Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/09/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 31/9-5/8

IFA 2012

Γενική φωτό
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Digital Flat 2.5 είναι η νέα ενεργή εσωτερική κεραία της Oehlbach, ειδικά σχεδιασμένη για λήψη DVB-T.

Η Oehlbach παρουσίασε επίσης ένα νέο κορυφαίο καλώδιο ηχείων, κατάλληλο για διπλοκαλωδίωση, με ξεχωριστούς κλάδους για τις χαμηλές και τις υψηλές συχνότητες και τερματισμό με τα γνωστά βύσματα Fusion της εταιρίας. Ονομάζεται XXL Fusion.

Το CS-N755 της Onkyo είναι σχεδιασμένο με βάση τις νέες απαιτήσεις του χρήστη από το μίνι σύστημά του. Αυτό σημαίνει δυνατότητες δικτύωσης, συμβατότητα με υπηρεσίες streaming, θύρα USB αλλά και συμβατικά “εργαλεία” όπως CD player και δέκτη FM/AM.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Για τους πιο... προχωρημένους η ίδια εταιρία επέδειξε το network player/tuner Τ-4070 το οποίο έχει δυνατότητες streaming (από το οικιακό δίκτυο και το διαδίκτυο) αλλά, επίσης και συμβατική λήψη σταθμών AM/FM/DAB/DAB+.

Ο PT-AT6000E είναι ο νέος προβολέας της Panasonic, με δυνατότητα προβολής 3D. Έχει φωτεινότητα 2.400 Lumens και λόγο αντίθεσης 500.000:1.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη τηλεόραση LCD/LED της Panasonic. Με διαγώνιο 60 ιντσών, η TX-L60ΕΤ5 μπορεί να προβάλει σε 3D, υποστηρίζει Viera Connect για την δικτύωσή της και μπορεί να ελεγχθεί μέσω της εφαρμογής SmartViera.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η ΤP Vision (όπως ονομάζεται ο νέος οργανισμός που βρίσκεται πίσω από τις τηλεοράσεις της Philips) παρουσίασε την σειρά 9000. Θα περιλαμβάνει συσκευές 46 και 60 ιντσών με επεξεργαστή Perfect Pixel HD, Ambilight Spectra XL και, φυσικά, δυνατότητες προβολής 3D και δικτύωσης.

Ενδιαφέρον ήταν, επίσης, το σύστημα Philips Fidelio 5.1 με ενεργά ηχεία που εκπέμπουν και πλευρικά (για δημιουργία ισχυρότερων αντηχήσεων) και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης των ηχείων surround. To πακέτο περιλαμβάνει, ακόμη, κεντρική μονάδα με BD player και αυξημένες δυνατότητες αναπαραγωγής αρχείων καθώς επίσης και το απαραίτητο υπογούφερ.

Οι παλαιότεροι φίλοι της ραδιοφωνίας θα θυμούνται ίσως το Philetta 254, ένα επιτραπέζιο ραδιόφωνο του 1995. Από αυτό είναι εμπνευσμένο το Original Radio, μια συσκευή η οποία εκτός των FM/DAB+ μπορεί σε κάποιες εκδόσεις του να dockάρει και συσκευές της Apple.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο κορυφαίος ραδιοενισχυτής AV της Pioneer, SC-LX86. Υποστηρίζει συστήματα που διαθέτουν μέχρι 9.2 κανάλια είναι πιστοποιημένος κατά ΤΗΧ Ultra2 Plus και μπορεί να διαχειριστεί (pass through) σήματα 4Κ.

Το μίνι σύστημα PMAV της Pure Acoustics διαθέτει DVD player και έξοδο HDMI για την αναπαραγωγή ταινιών, έξοδο για υπογούφερ και θύρα USB για την σύνδεση εξωτερικών drives.

Το ζευγάρι ενισχυτή/cd player της Quadral το έχουμε δει και σε άλλες εκθέσεις. Τα A5 και C5 αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα στην ελληνική αγορά.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Θυμάστε την εποχή που οι οθόνες OLED ήταν περιορισμένες στις λίγες ίντσες; Αυτές είναι παλιές ιστορίες. Η ES9500 της Samsung (θέμα συζήτησης εδώ και καιρό) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μιλάμε για 55 ίντσες OLED με δυνατότητα 3D!

Για όσους θέλουν ακόμη μεγαλύτερη διάσταση, πάντως, η ES9000 είναι μια πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Με συμβατική σχεδίαση LED, διαγώνιο 75 ιντσών και πλαίσιο λίγο μικρότερο των οκτώ χιλιοστών θα τιμήσει κάθε καθιστικό...

Το νέο κορυφαίο μοντέλο ακουστικών της Sennheiser είναι το HD 800. Πρόκειται για ένα σύστημα κλειστού τύπου το οποίο χρησιμοποιεί μονάδες με διάμετρο 56 χιλιοστών, τις μεγαλύτερες, κατά την εταιρία, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε δυναμικά ακουστικά.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια από τις τηλεοράσεις UD (Ultra Definition) που παρουσιάστηκαν εφέτος ήταν και η ICC-LED της Sharp. Η εκμετάλλευση της ανάλυσης των 3840x2160 pixels γίνεται μέσω upscaling, το οποίο βασίζεται σε νέο αλγόριθμο που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Φορητό ηχοσύστημα για “σκληρή χρήση”, επίσης από την Sharp. Το GX-M10 περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, δηλαδή docking station για Apple και θύρα USB, αλλά και κάποιες πιο... live oriented δυνατότητες, όπως είσοδο μικροφώνου και ηλεκτρικής κιθάρας.

Η SIM2 επέδειξε τον M.150, έναν προβολέα με δυνατότητα 3D ο οποίος βασίζεται σε LED/DLP. Ο προβολέας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εφετινή CES δεν προορίζεται για κινηματογραφικές προβολές αλλά για την προβολή εικόνων και τον φωτισμό εσωτερικών χώρων. Το όνειρο του διακοσμητή. Ιταλοί γαρ...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το Troy της Sonoro είναι ένα ηχείο που μπορεί να υποστηρίξει μια μεγάλη ποικιλία από media players, ταμπλέτες και προσωπικά ηχοσυστήματα. Όπως συμβαίνει, συνήθως, με τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι διαθέσιμο σε μια ενδιαφέρουσα ποικιλία χρωμάτων.

Η Sonos το έχει ανακοινώσει εδώ και μερικούς μήνες, τώρα επιδείχθηκε επισήμως και στην Ευρώπη. Το Sub της Sonos είναι ένα ενδιαφέρον υπογούφερ που θα καλύψει την περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων κάθε συστήματος της εταιρίας.

Η Sony παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα τηλεόραση της με ανάλυση UD και διαγώνιο 84 ιντσών. Η Bravia KD-84X9005 αναμένεται στην αγορά στο τέλος της χρονιάς και θα βασίζεται στον νέο επεξεργαστή 4K X-Reality PRO ο οποίος είναι βελτιστοποιημένος για τέτοιες αναλύσεις.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον δρόμο που χάραξε το SS-AR1: Τα ηχεία της σειράς ES δανείζονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του κορυφαίου ηχείου της Sony. Χρησιμοποιούν, επίσης, μια συστοιχία τριών τουίτερ (ένα κυρίως και δύο μικρότερα) την οποία η εταιρία ονομάζει I-ARRAY. H σειρά περιλαμβάνει μοντέλο δαπέδου, βάσης, κεντρικό και υπογούφερ.

Στο κομμάτι του κινηματογραφικού ήχου η ίδια εταιρία παρουσίασε τον STR-DA5800ES έναν μεγάλο ραδιοενισχυτή AV ο οποίος υποστηρίζει 9.2 κανάλια, διαθέτει 4K pass through και διαθέτει αλγόριθμους προσομοίωσης ακουστικής διάσημων χώρων (όπως της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, του Άμστερνταμ και της Βιέννης).

Μετά τον 30ES, σειρά έχει ο VPL-HW50ES. Το νέο, μεγαλύτερο, μοντέλο προβολέα της Sony υποστηρίζει προβολές 3D και βασίζεται σε τεχνολογίες που η εταιρία έχει αναπτύξει για το μεγαλύτερο μοντέλο της με ανάλυση 4K (VPL-VW100ES).