Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/01/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

LAS VEGAS, 8-11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013

International CES 2013

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Philips παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα ιδέα στη σειρά Fidelio. Το HTL9100 είναι, κατά βάσιν, ένα soundbar (με ασύρματο sub) το οποίο μπορεί να λειτουργήσει σε ρυθμό virtual surround. Ο χρήστης, όμως, μπορεί να αποσυνδέσει τα δύο άκρα τα οποία γίνονται ανεξάρτητα, επίσης ασύρματα, ηχεία surround (με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες) τα οποία μπορούν να υποστηρίζουν κλασικό ήχο 5.1.

Προφανώς, πάντως, οι άνθρωποι της εταιρίας είχαν κέφια αυτή τη χρονιά. Έτσι εξηγείται και το “Party Machine” ένα μίνι σύστημα με μεγάλη ισχύ (300Wrms) και όλες τις απαραίτητες δυνατότητες streaming αρχείων μέσω iPhone και άλλων μέσων. Περιλαμβάνει δύο docking stations με δυνατότητες Mix/crossfade και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φωτορυθμικό...

Το uWand της Philips είναι μια τεχνολογία χειρισμού μέσω κινήσεων η οποία απλοποιεί τα τηλεχειριστήρια αφού απαιτούνται μόλις τρία πλήκτρα για τον χειρισμό μιας Smart TV. Το σύστημα βασίζεται σε κάμερες υπερύθρων και η εταιρία φιλοδοξεί να το προωθήσει και σε τρίτους κατασκευαστές.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η κινεζική QAT επέδειξε την σειρά Radiance (που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011). Περιλαμβάνει τον music server MS5, τον τελικό ενισχυτή 570 (με ισχύ 100W/κανάλι) και μια πινακίδα χειρισμού 7 ιντσών.

Η RAL (Ratoc Audio Lab) παρουσίασε έναν νέο USB DAC με δυνατότητα χειρισμού streams DSD. Ο DSDHA2 διαθέτει balanced και single ended εξόδους για ακουστικά (με ξεχωριστή ρύθμιση στάθμης), μπορεί να διαχειριστεί σήματα PCM μέχρι 24/192 και δέχεται σήμα χρονισμού ώστε να λειτουργεί με εξωτερικά clock.

Η Recital Audio είναι μια νέα εταιρία ηχείων που έκανε την εμφάνισή της με δύο μοντέλα, το μεγάλο Illumine (2.5 δρόμων, δαπέδου, που φαίνεται στη φωτογραφία) και το μικρότερο Define (κλασικό δίδρομο δαπέδου). Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται είναι της Seas, με τουίτερ θόλου από αλουμίνιο (ίντσας) και μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών με κώνους, επίσης, από αλουμίνιο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Face lifting (και όχι μόνο) στα προϊόντα της Red Wine Audio. Η εταιρία παρουσίασε τις εκδόσεις “Renaissance” οι οποίες περιλαμβάνουν ξύλινες προσόψεις σε τρία διαφορετικά είδη ξύλου. Η εταιρία, χωρίς να δίνει πολλές λεπτομέρειες, αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν βελτιώσεις και στα κυκλώματα των συσκευών.

RP8: Το επόμενο βήμα της Rega. Χρησιμοποιώντας σάντουιτς συνθετικών υλικών σε συνδυασμό με μεταλλικά μέρη από μαγνήσιο για την κατασκευή του σασί και ένα εξωτερικό τμήμα που απλώς “τετραγωνίζει” την όλη κατασκευή ώστε να τοποθετείται εύκολα το κάλυμμα, οι Βρετανοί δείχνουν ότι έχουν... ιδέες. Ο βραχίονας είναι ο RB808 και το έδρανο βασίζεται σε αυτό του Planar 9.

Άλλη μια τηλεόραση με κοίλη οθόνη, αυτή τη φορά από την Samsung. Η εταιρία δεν έδωσε κάποιο στίγμα για το πότε θα μπει στην αγορά.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η εταιρία, πάντως, έδωσε βάρος στην παρουσίαση της σειράς F8000 η οποία θα είναι και η κορυφαία σειρά προϊόντων της για to 2013. Βασίζεται σε τεχνολογία LED με δυνατότητα μικροελέγχου της φωτεινότητας (σε πολλές ζώνες) και πρόβλεψη για την ελαχιστοποίηση της επίδρασης του συστήματος αυτού στην προβολή εικόνων 3D. Οι συσκευές θα κυκλοφορήσουν σε διαγώνιους από 46 μέχρι 75 ιντσών και θα διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα για χειρισμό μέσω κινήσεων.

Σύστημα ήχου για οικιακό κινηματογράφου α λα Samsung. Υποστηρίζει 7.1 κανάλια, διαθέτει προενισχυτικά στάδια με λυχνίες (τους άρεσε η ιδέα από πέρυσι...) και διακοπτικούς τελικούς ενισχυτές. Εννοείται ότι περιλαμβάνει BD player ενώ η ύπαρξη scaler στα 4K αποτελεί πλεονασμό: Αν έχει τηλεόραση 4K, αυτή έχει ήδη τα σχετικά κυκλώματα αφού, προς το παρόν, υλικό 4K, πρακτικώς, δεν υφίσταται.

Η σειρά Skeleton της Sanus αποτελεί μια stripped-down εκδοχή ενός κλασικού ρακ. Ενδιαφέρουσα ιδέα που προσφέρει ευελιξία και εύκολη πρόσβαση στις συσκευές που τοποθετούνται στα σχετικά ράφια.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Παρά τις διάφορες πληροφορίες περί οικονομικών προβλημάτων, η Sharp δεν μένει καθόλου πίσω σε ο,τι αφορά την τεχνολογία. Επέδειξε την νέα σειρά τηλεοράσεων Purios, την πρώτη που πιστοποιήθηκε με βάση τις απαιτήσεις THX 4K οι οποίες θα βασίζονται στον νέο επεξεργαστή ICC, ενώ και στη σειρά Aquos ανακοινώθηκε μια νέα τεχνολογία η “Moth Eye” η οποία μειώνει τις ανακλάσεις στην επιφάνεια της οθόνης.

Ο 610LP της Simaudio βασίζεται στον κορυφαίο προενισχυτή phono της εταιρίας, τον Moon 810LP αλλά έχει χαμηλότερη τιμή. Έχει αρχιτεκτονική dual mono/fully balanced, μεγάλη ευελιξία στις ρυθμίσεις φόρτισης των κεφαλών και προσφέρει δυνατότητα επιλογής αποέμφασης κατά RIAA ή IEC.

Στην ίδια λογική κινείται και ο νέος προενισχυτής Moon 740P ο οποίος μοιράζεται αρκετά χαρακτηριστικά με τον κορυφαίο 850P. Χρησιμοποιεί το νέο σταθεροποιημένο τροφοδοτικό της εταιρίας (M-LoVo) και το κύκλωμα ελέγχου της στάθμης M-eVOL2 που προσφέρει ανάλυση 0.1/1dB σε 530 βήματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα νέα προϊόντα της Simaudio συμπληρώνει ο τελικός Moon 860A. Αποδίδει 200W/8Ω και 400W/4Ω, χρησιμοποιεί διπολικούς ημιαγωγούς ισχύος (σε τοπολογία AB με τα πρώτα 5W σε τάξη Α) και δεν βασίζεται σε βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης. Η αρχιτεκτονική του είναι dual mono.

Η σειρά Venere της Sonus Faber διατηρεί την γοητεία του Ιταλικού σχεδιασμού και αρκετή από την ποιότητα των μεγάλων ηχείων της εταιρίας, αλλά η κατασκευή της στην Κίνα, σημαίνει χαμηλότερο κόστος. Εδώ το 3.0, ένα ηχείο δαπέδου 3.5 δρόμων του οποίου η τιμή αναμένεται να κινηθεί κάτω από τα 4.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Εκτός από ενδιαφέρον αισθητικώς, το BDP-S5100 είναι ένα πλήρες BD player, συμβατό με υλικό 3D, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με το οικιακό δίκτυο και streaming και, φυσικά, ενσωματωμένο scaler για να αναβαθμίζει την ανάλυση των συμβατικών DVD.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το νέο camcorder HDR-PJ430VB της Sony επιτρέπει την λήψη σε υψηλή ευκρίνεια με κωδικοποίηση AVCHD αλλά μπορεί να πραγματοποιήσει και λήψεις σε MP4 που είναι εύκολα διαχειρίσιμες σε περιβάλλον διαδικτύου. Ο ενσωματωμένος στο πίσω μέρος της οθόνης προβολέας LED επιτρέπει την προβολή εικόνας με διαγώνιο μέχρι 100 ίντσες σε κάθε επίπεδη επιφάνεια.

Η εταιρία παρουσίασε, επίσης, τη νέα σειρά τηλεοράσεων X9000A η οποία θα περιλαμβάνει συσκευές ανάλυσης 4K με μικρότερες διαγώνιους (55 και 65 ιντσών) σε σχέση με τα κορυφαία μοντέλα που έχουμε δει μέχρι σήμερα, και -κατά πάσα πιθανότητα- χαμηλότερες τιμές. Οι συσκευές θα βασίζονται σε πάνελ τεχνολογίας Triluminos και στον επεξεργαστή X-Reality PRO.

To Dash 7 είναι ένα μικρό ασύρματο ηχείο από την SoundMatters. Βασίζεται σε Bleutooth για το streaming ενώ διαθέτει και κλασική αναλογική είσοδο 3.5mm για να συνδέσει κάποιος οποιοδήποτε media player. Υπάρχει ακόμη και έξοδος για σύνδεση sub. H εταιρία το συνοδεύει και με μια έξυπνη βάση που του δίνει την σωστή κλίση.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H SoundMatters επέδειξε επίσης το σύστημα foxL Duet ένα μίνι σύστημα 2.1 του οποίου το υπογούφερ κατεβαίνει (σύμφωνα με τα δημοσιευμένα χαρακτηριστικά) μέχρι τα 38Hz. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο τους δορυφόρους (οι οποίοι βρίσκονται σε κοινό περίβλημα) όταν θέλει ένα εύκολα μεταφερόμενο, μικρό ηχείο.

Εντάξει... Πρόκειται για ένα απλό αξεσουάρ, αλλά μας φάνηκε έξυπνο. Το Simple Sucker (όνομα κι αυτό) της Striker μπορεί να στηρίξει εύκολα smart phones και πινακίδες ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τυλίξετε το καλώδιο των ακουστικών όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Ένα ακόμη (το τελευταίο στο report αυτής της χρονιάς, το υποσχόμαστε) ασύρματο ηχείο Bluetooth. To Disc Twin της SuperTooth διαθέτει ενσωματωμένο ενισχυτή 32W και τροφοδοτείται από επαναφορτιζόμενη μπαταρία που του δίνει αυτονομία 10 ωρών. Θα το βρείτε σε διάφορα χρώματα...