Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/12/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/DAC

Cambridge Audio Edge A

Cambridge Audio Edge A

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης πενήντα ετών από την ίδρυσή της, η Cambridge Audio ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κορυφαίας σειράς συσκευών Edge, η οποία βασίζεται στην παράδοση και την εμπειρία της και στοχεύει να δώσει μια νέα διάσταση στην φράση “Bρετανικός Ήχος”.
Το όνομα Edge έχει δοθεί στη νέα σειρά προς τιμήν του Gordon Edge ενός εκ των ιδρυτών της εταιρίας, π οποίος υπήρξε ο επιχειρηματικός νους πίσω από τα πρώτα βήματα της και βασικός επενδυτής για την δημιουργία του πρώτου προϊόντος της Cambridge, του ολοκληρωμένου ενισχυτή P40, το 1968. Ο Edge, ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2013 σε ηλικία 76 ετών, υπήρξε μια σημαντική προσωπικότητα για την πόλη του Cambridge και από τους συντελεστές αυτού που αργότερα ονομάστηκε “Το Φαινόμενο του Cambridge”, μια πρώιμη, ευρωπαϊκή εκδοχή της Silicon Valley, έναν πυρήνα βιομηχανιών λογισμικού και ηλεκτρονικών ο οποίος έγινε γνωστός και ως Cambridge Cluster.
Η σειρά Edge περιλαμβάνει, αυτή την στιγμή, τρεις συσκευές. Το ζευγάρι προενισχυτή-network player/ τελικού ενισχυτή Edge NQ/Edge W και τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Edge A, ο οποίος αποτελεί και το αντικείμενο αυτής της δοκιμής.
Η προσέγγιση της Cambridge Audio, εν προκειμένω, είναι ξεκάθαρη: Βασισμένη στις ιδιαίτερα προσεγμένες αισθητικές γραμμές της σειράς Edge, προσφέρει μια συσκευή ευθυγραμμισμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις που καθορίζουν την ιδέα του ολοκληρωμένου ενισχυτή, δηλαδή ένα πλήρες σύστημα διαχείρισης αναλογικών και ψηφιακών σημάτων με δυνατότητα ασύρματου streaming, επάνω στο οποίο έχουν εφαρμοστεί οι βασικές αξίες της βρετανικής σχολής, στις οποίες περιλαμβάνεται η απλότητα (αλλά όχι η απλοϊκή προσέγγιση) η εκλογικευμένη προσοχή στις λεπτομέρειες, μια ελαφριά δόση ριζοσπαστικής αντιμετώπισης κάποιων θεμάτων και, τέλος, μια λογική τιμή για όλα αυτά. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...