Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2018

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Las Vegas, 9-12 Ιανουαρίου 2018

CES 2018 - Show Report

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Πρώτη παρουσίαση για το νέο κορυφαίο DAP της Pioneer, με κωδικό XDP-02U. Βασίζεται σε δύο DAC ES9018C2M της ESS, δύο ενισχυτές της ίδιας εταιρίας και είναι μια fully balanced σχεδίαση η οποία υποστηρίζει 32/192 και DSD 2x, ασύρματο streaming καθώς και κωδικοποίηση MQA. Η χωρητικότητά του ξεκινά από τα 16GB (εσωτερικά) και φθάνει τα 800GB.

To νέο sound bar της Polk Audio ονομάζεται Command Bar και, όπως θα περίμενε κανείς από το όνομα, μπορεί να δεχτεί φωνητικές εντολές μέσω Amazon Alexa. Διαθέτει δύο θύρες HDMI και είναι συμβατό με streams 4Κ. Αναμένεται την Άνοιξη του 2018.

Η Pro-Ject είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει επί αμερικανικού εδάφους τον Pre Box S2 Digital, έναν προενισχυτή/DAC που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2017. Βασίζεται στο ES9038 της ESS, είναι συμβατός με 24/192 και DSD512 και κωδικοποίηση MQA, προσφέρει επτά διαφορετικά φίλτρα και έχει έξοδο ακουστικών, σε μια τιμή εξόχως ελκυστική.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό XT-5 της Raidho είναι το νεότερο προϊόν της εταιρίας, μια προσέγγιση στην ιδέα του line array για οικιακή χρήση. Η Raidho χρησιμοποιεί έξι μονάδες 100mm με κώνους επικαλυμμένους με τιτάνιο (αντί για τους συνήθεις κεραμικούς της σειράς X) και το κλασικό τουίτερ ribbon.

H Razer εξειδικεύεται στα περιφερειακά για παιχνίδια υπολογιστών, αλλά το Nommo Pro έχει “ηχητικό” ενδιαφέρον, καθώς είναι ένα σύστημα 2.1, πιστοποιημένο κατά THX και με δυνατότητες Dolby Virtual. Τα ηχεία είναι δίδρομα (τουίτερ μεταξωτού θόλου, μιντ με επικάλυψη Kevlar) και διαθέτει ισοσταθμιστή ελεγχόμενη από app.

Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα μας φάνηκε επίσης το Project Linda της ίδιας εταιρίας, το οποίο περιλαμβάνει ένα Android smartphone και ένα κέλυφος σε μορφή laptop. Με το smartpone να τοποθετείται στην θέση του touchpad, ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα πολύ πιο εύχρηστο σύστημα με πληκτρολόγιο, οθόνη και μπαταρία, για “σοβαρή” δουλειά... κάθε είδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Όσοι αρέσκονται στις ζωντανές, on-location ηχογραφήσεις θα βρουν το R-07 της Roland αρκετά ενδιαφέρον. Διαθέτει ενσωματωμένα μικρόφωνα (αλλά διαθέτει και είσοδο για εξωτερικά) και μπορεί να πραγματοποιήσεις ηχογραφήσεις με ανάλυση μέχρι 24-bit/96kHz σε αρχεία WAV (και σε MP3 μέχρι 320kbps για λιγότερο απαιτητικές εφαρμογές).

Η Samsung παρουσίασε το νέο κορυφαίο της soundbar το οποίο ονομάζεται NW700 Sound+ και είναι βελτιστοποιημένο για τοποθέτηση σε τοίχο. Είναι μια σχεδίαση τριών καναλιών με ενσωματωμένο υπογούφερ το οποίο χρησιμοποιεί μια τεχνολογία ελαχιστοποίησης της παραμόρφωσης που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία και προσφέρει τρεις διαφορετικούς ρυθμούς λειτουργίας ανάλογα με την χρήση.

Από τις πλέον θορυβώδεις παρουσιάσεις ήταν αυτή του The Wall της Samsung. Αυτό που επιδείχθηκε ήταν μια οθόνη διαγωνίου 146 ιντσών με δυνατότητα προβολής 4Κ η οποία βασίζεται στην τεχνολογία MicroLED (στοιχεία προβολής με διαστάσεις στην περιοχή του μm), με την εταιρία να αναφέρει ότι διαθέτει αρθρωτή αρχιτεκτονική (χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Εγκαταλείποντας την αγαπημένη της “ανοικτή” αρχιτεκτονική, η Sennheiser παρουσίασε τα κλειστά over-ear HD 820, τα οποία υπόσχονται πολύ καλή απομόνωση και υψηλού επιπέδου απόδοση χωρίς χρωματισμούς. Για να μειώσει τους συντονισμούς της κάψας, η εταιρία επέλεξε ένα διαφανές, γυάλινο κάλυμμα.

To True-Fi της Sonarworks είναι μια εφαρμογή η οποία λαμβάνει υπόψιν της την απόκριση των ακουστικών και εφαρμόζει μια αντιστάθμιση ώστε να βελτιώσει το τελικό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως μπορεί να προσαρμοστεί στις ιδιαιτερότητες του ακροατή. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται πάνω από 100 μοντέλα ακουστικών.

H Sony παρουσίασε το μικρό σε διαστάσεις soundbar HT-S200F, μια σχεδίαση 2.1 με το υπογούφερ τοποθετημένο στο εσωτερικό της καμπίνας. Υποστηρίζει Dolby Audio και τρέχει τον αλγόριθμο S-Force PRO της εταιρίας. Συνδέεται μέσω HDMI/ARC, διαθέτει θύρα USB και υποστηρίζει ασύρματο streaming μέσω Bluetooth.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στην ίδια κατηγορία, αλλά σε ανώτερο επίπεδο τιμής και ποιότητας βρίσκονται τα επίσης καινούρια ΗΤ-Ζ9F (3.1) και HT-X9000F (2.1), τα οποία υποστηρίζουν Dolby Atmos και DTS:X. Και τα δύο soundbar τρέχουν τον αλγόριθμο Vertical Surround Engine της Sony, ο οποίος τους επιτρέπει να δημιουργούν την αίσθηση του ύψους χωρίς αντίστοιχα ηχεία.

Η Sony παρουσίασε την νέα έκδοση των ακουστικών MDR-1A η οποία ονομάζεται MDR-1AM2. Και το νέο μοντέλο είναι ενσύρματο, over-ear και απευθύνεται στους απαιτητικούς ακροατές, έχοντας απόκριση που φθάνει τα 100kHz και νέα διαφράγματα 40 χιλιοστών τα οποία αποτελούνται από μια βάση πολυμερούς υλικού επιμεταλλωμένη με αλουμίνιο.

Τα ηχεία SS-SCE είναι μικρά σε διαστάσεις και ειδικά σχεδιασμένα ώστε να επεκτείνουν με κανάλια ύψους ένα σύστημα που βασίζεται σε ηχεία της σειράς CS της Sony. Τοποθετούνται στο επάνω μέρος των ηχείων βάσης SS-CS5 ή των ηχείων δαπέδου SS-CS3 και επιτρέπουν την αναπαραγωγή soundtracks κωδικοποιημένα με Dolby Atmos.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τέλος οι φίλοι των πολυκαναλικών συστημάτων και της Sony θα χαρούν να μάθουν ότι την Άνοιξη του 2018 θα είναι διαθέσιμος ο STR-DH790, ένας πολυκαναλικός (7.2) ραδιοενισχυτής AV ο οποίος είναι συμβατός με Dolby Atmos και DTS:X (για συστήματα 5.1.2) και μπορεί να διαχειριστεί σήματα εικόνας 4K/HDR. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία DCAC για εύκολο setup.

Στον τομέα της εικόνας, η Sony παρουσίασε τον διάδοχο της Α1, μια τηλεόραση η οποία θα ονομάζεται A8F (ή AF8 για την αγορά της Αγγλίας). Στην πραγματικότητα οι διαφορές με την Α1 είναι ελάχιστες (η οθόνη δεν έχει πλέον κλίση), καθώς τόσο ο επεξεργαστής (X1 Extreme) όσο και το panel (OLED, 4K/HDR) αλλά και το λειτουργικό (Android TV) θα είναι τα ίδια.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε έναν κορυφαίο short-throw προβολέα 4K (LSPX-A1), στην σειρά Life Space UX. Βασίζεται σε τρία πάνελ SXRD και μπορεί να προβάλει κάδρα85 ιντσών, όντας σε επαφή με την επιφάνεια προβολής, ή 120 ιντσών όντας σε απόσταση 25 εκατοστών. Το σύστημα ήχου είναι ενσωματωμένο στη βάση του προβολέα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον χώρο του οικιακού κινηματογράφου, η Sony ανακοίνωσε το νέο Blu-ray player UBP-X700. Η συσκευή θα είναι συμβατή με HDR10 και Dolby Vision (το δεύτερο με αναβάθμιση, το καλοκαίρι) και θα μπορεί να πραγματοποιήσει streaming 4Κ από υπηρεσίες όπως το Netflix και το Amazon Prime Video, ενώ υποστηρίζει και streaming ήχου υψηλής ανάλυσης (PCM/DSD).

Τέλος, σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, η Sony παρουσίασε την σειρά τηλεοράσεων LCD Χ900F με τεχνολογία LED/Local Dimming. Βασίζονται στον ίδιο επεξεργαστή που χρησιμοποιείται και στην “μεγάλη” σειρά A8F (Χ1 Extreme) και στην τεχνολογία βελτίωσης της κίνησης X-Motion Clarity. Είναι συμβατές με Dolby Vision HDR και τρέχουν Android TV.

Η SVS παρουσίασε την νέα σειρά υπογούφερ 4000, η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το SB-4000 (κλειστού τύπου), το PB-4000 (bass reflex) και το PC-4000 (κυλινδρικό/bass reflex). Όλα βασίζονται σε μια μονάδα 13.5 ιντσών, ενισχυτή με στάδιο εξόδου MOSFET σε τάξη D, 1200W και σε ψηφιακό επεξεργαστή της Analog Devices. Εννοείται, ότι υπάρχει και το σχετικό app.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η TCL ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέας σειράς audio η οποία θα ονομάζεται Alto. Το πρώτο προϊόν της θα είναι το soundbar Roku Smart (αναμένεται στο τέλος του 2018). Όπως φαίνεται και από το όνομα, πρόκειται για μια συσκευή η οποία θα είναι συμβατή με το οικοσύστημα της Roku (Roku OS) περιλαμβανόμενων και του φωνητικού ελέγχου.

Η ίδια εταιρία παρουσίασε το κορυφαίο της μοντέλο στον χώρο της τηλεόρασης, με κωδικό QLED X6. Πρόκειται για μια συσκευή με πάνελ QLED 85 ιντσών (την βελτιωμένη εκδοχή των κβαντικών κουκίδων της Samsung που δεν χρειάζονται φωτεινή πηγή) και ένα υποσύστημα ήχου 12 καναλιών της Harman Kardon το οποίο είναι συμβατό με Atmos/DTS:X (7.1.4).

Η Technics συνέχισε και αυτή την χρονιά την επίθεση φιλίας στους φίλους του βινυλίου με δύο προϊόντα. Το πλήρες SL-1000R (στην περιοχή των $20.000) το οποίο θα συνοδεύεται έναν βραχίονα τύπου “S”, 10 ιντσών της εταιρίας, και το SP-10R, το οποίο περιλαμβάνει μόνο το πλατό και το τροφοδοτικό/ελεγκτή του SL-1000R και είναι συμβατό με πλίνθους του επαγγελματικού SP-10.