Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/09/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 31/9-5/8

IFA 2012

Γενική φωτό
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Νέα ακουστικά από την Beyerdynamic. Τα DTX 501 p είναι αναδιπλούμενα για να μεταφέρονται εύκολα και κλειστού τύπου για να εξασφαλίζουν καλή απομόνωση.

Με στυλ που θυμίζει έντονα γεννήτρια εργοταξίου, το Jobside Radio είναι ακριβώς ο,τι φαίνεται: Κατάλληλο για χρήση κάτω από σκληρές συνθήκες σκόνης και υγρασίας. Η εταιρία Bigben ειδικεύεται σε αυτού του είδους τις συσκευές.

Τα Style της Blaunpunkt είναι ακουστικά κλειστού τύπου σχεδιασμένα με το μυαλό τόσο στον χρήστη φορητών ηχοσυστημάτων όσο και τον DJ. Προσφέρει και έξοδο, ώστε να μπορεί να συνδέσει κανείς και ένα δεύτερο σύστημα ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To Chrono 509.2 DC της Canton είναι ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου με δύο μονάδες για την αναπαραγωγή των χαμηλών συχνοτήτων 180 χιλιοστών, μιντ/γούφερ 180 χιλιοστών και τουίτερ ίντσας από κράμα αλουμινίου μαγγανίου.

Το ηχείο S5 της Dantax/Scansonic το έχουμε ξαναδεί. Εφέτος η εταιρία έκανε το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας μια ενεργή έκδοση (S5 Active) η οποία είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των διάφορων docking stations και προσωπικών ηχοσυστημάτων.

Το ινστιτούτο Fraunhofer επέδειξε έναν αλγόριθμο πραγματικού χρόνου ο ο οποίος μπορεί να μετατρέψει βίντεο 3D που απαιτεί ειδικά γυαλιά για την παρακολούθησή του σε βίντεο 3D που δεν απαιτεί τέτοιο εξοπλισμό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Haier δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα το ονομάζει Brain Wave ή Mind Wave ή κάπως αλλιώς. Ούτως ή άλλως, αυτό το σύστημα που επιτρέπει τον τηλεχειρισμό συσκευών (αρχικώς τηλεοράσεων) απευθείας μέσω των εγκεφαλικών κυμάτων βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξής του.

Ο AVR-170 της Harman/Kardon υποστηρίζει 5.1 κανάλια, ασύρματο streaming και υπηρεσίες διαδικτυακού ραδιοφώνου μέσω vTuner. Η ισχύς που αποδίδει είναι 100W ανά κανάλι.

Η Heco παρουσίασε το νέο Style 800, ένα τρίδρομο ηχείο δαπέδου με γούφερ τοποθετημένο πλευρικά, δύο μιντ και τουίτερ ίντσας. Η απόκριση του είναι 26Hz-40kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία επέδειξε επίσης το The New Statement, μια περισσότερο συμβατική σχεδίαση με δύο γούφερ 8 ιντσών, μιντ 6.5 ιντσών και τουίτερ ίντσας.

Ενδιαφέρουσα πρόταση από την Hyundai. Τα SunnyBoy είναι γυαλιά ηλίου με ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να πραγματοποιήσει λήψεις μέχρι 30fps και ανάλυση 720 γραμμών. Χρησιμοποιεί microSD για την αποθήκευση των δεδομένων.

Τα κλασσικά (πλέον) φορητά ηχοσυστήματα της JVC δεν θα μπορούσαν να λείψουν από την έκθεση. Εδώ ένα Boomblaster RV-NB90.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ίδια εταιρία παρουσίασε αυτό το docking station, συμβατό με τις γνωστές συσκευές της Apple.

To C-BX3 της Kenwood αποτελεί μια από τις προτάσεις της εταιρίας για όσους θα ήθελαν να αξιοποιήσουν το iPhone τους ως πηγή ήχου στο σπίτι.

Το G17 Air της Klipsch είναι, ίσως, το μοναδικό ασύρματο ηχείο που βασίζεται σε χοάνες Tractrix για την απόδοση των υψηλών συχνοτήτων. Εννοείται, προσφέρει τα αναμενόμενα: AirPlay, θύρα USB και την κατάλληλη εφαρμογή για τον χειρισμό του μέσω συσκευών με λειτουργικό iOS.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

To “μεγάλο” πλατό της Lenco ονομάζεται L90. Για όσους αισθάνονται νοσταλγία για τις παλιές καλές εποχές...

Μια από τις 84άρες συσκευές που επιδείχθηκαν εφέτος στην IFA, h 84LM960V προσφέρει δυνατότητα προβολής 3D και έχει ανάλυση UD (Ultra Definition), με 3840x2160 εικονοστοιχεία. Υποστηρίζεται από τρεις επεξεργαστές XD Engine.

Η EA93 της ίδιας εταιρίας κινείται σε περισσότερο συμβατικά επίπεδα σε ότι αφορά την ανάλυση αλλά έχει αναλογία πλευρών 21:9, όντας πιο κατάλληλη για προβολή κινηματογραφικών ταινιών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Loewe έχει να προτείνει μια προσεγμένη Smart TV, την Connect ID. Με διαγώνιο 55 ιντσών, προσφέρει δυνατότητα προβολής 3D, δυνατότητα δικτύωσης και μια σειρά από ενδιαφέρουσες εφαρμογές. Θα είναι διαθέσιμη σε 12 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Στο ίδιο στυλ με την Connect ID, το SoundBox είναι ένα επιτραπέζιο ραδιόφωνο/CD player με δυνατότητα ανάγνωσης CD/R/RW με αρχεία MP3 και WMA. Διαθέτει ακόμη θύρα USB, συμβατική Line, έξοδο ακουστικών και, φυσικά, το απαραίτητο ξυπνητήρι.

Και η Logitech στον χορό των ηχοσυστημάτων. Το UE BoomBox είναι ένα ασύρματο ηχείο που βασίζεται σε τεχνολογία Bluetooth και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με smart phones, πινακίδες και άλλες παρόμοιες συσκευές. Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία του επαρκεί για 6 περίπου ώρες.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Quantum 677 της Magnat είναι το νέο τρίδρομο ηχείο της γνωστής εταιρίας. Βασίζεται σε δύο γούφερ και ένα μιντ 6.5 ιντσών και σε ένα τουίτερ 30 χιλιοστών υφασμάτινου θόλου.

Το MXSB-252 της Maxell είναι ένα ενδιαφέρον από αισθητικής άποψης soundbar που προσφέρει τρεις εισόδους HDMI και προτείνεται για τηλεοράσεις με διαγώνιο οθόνης μέχρι 42 ίντσες.

Οι νέες σειρές τηλεοράσεων της Metz βασίζονται στην αρχιτεκτονική mecaSoundPro που έχει αναπτύξει η εταιρία, τομή της οποίας φαίνεται εδώ και περιλαμβάνει οβάλ γούφερ που φορτίζονται με bass reflex και ξεχωριστά τουίτερ.