Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/03/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

NETWORK PLAYER-STREAMER/DAC/ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Ayon S-3 Junior

Ayon S-3 Junior

Η αλήθεια είναι ότι, για κατασκευαστή που έχει γίνει γνωστός για την επιμονή του στις λυχνίες, η Ayon δείχνει να έχει επενδύσει πολλά στον ψηφιακό ήχο. Ο κατάλογος με τα προϊόντα της εταιρίας περιλαμβάνει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τέσσερα CD player, τρεις μετατροπείς d/a και πέντε συνολικά streamers, επίδοση η οποία -στην καλύτερη περίπτωση- μπορεί να χαρακτηριστεί ως ενδιαφέρουσα.
Η εταιρία από την Αυστρία, προσφέρει αυτή της στιγμή δύο σειρές συσκευών οι οποίες μπορούν να διαχειριστούν αρχεία υψηλής ανάλυσης, από τις οποίες, η πρώτη, περιλαμβάνει μοντέλα κατάλληλα μόνο για κωδικοποίηση PCM, ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει μοντέλα συμβατά και με DSD. Στη σειρά αυτή, μάλιστα, βρίσκει κανείς και το NW-T/DSD, ένα streamer του οποίου η ψηφιακή έξοδος χρησιμοποιεί ένα driver βασισμένο σε λυχνία (μια -το λιγότερο- άξια συζήτησης επιλογή). Όλα αυτά, κάνουν σαφές ότι ο ψηφιακός ήχος και το streaming δεν αποτελούν μια περιφερειακή επιλογή της Ayon, η οποία φαίνεται ότι επενδύει σοβαρά στον συγκεκριμένο χώρο.
Το S-3 Junior που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν, είναι το μικρότερο network player/streamer που διαθέτει η εταιρία. Η ονομασία του είναι κυριολεκτική: Πρόκειται για μια “μικρή” έκδοση του μοντέλου S-3 (το άλλο μοντέλο της σειράς είναι το S-5), η οποία έχει προκύψει ως μια προσπάθεια συμπίεσης του κόστους. Η εμφάνιση και οι δυνατότητες του S-3 Junior είναι πανομοιότυπες με αυτές του S-3 και η όποια οικονομία (που δεν είναι καθόλου αμελητέα) έχει προκύψει από εσωτερικές αλλαγές που αφορούν στο τροφοδοτικό και το στάδιο εξόδου. Η Ayon κάνει σαφές ότι δεν πήρε το θέμα του downgrade αψήφιστα: “Το Junior”, αναφέρει επί λέξει, “προσφέρει κορυφαία ευελιξία και ηχητική απόδοση στην κατηγορία τιμής του”. Ανεξαρτήτως των όποιων δηλώσεων πάντως, οι δυνατότητες που προσφέρει η συσκευή είναι, πράγματι, αξιόλογες: Το S-3 Junior, εκτός από το ασύρματο και το ενσύρματο streaming (με δυνατότητα πρόσβασης σε μέσα αποθήκευσης USB), διαθέτει έναν πλήρη αναλογικό προενισχυτή και ένα πλήρες DAC με upsampler και πέντε συμβατικές ψηφιακές εισόδους. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...