Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/10/2018

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΦΙΛΤΡΟ/ΖΥΓΟΣ ΓΕΙΩΣΗΣ/ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Synergistic Research
PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF.

Synergistic Research PowerCell 12 UEF SE/Active Ground Block SE/Galileo UEF.

Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ένα από τα προϊόντα της Synergistic πριν από πέντε περίπου χρόνια στην συγκριτική δοκιμή για καλώδια ηχείων που είχε πραγματοποιήσει το avmentor. Τότε, το Element Copper (όπως ονομαζόταν το μοντέλο) είχε αποδειχθεί το καλύτερο της δοκιμής, αλλά αυτό που ήταν ακόμη πιο ενδιαφέρον από την ίδια την διάκριση ήταν η εντελώς ξεχωριστή σχεδιαστική προσέγγιση που ακολουθούσε η εταιρία. Κλάδοι από διαφορετικά υλικά, ενεργή θωράκιση και τα γνωστά tuning bullets ήταν πράγματα που δεν τα είχαμε ξανασυναντήσει και, όπως μπορεί να δει κανείς από τις επόμενες σελίδες, η Synergistic επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη συνέπεια στην εξέλιξη των τεχνολογιών της, διατηρώντας τις για πολλά χρόνια. Το Element Copper ήταν ένα ακριβό καλώδια (κοντά στο ανώτερο όριο της κατηγορίας) αλλά η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα βλέπουμε στην αγορά, τα €1.950 δεν ακούγονται και υπερβολικά για τον συγκεκριμένο χώρο. Σίγουρα, πάντως, δεν μας προετοίμασαν για τα €7.280 που ζητά η εταιρία για τα 1.5 μέτρα του Galileo UEF, του καλωδίου τροφοδοσίας επάνω στο οποίο βασίζεται το σύστημα που δοκιμάζουμε στις επόμενες σελίδες! Βέβαια, τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνεις να πάνε χαμένες. Ένα πακέτο power conditioning που περιλαμβάνει φίλτρο, ζυγό γείωσης και καλώδια και ξεπερνά τα είκοσι χιλιάρικα δεν το βλέπεις, δεν το ακούς και δεν το μετράς κάθε μέρα. Το πολύ-πολύ, να το δεις στριμωγμένο στο δωμάτιο καμιάς έκθεσης. Έζησα μαζί του σχεδόν όλο το καλοκαίρι και η αλήθεια είναι ότι άξιζε τον κόπο.
Η σειρά Galileo UEF είναι η κορυφαία σειρά καλωδίων της Synergistic Research, το προϊόν επάνω στο οποίο εφαρμόζονται όλες οι τεχνολογίες που έχει αναπτύξει. Περιλαμβάνει καλώδια διασύνδεσης, ψηφιακά και αναλογικά, καλώδια ηχείων, ένα ειδικό καλώδιο για σύνδεση κεφαλών στον προενισχυτή phono καθώς και ένα καλώδιο USB.
Η ιδέα πίσω από την δοκιμή αυτή ήταν να δοκιμαστεί ένα πλήρες σύστημα τροφοδοσίας βασισμένο στο καλώδιο ισχύος της σειράς, το οποίο θα συνδυαζόταν με τα δύο ακόμη κορυφαία προϊόντα της εταιρίας στο κομμάτι της τροφοδοσίας, το φίλτρο γραμμής PowerCell 12 UEF SE και τον ζυγό γείωσης Active Ground Block SE. Το πακέτο που τελικώς παρέλαβα περιελάμβανε τις δύο τελευταίες συσκευές (μαζί με τα καλώδια τροφοδοσίας τους, βεβαίως) καθώς και πέντε συνολικά Galileo UEF, δύο για την τροφοδοσία του CD/DAC αναφοράς (ειδικά για ψηφιακές πηγές), ένα για την τροφοδοσία του προενισχυτή και δύο για την τροφοδοσία του τελικού ενισχυτή (ο οποίος συνδέεται στο δίκτυο με δύο ρευματολήπτες). Τα καλώδια συνόδευε ένα πλήρες πακέτο από παρελκόμενα, το οποίο περιελάμβανε tuning bullets για όλα τα καλώδια, τα απαραίτητα τροφοδοτικά για την ενεργή γείωση των ίδιων των καλωδίων καθώς και τα ειδικά καλώδια γείωσης που χρησιμοποιούνται στο Active Ground Block. Είναι κι αυτός ένας τρόπος να κάνεις διακοπές, σίγουρα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...