Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Streamer/DAC

Advance Paris WTX-StreamTubes

Advance Paris WTX-StreamTubes

Στην Πράξη...

Οι διαστάσεις του StreamTubes επιτρέπουν την τοποθέτησή του παντού. Φυσικά, έχετε κάθε λόγο να το βάλετε σε μια θέση ώστε να φαίνονται οι λυχνίες, αυτό είναι μέρος της όλης αίσθησης. Έτσι κι αλλιώς, πάντως, οι απαιτήσεις σε ψύξη είναι μηδαμινές. Το μικρό streamer δεν ζεσταίνεται καθόλου.
Ο χειρισμός γίνεται, στο μεγαλύτερο μέρος του, από την εφαρμογή PlayStream της Advance, η οποία είναι διαθέσιμη για λειτουργικά Android και iOS. Χρησιμοποιείται από όλες τις “δικτυακές” συσκευές της εταιρίας και την γνωρίζουμε αρκετά καλά. Είναι καλοσχεδιασμένη με λογικό user interface και χωρίς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, το StreamTubes είναι συμβατό με το πρότυπο DLNA, επομένως μπορείτε να το χειριστείτε μέσω οποιασδήποτε συμβατής εφαρμογής. Η σύνδεση της συσκευής με το δίκτυο είναι απλή υπόθεση και υποστηρίζεται το πρωτόκολλο WPS για την αναγνώριση της από το ρούτερ. Αυτό χρειάζεται όταν η σύνδεση γίνεται ασύρματα μέσω του Wi-Fi. Αν προτιμήσετε το Ethernet (όπως εμείς) δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτε, αν έχετε κατεβάσει την εφαρμογή. Απλώς βάζετε το βύσμα πίσω από την συσκευή και βρίσκεστε στο δίκτυο.

Advance Paris WTX-StreamTubes

Οι δυνατότητες σύνδεσης είναι οι απαραίτητες. Η κριτική, εδώ, εντοπίζεται στην απουσία μιας (έστω) ψηφιακής εισόδου.

Μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει πρόσβαση στις κλασικές υπηρεσίες streaming μέσω συνδρομής (Tidal, Sporify, Qobuz κλπ) ενώ μπορεί να αναζητήσει και ελεύθερα stream μέσω TuneIn και vTuner. Εννοείται ότι η εφαρμογή βλέπει και τοπικούς πόρους όπου είναι αποθηκευμένα μουσικά αρχεία, περιλαμβανόμενων και συσκευών NAS. Για τους αμετανόητους, υπάρχει και τηλεχειριστήριο που επιτρέπει την εκτέλεση βασικών λειτουργιών και, το σημαντικότερο, δίνει πρόσβαση στο ρυθμιστικό στάθμης (κάτι που μπορεί να γίνει, φυσικά, και από την εφαρμογή).
Έχοντας ξεκαθαρίσει ότι έχουμε να κάνουμε μια καλοφτιαγμένη και εύχρηστη συσκευή, αυτό που ενδιαφέρει, τελικώς, είναι ο ήχος της. Εν προκειμένω, γνωρίζαμε, εκ πείρας, ότι η Advance αγαπά τις λυχνίες αλλά δεν υπερβάλλει ποτέ με αυτές. Τις αφήνει να δώσουν μια ελαφρά, συχνά μόλις αναγνωρίσιμη, χροιά, ένα ύφος που διαφοροποιεί την συσκευή αλλά μέχρι εκεί. Επομένως, αν περιμένετε λυχνιακές υπερβολές δεν θα τις βρείτε στο StreamTubes. Τούτου λεχθέντος, ο ήχος του streamer είναι πραγματικά πολύ καλοσχεδιασμένος, θα τον έλεγες και εξαιρετικό για την τιμή του. Το σύστημα αναφοράς με την συσκευή στην θέση της πηγής, διατήρησε τον πολύ χαμηλό του θόρυβο, αποδίδοντας εξαιρετικά την δυναμική αντίθεση και προβάλλοντας τις πληροφορίες σε ένα σκοτεινό, ήρεμο, υπόβαθρο και παρέμεινε τονικώς ισορροπημένο

Advance Paris WTX-StreamTubes

Δύο μίνι τρίοδοι της Raytheon, πολωμένες σε τάξη Α, υλοποιούν ένα λαμπάτο buffer που δίνει έναν καλοζυγισμένο ηχητικό χαρακτήρα. Η στήριξή τους γίνεται μέσω ειδικών βάσεων για να μειωθεί ο μικροφωνισμός.

Το Advance δεν τονίζει κάποια περιοχή σε μια προσπάθεια να εντυπωσιάσει. Φάνηκε να έχει πολύ καλή έκταση χαμηλά, με τις σωστές δόσεις όγκου, ελέγχου και παλμού, ακούστηκε κάπως αέρινο στην περιοχή του μεσοχαμηλού, αλλά όχι τόσο ώστε να πεις ότι είναι άδειο ή υποτονικό, απέδωσε τα ρυθμικά μέρη με κέφι, καλό χρονισμό και γέμισμα και διατήρησε την κλίμακα των μεγεθών (ειδικά σε μεγάλες ορχήστρες με πολλά μεγάλα έγχορδα) σωστή. Περιέγραψε σωστά, υπογράμμισε ελαφρώς αλλά ποτέ δεν κούρασε και δεν αλλοίωσε την συνολική ισορροπία.
Ανάλογη συμπεριφορά πήραμε και στην μεσαία περιοχή, δηλαδή ακρίβεια, συνέπεια και ισορροπία, αλλά εδώ, η λάμπα “φάνηκε”, με τον ήχο να είναι ζεστός, φωτεινός, ζωντανός και ελάχιστα αδρός, δίνοντας μια ευχάριστη αίσθηση σε σκληρά ακούσματα η οποία μας άρεσε και ήταν όση ακριβώς έπρεπε για να μην κατηγορηθεί ως ευφωνικότητα. Η λεπτομέρεια και το layering σε σύνθετα έργα ήταν χαρακτηριστικά παρόντα, χωρίς αμφιβολία. Το StreamTubes είναι ακριβές και ουδέτερο με μικρές, καλά υπολογισμένες, αποκλίσεις!
Ψηλά, το σύστημα ακούστηκε με καλή έκταση, πολύ σωστά χρονικά χαρακτηριστικά, με καλή αίσθηση διαφάνειας και καλό αρμονικό πλούτο, χωρίς να αποκλίνει προς το θερμό και το υπερβολικά στρογγυλό.
Τέλος η στερεοφωνική εικόνα κινήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο, με σαφή εστιασμό των πηγών, αίσθηση βάθους και envelopment (όπου υπήρχε η σχετική πληροφορία). Ο χαμηλός θόρυβος της συσκευής βοηθά, φυσικά, σε όλο αυτό και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα πειστικό.

Advance Paris WTX-StreamTubes

Πυκνό εσωτερικό: Στο κέντρο φαίνεται το άρθρωμα της Linkplay, ενώ κάτω αριστερά φαίνεται το πρώτο στάδιο με τους τελεστικούς 5532.

Εν Κατακλείδι...

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία λαμβάνει χώρα η μετάβαση πολλών (καλών) συστημάτων στον χώρο του streaming (τοπικού ή/και διαδικτυακού) συσκευές όπως το WTX-StreamTubes είναι πολύ χρήσιμες. Η ιδέα της Advance είναι καλή, τόσο ως σύλληψη όσο και ως υλοποίηση. Το κομμάτι του streaming υποστηρίζεται από μια εγνωσμένης ποιότητας πλατφόρμα και το αναλογικό στάδιο (το οποίο είναι και το βασικό επιχείρημα της συσκευής) προσεγμένο και όχι απλώς διαδικαστικό. Αν θέλετε να κινηθείτε σε μια λογική κατηγορία τιμής, αλλά αναζητάτε το κάτι παραπάνω στο επίπεδο του DAC, προτείνεται ανεπιφύλακτα!



Advance Paris WTX-StreamTubes

Τεχνικά Χαρακτηριστικά (κατά τον κατασκευαστή)
Περιγραφή: Streamer/DAC
Streaming: Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth (μέσω προαιρετικού dongle)
Πλατφόρμα: LinkPlay A31
Συμβατότητα: APE, FLAC, WAV, APPLE LOSSLESS, ALAC, AAC, AAC-LC, HE-AAC, HE-AACv2, MP3
DAC: 24-bit/192kHz
Αναλογική έξοδος: 1x single ended (RCA)
Ψηφιακή έξοδος: 1x ομοαξονική (RCA), 1x οπτική (Toslink)
Έλεγχος: Μέσω της εφαρμογής PlayStream (Android/iOS), τηλεχειριστήριο
Διαστάσεις: 42x131x113 (mm, υxπxβ)
Βάρος: 0.53kg
Τιμή - Πληροφορίες
Advance Paris WTX-StreamTubes: €399,-
Πληροφορίες: Ultimate Audio Video, τηλ.: 210-994.9050, web: https://www.ultimateaudio.gr/, https://advance-acoustic.com/