Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/01/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

LAS VEGAS, 8-11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

International CES 2013

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Magico επέδειξε, επίσης, το πρώτο της κεντρικό ηχείο, μια επιβλητική σχεδίαση η οποία ανήκει στην σειρά S και έχει κωδικό SCC. Τα υλικά είναι τα... γνωστά: Τουίτερ με θόλο βηρυλλίου, μονάδα μεσαίων 6 ιντσών και δύο μονάδες μεσαίων/χαμηλών 7 ιντσών με κώνους από Nano-Tec σε καμπίνα από προφίλ αλουμινίου.

Το Duke-2 της Marten είναι ένα δίδρομο ηχείο βάσης με κεραμικές μονάδες μίας και επτά ιντσών για τις υψηλές και τις μεσαίες/χαμηλές συχνότητες αντιστοίχως. Με βάση τα χαρακτηριστικά του κατεβαίνει αρκετά χαμηλά (έχει -3dB στα 38Hz), ενώ η εσωτερική καλωδίωση είναι της Jorma.

Με διάσταση 38 χιλιοστών, το Qube είναι ένα μικρό και ελαφρύ (150 γραμμάρια ανά ζεύγος) ηχείο κατάλληλο για χρήση με κάποιο προσωπικό media player. To φινίρισμα είναι με πούδρα αλουμινίου και με κόστος κάτω από 50 δολάρια είναι ένα ενδιαφέρον γκάτζετ...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Όταν η McIntosh χαρακτηρίζει τον D100 ως “ψηφιακό” προενισχυτή, το εννοεί: Διαθέτει μόνο ψηφιακές εισόδους (4 S/PDIF και μια θύρα USB) και ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Από τα συμφραζόμενα, καταλαβαίνουμε ότι βασίζεται σε τσιπ Sabre της ESS σε balanced τοπολογία.

Η νέα σειρά “My” της Micromega ξεκίνησε με τον DAC MyDac. Η εταιρία παρουσίασε το νέο μέλος της, τον ενισχυτή ακουστικών MyZic. Τα συγκεκριμένα προϊόντα του Γάλλου κατασκευαστή φαίνεται να απευθύνονται σε χρήστες υπολογιστών με audiophile ανησυχίες.

Το Katana της Monster είναι ένα μάλλον ακριβό ασύρματο ηχείο, με τιμή που θα ξεπερνά τα 600 δολάρια στην αγορά των ΗΠΑ. Ο γνωστός κατασκευαστής, πάντως, φαίνεται ότι στοχεύει στους απαιτητικούς χρήστες: Βασισμένο στην τεχνολογία Bluetooth για το streaming και στην τεχνολογία apt-X για την συμπίεση, η ποιότητα είναι, σύμφωνα με την εταιρία, κορυφαία για το είδος. Υποστηρίζει και multi room εγκαταστάσεις με πρόσθετα αξεσουάρ.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Σιγά-σιγά η υπόθεση “Wireless” φαίνεται ότι ωριμάζει. Το Mini Aero της Moos Audio από την Αυστραλία είναι ένα μίνι μόνιτορ απαιτήσεων με κορυφαίες μονάδες (Seas Revelator) βασισμένο σε τεχνολογία μετάδοσης με μη απωλεστική συμπίεση η οποία υποστηρίζει streams μέχρι 24/96. To κόστος είναι πάνω από 2.500 δολλάρια.

Θα έχετε πάρει είδηση την μόδα που θέλει κάθε μουσικό να έχει ακουστικά “στο όνομά του”. Αυτό που μπορεί να μην έχετε πάρει είδηση είναι ότι και οι Motorhead έχουν τα δικά τους (ολόκληρη σειρά για την ακρίβεια).

Ένας νέος μετατροπέας d/a από την MSB είναι πάντοτε ενδιαφέρον νέο. Ο Analog βασίζεται σε επεξεργασία 80bit και διαθέτει τα γνωστά custom κυκλώματα μετατροπής (τύπου κλίμακας) που λειτουργούν, τώρα, στα 384kHz. Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι το πολύ ακριβές κύκλωμα clock και η αρθρωτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει στον χρήστη να κάνει τις επιλογές που τον βολεύουν.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Naim Audio παρουσίασε έναν νέο DAC με την κωδική ονομασία V1. Σε “μισό” σασί, περιλαμβάνει θύρα USB που μπορεί να χειριστεί σήματα μέχρι τα 384kHz και συμβατικές ψηφιακές εισόδους που ανεβαίνουν μέχρι τα 32/192. Διαθέτει έξοδο ακουστικών και ρυθμιστικό στάθμης.

Το cd player της Neodio ονομάζεται Origine και περιλαμβάνει θύρα USB που ανεβαίνει μέχρι τα 24/192 σε ασύγχρονο ρυθμό καθώς και συμβατικές ψηφιακές εισόδους. Ενδιαφέρουσα αισθητική και προσεγμένη, κατά τα λεγόμενα των Γάλλων, ποιότητα, αλλά, βρε παιδί μου, στα τριάντα χιλιάρικα (δολάρια) θα περιμέναμε ένα πιο επιθετικό πακέτο...

Αν ψάχνετε ένα μικρό media player το newKube σας κάνει. Με κυβικό σχήμα και διαστάσεις 22x22x22 χιλιοστά θα το χάνετε στη τσέπη σας. Είναι συμβατό με αρχεία MP3/WMA και WAV, συνοδεύεται από μια κάρτα SD 32GB και διαθέτει μπαταρία λιθίου με αυτονομία 6 ωρών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ακουστικά με ενεργά συστήματα καταστολής των εξωτερικών θορύβων υπάρχουν αρκετά. Το NoiseHush i7 έχει ιδιαίτερα λογική τιμή, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 100 δολαρίων.

Η πρόταση της Nuvo για ένα ασύρματο σύστημα κατανομής ήχου στο σπίτι περιλαμβάνει δύο players, το P100 και το ισχυρότερο P200 καθώς και μια κεντρική μονάδα η οποία συνδέεται στο οικιακό δίκτυο και μέσω WiFi πραγματοποιεί το streaming. Ο έλεγχος του συστήματος γίνεται μέσω συσκευών iOS/Android ενώ η εταιρία προσφέρει και δύο μοντέλα ηχείων κατάλληλα για τοποθέτηση στην οροφή.

Η Onyx, μια από τις πιο γνωστές Βρετανικές εταιρίες audio και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει (με άλλη επιχειρηματική σύνθεση). Ο DAC25B αποτελεί βελτιωμένη έκδοση του αρχικού μοντέλου περιλαμβάνοντας θύρα USB που υποστηρίζει μέχρι 24/192, διατηρώντας όμως τα τσιπ μετατροπής (PCM1792). Διαθέτει και ενισχυτή ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το αν χρειάζεται κανείς ηχεία εξωτερικού χώρου είναι θέμα προς συζήτηση. Αν όμως αποφασίσει ότι τα χρειάζεται, το Armadillo είναι μια ενδιαφέρουσα και, κατά τα φαινόμενα, ανθεκτική στα καιρικά φαινόμενα πρόταση από μια εταιρία που ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις συσκευές, την Outdoor Technology.

To DMP-MST60 της Panasonic είναι ένα set-top box που δίνει στην τηλεόραση τις δυνατότητες που προσφέρει το πακέτο Viera Connect της εταιρίας. Εκτός των άλλων μπορεί να διαχειριστεί σήματα 3D, διαθέτει web browser βελτιστοποιημένο για την τηλεόραση και μπορεί να streamάρει αρχεία από σκληρό δίσκο.

Ένα ακόμη ασύρματο ηχείο, αυτή τη φορά από την Panasonic. To SC-NE5 υποστηρίζει ασύρματη μετάδοση δεδομένων μέσω DLNA, Bluetooth και Airplay και βασίζεται σε μεγάφωνα με κώνους από μπαμπού. Είναι συμβατό και με το νέο βύσμα της Apple (Lightning) χάρις στο ξεχωριστό docking station που περιλαμβάνει.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Φυσικά το δυνατό σημείο της Panasonic ήταν οι τηλεοράσεις. Η TC-L55WT60 είναι η κορυφαία τηλεόραση της εταιρίας στην κατηγορία των LED/LCD και η μεγαλύτερη σε διαγώνιο. Υποστηρίζει προβολές 3D, διαθέτει αλγόριθμο μετατροπής 2D/3D και υποστηρίζεται από γνωστό πακέτο εφαρμογών Viera Content, περιλαμβάνοντας και ενσωματωμένη κάμερα για την περίπτωση που η εφαρμογή απαιτεί interaction.

H εταιρία, επίσης, φαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να επενδύει στην τεχνολογία plasma. Αυτό δείχνει η παρουσίαση της ZT60 η οποία υποστηρίζει προβολή 3D (με πιστοποίηση THX) και βασίζεται στο πάνελ Infinite Black Ultra με βελτιωμένα ηλεκτρονικά οδήγησης. Σε ότι αφορά τις λοιπές δυνατότητες ακολουθεί φυσικά τις LED/LCD περιλαμβάνοντας το πακέτο Viera Connect.

To CD-1 της Parasound ήταν ένα από τα πλέον συζητημένα players της έκθεσης. Βασίζεται σε μηχανισμό CD-ROM με ταχύτητα ανάγνωσης και φορτώνει τα δεδομένα σε μνήμη από την οποία, εν συνεχεία, μεταφέρονται στον μετατροπέα ασύγχρονα. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα ακούσει μέσω σταδίου εξόδου με τελεστικούς ενισχυτές ή διακριτά εξαρτήματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Peak Consult επέδειξε την τελευταία έκδοση του Incognito, με το χαρακτηριστικό XII. Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του ηχείου με νέο τουίτερ, ανασχεδιασμένο φίλτρο (με διαφορετική τοπολογία αντιστάθμισης και υλικά της Duelund). Η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας παραμένει, φυσικά, κορυφαία.

Ασύρματο ηχείο από την Peavey. Το WFS 3.70 είναι ένα μικρό δίδρομο μόνιτορ, συμβατό με Airplay και DLNA με μιντ/γούφερ κώνου τριών ιντσών με ανθρακονήματα και τουίτερ τριών τετάρτων μεταξωτού θόλου. Ο ενσωματωμένος ενισχυτής είναι 70W και το φινίρισμα της καμπίνας έχει γίνει με ελαστικό υλικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εγκαταστάσεις multi-room.

Ενδιαφέρον ηχείο δαπέδου από την Penaudio. Το Sinfonietta βασίζεται σε μονάδες Excel της Seas και είναι μια σχεδίαση 3.5 δρόμων με πλευρικά τοποθετημένο γούφερ δέκα ιντσών. Κατεβαίνει μέχρι τα 30Hz (-3dB) και έχει ευαισθησία 86dBSPL/w/m.