταιρία- το φίλτρο χρησιμοποιεί πηνία χωρίς πυρήνα. Οι ακροδέκτες σύνδεσης του ηχείου είναι πολύ καλοί για την κατηγορία τιμής του, δέχονται ακροδέκτες κάθε τύπου και επιτρέπουν την διπλοκαλωδίωση. Η τοποθέτησή τους (υπό γωνία) κάνει λίγο δύσκολη την σύνδεση σε μερικές περιπτώσεις, αλλά αυτό είναι ένα συνηθισμένο μειονέκτημα σε αυτό είδος ακροδεκτών.

Φωτογραφία

Μιντ/γούφερ 140 χιλιοστών με αρκετά μεγάλες διαδρομές.

Φωτογραφία

Η οπή του bass reflex βρίσκεται στο πίσω μέρος του ηχείου. Η εταιρία δίνει μια ελάχιστη απόσταση 30 εκατοστών από τον πίσω τοίχο.

Ο παρατηρητικός δεν θα αργήσει να διαπιστώσει ότι από το Mite λείπουν τα προστατευτικά καλύμματα των μονάδων. Η εταιρία αναφέρει ότι δεν συστήνει την χρήση τους αλλά για όσους θεωρούν ότι χρειάζονται κάποιο είδος προστασίας, προσφέρει ένα ειδικό κιτ το οποίο εκτός από τα ίδια τα καλύμματα περιλαμβάνει και αυτοκόλλητο βέλκρο για την τοποθέτησή τους. Η αισθητική του ηχείου, ως έχει, πάντως είναι πολύ καλή και το φινίρισμα (στην δική μας περίπτωση φυσικό φύλλο κερασιάς) επίσης πολύ καλό, καλά δουλεμένο στις γωνίες και τα τελειώματα. Όσοι γνωρίζουν την Totem δεν θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η ευαισθησία των Mite είναι κάτω από το μέσο όρο: Με 87dBSPL/w/m δεν προορίζονται για μικρόψυχα συστηματάκια και αν ο χώρος σας είναι μέτριος (ή και μεγάλος) και απαιτείτε εντάσεις θα χρειαστείτε έναν καλό ενισχυτή. Ο κατασκευαστής δίνει απόκριση 50Ηz-20kHz (+/-3dB).