Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/10/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Προενισχυτής Line

Φως Audio Line Preamplifier SE

Φως Audio Line Preamplifier SE

Η φυσική παρουσία του Line Preamplifier αντικατοπτρίζει τις βασικές αρχές λειτουργίας ενός προενισχυτή, χωρίς να προσθέτει τίποτε που δεν είναι απαραίτητο. Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας προενισχυτής; Ένα στάδιο κέρδους, ρυθμιστικό στάθμης και έναν επιλογέα εισόδου. Αυτά τα βλέπεις “με την πρώτη” στον προενισχυτή της Φως. O χρήστης δεν έχει και πολλά σημεία επαφής με την συσκευή. Έναν διακόπτη on/off, το volume και τον επιλογέα εισόδου. Η αισθητική είναι προσεγμένα συντηρητική, με το lettering να δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο και το φινίρισμα να είναι καλό, με την μεγάλη σε πάχος πρόσοψη από βουρτσισμένο, ματ, αλουμίνιο να προσθέτει μια σοβαρότητα και, παράλληλα, να κρατά τους τόνους χαμηλά. Ενδιαφέρουσα προσθήκη, ο φωτιζόμενος δακτύλιος γύρω από το ρυθμιστικό στάθμης.

Φως Audio Line Preamplifier SE

O Line Preamplifier SE είναι λιτός σε εμφάνιση αλλά αρκετά φροντισμένος. Η ποιότητα κατασκευής του σασί είναι καλή.

Στην πίσω πλευρά του σασί, ο χρήστης θα βρει τρεις εισόδους single ended με βύσματα RCA καλής ποιότητας, καθώς και δύο ζευγάρια εξόδων για σύνδεση με τον τελικό ενισχυτή, single ended και balanced. Η απουσία ενδείξεων σχετίζεται με το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτότυπο της εταιρίας. Ούτως ή άλλως, τα πράγματα είναι τόσο απλά που δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω.

Φως Audio Line Preamplifier SE

Το ρυθμιστικό στάθμης βρίσκεται στο κέντρο ενός φωτιζόμενου δακτυλίου, ο οποίος “σπάει” την μονοτονία του αλουμινίου στην πρόσοψη και της δίνει ζωή.

Φως Audio Line Preamplifier SE

Η επιλογή των εισόδων γίνεται με τον κλασικό, περιστρεφόμενο επιλογέα.

Όπως συμβαίνει, συνήθως, με αυτού του είδους τις συσκευές, το εσωτερικό είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή γίνεται σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σχετικώς απλό κύκλωμα, το οποίο όμως είναι ιδιαίτερα προσεγμένο σε διάφορες λεπτομέρειες. Το ενισχυτικό στάδιο είναι υλοποιημένο με μια διπλοτρίοδο CV4024 ανά κανάλι, μια λυχνία NOS με πολύ καλή φήμη μεταξύ των φίλων των λαμπάτων συσκευών. Αν αυτή δεν σας αρκεί, μπορείτε να ζητήσετε μια σημαντική (και αρκετά δαπανηρή) αναβάθμιση η οποία περιλαμβάνει την, επίσης NOS, 6072Α, μια λυχνία η οποία κατά τον σχεδιαστή της συσκευής είναι το πραγματικά απόλυτο όπλο, για όποιον θέλει να φτάσει στα όρια της απόδοσης του κυκλώματος (η συσκευή της δοκιμής περιελάμβανε την 4024).

Φως Audio Line Preamplifier SE

Ο προενισχυτής προσφέρει τα βασικά: Τρεις εισόδους και δύο ομάδες εξόδων, single ended και balanced. Τα βύσματα είναι καλής ποιότητας.

Φως Audio Line Preamplifier SE

Αυτό είναι το κύκλωμα του προενισχυτή. Αριστερά, διακρίνεται το στάδιο ενίσχυσης με μία CV4024 ανά κανάλι. Οι πυκνωτές στην έξοδο είναι της Audionote ενώ οι αντιστάσεις ανήκουν στην Shinkoh. Δεξιά, φαίνεται το μεγαλύτερο μέρος του τροφοδοτικού.

Τα παθητικά υλικά του κυκλώματος είναι κορυφαίας ποιότητας. Εδώ, περιλαμβάνονται πυκνωτές εξόδου της Audionote και πανάκριβες αντιστάσεις Shinkoh, τις οποίες ο Βαγγέλης Ζουμής θεωρεί ως τις καλύτερες για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Ο εξασθενητής του προενισχυτή είναι υλοποιημένος με ένα Black Beauty της Alps.
Η τροφοδοσία είναι αναλόγως προσεγμένη. Ξεκινά από έναν custom δακτυλιοειδή μετασχηματιστή ο οποίος τροφοδοτείται μέσω ενός κλασικό φίλτρου γραμμής και συνεχίζεται με μια ανορθώτρια 6Χ4 και έξι, συνολικά, πυκνωτές 100μF/500V. Η τάση θέρμανσης των νημάτων είναι σταθεροποιημένη με έναν συμβατικό σταθεροποιητή σειράς (7812).

Φως Audio Line Preamplifier SE

Custom δακτυλιοειδής μετασχηματιστής και ανορθώτρια 6X4.