Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Las Vegas, 9-12 Ιανουαρίου 2018

CES 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σε περισσότερα audiophile περιοχή, η JBL παρουσίασε στο κοινό της CES την νέα έκδοση του θρυλικού L100, ενός ιδιαίτερα επιτυχημένου μοντέλου της δεκαετίας του '70. Το L100 Classic βασίζεται σε τουίτερ θόλου τιτανίου, σε πεντάιντσο χάρτινο μιντ και γούφερ 12 ιντσών. Το νέο μοντέλο διατηρεί και τα χαρακτηριστικά ρυθμιστικά στάθμης των μεσαίων-υψηλών συχνοτήτων του αρχικού ηχείου.

Η εταιρία επέδειξε επίσης το Link View μια έξυπνη οθόνη η οποία είναι συμβατή με το Google Assistant και αποτελεί ένα interface ελέγχου για διασυνδεδεμένες συσκευές. Επιπροσθέτως, μπορεί να παίξει και τον ρόλο ενός ποιοτικού ασύρματου ηχείου (για την ακρίβεια, η συσκευή περιλαμβάνει δύο ηχεία και ενισχυτή 10W).

Τέλος, πιστή στο κοινό που συμπαθεί ιδιαίτερα τα φορητά της συστήματα, η JBL παρουσίασε τα πρωτότυπα του Xtreme 2, το οποίο αναμένεται την Άνοιξη. Ασύρματο και μικρότερο σε όγκο, σε σχέση με το μεγάλο Boombox της εταιρίας, το Xtreme 2 θα μπορεί να συνδεθεί με δύο ασύρματες πηγές, έχει αυτονομία μέχρι 15 ώρες και θα έχει καλύτερο ήχο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Βασισμένο στη δουλειά του Ολλανδού σχεδιαστή Marcel Wanders, το συλλεκτικό LS50W της Kef με την ονομασία “Nocturne SE” είναι ασφαλώς μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του ασύρματο LS50 της εταιρίας. Οι διαφορές με το κανονικό μοντέλο είναι μόνο αισθητικές.

Η Klipsch έχει επενδύσει σημαντικά στην τεχνολογία των ασύρματων ηχείων προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα μοντέλων (στην φωτό φαίνεται το RW-1 Reference). Στην εφετινή CES ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναβάθμιση του λογισμικού ώστε τα ηχεία της να είναι συμβατά με το οικοσύστημα του Amazon Alexa.

Το είδαμε, ως πρωτότυπο, στο Ήχος Εικόνα show στο τέλος της χρονιάς και παρουσιάστηκε επισήμως στην CES. Ο λόγος για το phono της Kronos, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται σε συνεργασία με την ελληνική TLA.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο RV-9 της Lexicon παρουσιάστηκε τον τελευταίο Σεπτέμβρη (στα πλαίσια της CEDIA) και είναι ένας δωδεκακάναλος ραδιοενισχυτής (με στάδιο ισχύος για τα επτά κανάλια) ο οποίος είναι συμβατός με τις τρέχουσες απαιτήσεις (Atmos/DTS:X, 4K/UHD, HDR, 3D κλπ) αλλά περιλαμβάνει και τον αλγόριθμο up-mixing Logic 7 Immersion της εταιρίας για την δημιουργία πολυκαναλικού ήχου από δικαναλικό/πολυκαναλικό πρόγραμμα.

Η LG είχε, όπως θα περίμενε κανείς, έντονη παρουσία στην έκθεση. Ξεκινώντας με το audio, η εταιρία παρουσίασε το έξυπνο ηχεία ThinQ, ένα προϊόν που αναπτύχθηκε μέσα από την πολυδιαφημισμένη συνεργασία LG/Meridian και έχει δυνατότητα lossless streaming υψηλής ανάλυσης. Είναι συμβατό με το Google Assistant.

Βέβαια τον μεγαλύτερο θόρυβο, η LG τον έκανε στον τομέα της εικόνας, με την παράσταση να έχει κλέψει από τα αποδυτήρια η 65άρα “Rollable” OLED TV η οποία κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται: Τυλίγεται μέσα σε το περίβλημά της όταν δεν την χρησιμοποιείς. Ενδιαφέρον concept για όσους προβληματίζονται με θέματα αισθητικής. Φυσικά, προβάλλει 4K.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σε πιο “μάχιμα” προϊόντα τώρα, η εταιρία επέδειξε τις σειρές τηλεοράσεων της για το 2018 (SK9500, E8 και W8), το κυριότερο χαρακτηριστικό των οποίων ήταν το λογισμικό “deep learning” (ή τεχνητής νοημοσύνης -αν προτιμάτε), το οποίο σε συνεργασία με το Google Assistant αναμένεται να επιτρέψει τον έλεγχό τους με προφορικές εντολές. Υποστηρίζουν, επίσης HDR10.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων φάνηκε ο προβολέας HU80K, μια short-throw συσκευή προβολής η οποία μπορεί να δημιουργήσει κάδρα 150 ιντσών τοποθετημένη σε πολύ μικρή απόσταση από την επιφάνεια προβολής, σε ανάλυση 4K/UHD. Οι διαστάσεις του προβολέα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και μπορεί να μεταφερθεί άνετα, σχεδόν παντού.

Η κορυφαία τηλεόραση της LG για εφέτος είναι η W8, με σχεδίαση “Wallpaper” (δηλαδή, εξαιρετικά μικρού βάθους), τεχνολογία OLED και δυνατότητα προβολής 4Κ/HDR. Υποστηρίζεται από ηχοσύστημα 4.2 καναλιών/Dolby Atmos, διαθέτει λειτουργικό webOS, είναι συμβατή με Google Assistant και θα είναι διαθέσιμη στις 65 και τις 77 ίντσες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ND8006 είναι το καινούριο Network/CD player της Marantz. Πρόκειται για μια πλήρη από πλευράς δυνατοτήτων συσκευή η οποία ανεβαίνει μέχρι τα 32/384 και το DSD 4x, μπορεί να συνδεθεί ενσύρματα και ασύρματα με το οικιακό δίκτυο και να “δει” συσκευές NAS, πραγματοποιεί streaming από το διαδίκτυο και διαθέτει CD player και ψηφιακές εισόδους.

Ο Mark Levinson Νο.585 δεν είναι άγνωστος: Πρόκειται για τον ολοκληρωμένο της Mark Levinson, o οποίος όμως στην έκδοση 585.5 η οποία παρουσιάστηκε στην CES περιλαμβάνει πλέον μετατροπέα d/a καθώς και προενισχυτή phono, ο τελευταίος βασισμένος στο ίδιο κύκλωμα που χρησιμοποιούν οι προενισχυτές 523 και 526.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Master & Dynamic από τα ακουστικά της, αλλά το MA770 είναι ένα ασύρματο ηχείο (βασισμένο σε Chromecast) με καμπίνα από χυτό συνθετικό υλικό που θυμίζει τσιμέντο και ζυγίζει 16 κιλά. Βασίζεται σε DAC της Wolfson, ο ενισχυτής του είναι τάξης D και διαθέτει ένα τουίτερ θόλου και δύο τετράιντσα μιντ/γούφερ με κώνο από Kevlar.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σε ειδική εκδήλωση η Musical Fidelity επέδειξε τον M6S, έναν μετατροπέα d/a ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί σήματα μέχρι 32-bit/384kHz και DSD128, διαθέτει προσεγμένο ενισχυτή ακουστικών και επτά συνολικά εισόδους (τρεις ομοαξονικές, τρεις οπτικές και μία θύρα USB)...

... καθώς επίσης και τον προενισχυτή NuVista Vinyl (βασισμένο σε λυχνίες Nuvistor). Η συσκευή διαθέτει πέντε εισόδους η κάθε μια από τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα ως προς το κέρδος, την αντίσταση και την χωρητικότητα. H τροφοδοσία είναι πολύ προσεγμένη (κάθε στάδιο κέρδος έχει το δικό του τροφοδοτικό, δέκα συνολικά). Αναμένεται στις αρχές της χρονιάς.

Η NAD παρουσίασε τον ολοκληρωμένο ενισχυτή D3020 V2, στο ίδιο γνωστό “κάθετο” σασί με αυτό του αρχικού D3020 αλλά με δύο ουσιώδεις διαφορές. Ο νέος ολοκληρωμένος διαθέτει είσοδο phono αλλά όχι την θύρα USB της αρχικής έκδοσης. και υποστηρίζει ασύρματο streaming μέσω Bluetooth/AptΧ. Το στάδιο ισχύος παραμένει το ίδιο, Hybrid Digital.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Nagra παρουσίασε τον προενισχυτή HD Preamp ο οποίος είχε κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά στο σόου του Μονάχου. Χρησιμοποιεί λυχνίες για τα κυκλώματα ενίσχυσης και ένα εξωτερικό τροφοδοτικό βασισμένο σε υπερ-πυκνωτές, που προσομοιάζει μπαταρία. Εννοείται ότι modulometer, παραμένει!

Τα Nura της Nuraphone είναι ασύρματα ακουστικά τα οποία επιτρέπουν, μέσω αυτόματης μέτρησης, την δημιουργία ενός προφίλ της ακοής του χρήστης και προσαρμόζουν την απόδοσή τους σε αυτό. Οι κάψες είναι αρκετά ιδιόμορφες, ένας συνδυασμός over-ear και in-ear.

Η Optoma/Nuforce παρουσίασε τα ασύρματα in-ear BE Free 5, τα οποία δεν χρειάζονται να συνδεθούν μεταξύ τους με καλώδιο. Χρησιμοποιούν διαφράγματα 6 χιλιοστών, βασίζονται στην τεχνολογία Bluetooth CSR της Qualcomm και έχουν αυτονομία που φθάνει μέχρι τις 12 ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το κορυφαίο Blu-ray player της Panasonic είναι το DP-UB820. Πρόκειται για μια συσκευή που υποστηρίζει αναπαραγωγή υλικού 4K, είναι συμβατή με Dolby HDR και HDR10+, διαθέτει αναλογικές εξόδους 7.1 καναλιών ενώ μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές μέσω Amazon Alexa και Google Assistant.

Στον χώρο των τηλεοράσεων, η εταιρία παρουσίασε δύο νέες σειρές, την FZ800 και την FZ950, με συσκευές διαθέσιμες στις 55 και τις 65 ίντσες. Και οι δύο θα βασίζονται στον επεξεργαστή HCX της Panasonic, θα τρέχουν τον αλγόριθμο Dynamic LUT (για την βελτιστοποίηση της εικόνας με βάση τις οδηγίες του δημιουργού) και θα υποστηρίζουν HDR10+.

Τέλος, η Panasonic παρουσίασε τρία νέα camcorder, το κορυφαίο HC-WXF1K (4Κ, με ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο (EVF) και χειροκίνητη εστίαση), το απλούστερο HC-VX1K (4Κ) και το οικονομικό, Full HD HCV-800K με φακό της Leica.