Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/12/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ασύρματο Ηχοσύστημα

JBL L75ms

JBL L75ms

Επί του πρακτέου...

Από την στιγμή που βρεις την θέση του, το L75ms δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόπο για να στηθεί σωστά. Η σύνδεση με το δίκτυο γίνεται με απλό τρόπο, όπως ήδη αναφέρθηκε και οι υπόλοιπες πηγές συνδέονται, επίσης, με τον προφανή τρόπο. Δεν πρέπει να δυσκολευτείτε καθόλου.
Ανάλογα απλή είναι και η χρήση της συσκευής. Οι βασικές λειτουργίες (ρύθμιση στάθμης και επιλογή πηγής) μπορούν να γίνουν από τρεις διακόπτες στο επάνω μέρος του ηχείου, όπου φαίνεται και η επιλεγμένη είσοδος, ενώ από το τηλεχειριστήριο που θα βρείτε στην συσκευασία μπορείτε, επιπροσθέτως, να ενεργοποιήσετε την συσκευή, να ενεργοποιήσετε την φίμωση και να ελέγξετε το playback (Previous/Next, Play/Pause). Στο τηλεχειριστήριο, επίσης, θα βρείτε και το πλήκτρο SFX (Sound Field Enhancement), το οποίο, βασιζόμενο στο DSP του L75ms μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο πλούσιο ηχητικό πεδίο (εις βάρος την ακρίβειας στον εστιασμό). Η χρήση του, όπως φάνηκε στις ακροάσεις, είναι καλή ιδέα αν ακούς από μακρυά ή πολύ έξω από τον ακουστικό άξονα του ηχείου). Αν και η επιλογή SFX On/Off είναι προφανής ακουστικά, αν δώσεις λίγη προσοχή, ένα ενδεικτικό ότι έχει γίνει η ενεργοποίηση, θα το θέλαμε.

JBL L75ms

Την προστασία των μεγαφώνων από την σκόνη και τους αδιάκριτους έχει αναλάβει το κλασικό αφρώδες υλικό Quadrex, το οποίο η JBL φαίνεται να συμπαθεί ιδιαιτέρως.

Στα της ακουστικής δοκιμής, τώρα, το πρώτο πράγμα που γίνεται σαφές είναι ότι το L75ms μπορεί να δημιουργήσει πραγματικά σοβαρές στάθμες χωρίς να κοπιάζει καθόλου. Ξεκάθαρα, είναι το ολοκληρωμένο σύστημα με τις καλύτερες επιδόσεις στο θέμα αυτό, από όσα έχουμε δοκιμάσει και όποιος θέλει να ακούσει “δυνατά” σε έναν μέτριο χώρο δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα. Το L75ms θα αποδώσει τα δυναμικά άκοπα, χωρίς ίχνη συμπίεσης και, όταν θα βρεθεί κοντά στο όριο, θα προειδοποιήσει ευγενικά χωρίς έντονους θορύβους. Πολύ ήσυχα είναι και τα reflex του, τα οποία δεν ακούγονται καθόλου.
Στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων, το ηχείο κατεβαίνει αρκετά, με τρόπο πειστικό, γεμίζει τον χώρο και περιγράφει καλά το rhythm section, με αρκετά καλό παλμό και όγκο (με “προσεγμένη” έμφαση στην ρύθμιση των 0dB). Το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκούντως διαφανές, αλλά κυρίως έχει μια αίσθηση άνεσης, αποδίδεται χωρίς συμπίεση και χωρίς να δημιουργείται η εντύπωση ότι τα γούφερ προσπαθούν ιδιαίτερα. Αν έχετε ακούσει ένα ηχείο της σειράς Classic (το L82, για παράδειγμα) φανταστείτε μια υπό κλίμακα εκδοχή του, στο κομμάτι αυτό. Οι μεγάλες ορχήστρες, τα υπερβολικά συνθ και τα μεγάλα έγχορδα, δεν αποτελούν πρόβλημα για το L75ms.

JBL L75ms

Στο επάνω μέρος του ηχείου υπάρχει ένα απλό user interface με διακόπτες, μέσω του οποίου γίνονται τα βασικά (επιλογή εισόδου, ρύθμιση της στάθμης) και ενημερώνεται ο χρήστης για την κατάσταση της συσκευής.

Η μεσαία περιοχή κινήθηκε, επίσης, σε ανάλογα καλό επίπεδο. Οι φωνές είναι σαφείς, καθαρές και ασυμπίεστες, οι πολύπλοκες συνθέσεις δεν μπερδεύονται και το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο και ξεκούραστο, ακόμη και σε υψηλές στάθμες. Μιλάμε, εν τέλει, για ένα ηχείο που μπορεί να υποστηρίξει, με θαυμαστή επάρκεια, όλα τα μουσικά είδη.
Στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων, υπάρχει αέρας, καλός αρμονικούς πλούτος (προς το γρήγορο, καθαρό, όχι υπερβολικά ευφωνικό) και μια αίσθηση ευγένειας. Το JBL είναι ευχάριστο στο αυτί ψηλά, ξεκούραστο χωρίς όμως να στρογγυλεύει τις λεπτομέρειες. Μιλάμε, φυσικά για αυστηρές (τρόπος του λέγειν) ακροάσεις, σε απόσταση δύο μέτρων, με το ηχείο ακριβώς απέναντι από τον ακροατή. Αν κινηθείς στον χώρο, αυτά αλλάζουν, αλλά -περιέργως- ακόμη και από σχετικά μεγάλη απόσταση και πολύ εκτός άξονα, το ηχητικό πεδίο δεν αλλοιώνεται με τρόπο δυσάρεστο. Η ενεργοποίηση του SFX κάνει τα πράγματα ακόμη καλύτερα.

JBL L75ms

Το L75ms συνοδεύεται από ένα πλήρες τηλεχειριστήριο, μέσω του οποίου ελέγχονται όλες οι λειτουργίες, περιλαμβανόμενο και του SFX.

Άφησα την στερεοφωνική εικόνα για το τέλος, επειδή το L75ms ξεχωρίζει από παρόμοια ηχεία του είδους, όντας σε θέση να περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια τον εστιασμό των μεμονωμένων πηγών, να περιγράψει την κίνηση των ηχητικών αντικειμένων, το βάθος και την αίσθηση του χώρου, με τρόπο που δεν απέχει πολύ από αυτόν ενός κανονικού ηχείου. Η έκταση της εικόνας είναι βέβαια περιορισμένη, αλλά δεν θα απογοητεύσει καθόλου. Ακόμη και δικάναλες ηχογραφήσεις με QSound αποδίδονται με αρκετή ακρίβεια και το αναφέρω αυτό, επειδή ο εστιασμός αντικειμένων εκτός του άξονα που συνδέει τα δύο ηχεία απαιτεί από το σύστημα μια φασική συνέπεια, τόσο σε ηλεκτρονικό όσο και σε ακουστικό επίπεδο, την οποία -εκ του αποτελέσματος κρίνοντας- το ηχείο της JBL διαθέτει.

Εν Κατακλείδι...

... οφείλεις να δεχτείς ότι αν αντιμετωπίσεις το L75ms ως “ένα ακόμη ασύρματο ηχείο”, έστω και ακριβό, το αδικείς. Η JBL προσφέρει, στην περίπτωση αυτή, ένα πλήρες πακέτο δυνατοτήτων και το έχει ενσωματώσει με μεγάλη μαεστρία σε ένα σύστημα ηχείων σχεδιασμένων με την γνωστή της συνέπεια. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύστημα που πραγματικά ακούγονται καλά, μια πολύ καλή επιλογή για όσους έχουν ανάγκη από κάτι ολοκληρωμένο αλλά υψηλής πιστότητας. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

JBL L75ms


JBL L75ms

Τεχνικά Χαρακτηριστικά (κατά τον κατασκευαστή)
Περιγραφή: Ολοκληρωμένο ηχοσύστημα
Μεγάφωνα: 2x γούφερ 130mm (από χαρτοπολτό), 2x τουίτερ 1” (θόλος αλουμινίου), 1x μιντρέιντζ 4” (από χαρτοπολτό)
Φόρτιση: Bass Reflex, ξεχωριστές καμπίνες
Ενισχυτές: 2x 125Wrms (γούφερ), 2x25Wrms (τουίτερ), 1x 50Wrms (μιντ)
Streaming: Wi-Fi (UPnP/DLNA, Chromecast, Airplay2), Bluetooth (v4.2), Ethernet/RJ45
Sample rates: 24-bit/192kHz
Είσοδοι: 1x Line (TRS 3,5mm), 1x Phono/MM (RCA), 1x HDMI/ARC
Έξοδοι: 1x ενεργού υπογούφερ (RCA)
Άλλες δυνατότητες: Ρύθμιση χαμηλών συχνοτήτων, αλγόριθμος SFX, τηλεχειριστήριο
Διαστάσεις: 216x790x287, (mm, υxπxβ)
Βάρος: 16kg
Τιμή - Πληροφορίες
JBL L75ms: €1890,-
Πληροφορίες: All About Audio Video, τηλ.: 213-0998.206, web: https://aaav.gr/, https://www.jblsynthesis.com/