Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 06/11/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

USB DAC/ΑΣΥΡΜΑΤΟ DAC/USB DAC STICK

Audioengine D1, D2, D3

Audioengine D1, D2, D3

Η Audioengine είναι μια σχετικώς νέα εταιρία, έχοντας έτος ίδρυσης το 2005, η οποία από την πρώτη στιγμή στράφηκε προς τις εφαρμογές όπου οι ιδέες της υψηλής πιστότητας δεν ήταν αυτό που θα έλεγε κανείς “επικρατούσες”... Από τις πρώτες εταιρίες που παρουσίασαν ποιοτικά ηχεία για desktop audio, οι Αμερικάνοι κατάφεραν να συνδέσουν το όνομά τους με προϊόντα μικρών διαστάσεων, κατάλληλα για τοποθέτηση δίπλα στο μόνιτορ ή σε μικρούς χώρους και σίγουρα έχουν το μερίδιο τους στην προώθηση της ιδέας του ενεργού ηχείου στον οικιακό χώρο. Σήμερα, η εταιρία έχει ανέβει για τα καλά στο τρένο του ασύρματου ήχου προσφέροντας εννέα μοντέλα ηχείων από τα οποία ασύρματα είναι τα τέσσερα, ένα μοντέλο είναι ενεργό και τρία είναι συμβατικές σχεδιάσεις, ενώ υπάρχει και ένα ενεργό υπογούφερ. Δεν είναι τυχαίο, επομένως, ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν την Audioengine ως εταιρία ηχείων, ωστόσο αυτή η εντύπωση απέχει από την πραγματικότητα. Η εταιρία είναι ιδιαίτερα δραστήρια και στον χώρο των ηλεκτρονικών προσφέροντας αρκετά προϊόντα, ανάμεσά τους έναν συμβατικό ολοκληρωμένο ενισχυτή/ενισχυτή ακουστικών για εφαρμογές desktop audio και ένα σύστημα ασύρματης μετάδοσης για την δημιουργία multiroom.
Από τα ηλεκτρονικά της Audioengine, πάντως, οι περισσότερο ενδιαφέρουσες συσκευές είναι αυτές που ανήκουν στην σειρά “D” της εταιρίας. Εδώ, περιλαμβάνονται μετατροπείς d/a οι οποίοι είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από την όλο και πιο στενή σχέση που αποκτούν οι υπολογιστές με τα συμβατικά συστήματα ήχου. Ο D1 είναι ένας μικρός desktop USB DAC/Ενισχυτής ακουστικών ο οποίος μπορεί να οδηγήσει απευθείας ενεργά ηχεία ή να συνδεθεί με κάποιον συμβατικό ενισχυτή, ο D2 είναι ένας μετατροπέας d/a του οποίου το front end (δηλαδή οι είσοδοι) μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε αφού επικοινωνεί με την κυρίως συσκευή ασύρματα, με ζεύξη που υποστηρίζει streams 24/96 και, τέλος, ο D3 είναι ένα κλασικό USB DAC Stick, ένα μικρό σε διαστάσεις περιφερειακό, το οποίο συνδέεται σε μια θύρα USB και μπορεί να οδηγήσει απευθείας ακουστικά ή κάποια είσοδο line.
Εξετάζοντας μακροσκοπικά και τις τρεις συσκευές, είναι εύκολο να διακρίνεις τις βασικές απόψεις της Audioengine. Προσεγμένη αισθητική, με έμφαση στην οικονομία χώρου, επιλογές που κάνουν την χρήση ιδιαίτερα απλή και προσφέρουν μια αίσθηση διαχρονικότητας (ο D1 και ο D2 παρουσιάστηκαν το 2011, ενώ ο D3 το 2013) και προσιτές τιμές. Για τις ανάγκες της δοκιμής αυτής, μαζέψαμε και τα τρία... “D” ώστε να αποκτήσουμε μια περισσότερο σφαιρική άποψη. μπορείτε να διαβάσετε τα κείμενα ακολουθώντας τα link για τον Audioengine D1, τον Audioengine D2 και τον Audioengine 3 αντιστοίχως.